reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

reklama
Mojej Majce akurat rozmiar 56 służył dosyc długo:tak: musiałam wręcz dokupić trochę po porodzie bo w 62 się topiła. Zleciłam kupno właśnie mężowi i szczerze mówiąc trochę namieszał, do tej pory zresztą nie odróżnia body od pajaca:-)

Zleciłam kupno właśnie mężowi i szczerze mówiąc trochę namieszał, do tej pory zresztą nie odróżnia body od pajaca:-)

i wlasnie dlatego zaczelam wczesnie sama kupowac ciuszki :-D
oj, pamietam, jak mu kiedys tlumaczylam, ze pewne spodnie jeansowe, ktore ma, wcale nie sa biale, a bezowe :-D:-D:-D

Z większości doświadczeń moich koleżanek 56 starcza na bardzo krótko, jeżeli w ostatnich tygodniach ciąży dzieciaczek okaże się malutki na USG, wtedy zawsze mozna coś malego dokupić na ostatnią chwilę.

My chyba też ilość ciuszków 56 dostosujemy w ostatniej chwili gdy mniej więcej będzie wiadomo jaka duża będzie dzidzia. Najpierw skupię się na ciuszkach 0-3mc i 62 oraz na reszcie wyprawki

Spodobało mi sie takie cudeńko co o tym myślicie?

Załączniki

• 00łuzio.jpg
    00łuzio.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 40
Rzeczywiście butki w takim mini rozmiarze wyglądają rozczulająco!

A co pościeli, to Feretti ma piękne wzory, podobnie jak Drewex, ale znalazłam na allegro wiele innych, równie pięknych wyrobów, jednak znacznie tańszych (bo nie płaci się za markę) Mnie się na przykład podobają produkty BABY-RAJ, stylistycznie najbardziej zbliżone do tych znanych marek, skład surowcowy - 100% bawełna. I chyba się skuszę :-D

tutaj przykład: 2 elementowa pościel orginalna**BABY-RAJ**120x90 (534760378) - Aukcje internetowe Allegro

Kurcze, ale ładne teraz sa te posciele. Jak kupowalam 3 lata temu to mam wrażenie, że tyle tego nie było. Ja pokupowalam wlasnie Drewexu i zadowolona byłam, ale wybierałam wtedy wszystko w beżach, zeby było jak najbardziej neutralnie, a teraz bede szalala z kolorkami. Pokój mielismy dla malego juz przygotowany jak się Hbercik pojawil i nie zmienie tych kolorów, a ściany są zielono niebieskie więc reszta rzeczy niech tez bedzie kolorowa, a co :tak::-)

reklama
ja własnie miałam z tych tańszych wcześniej kupione dla pierwszego malucha, ale szczerze to nie jestem zadowolona
Mało przyjemny materiał, wymaga prasowania, uszyty jakby na kolanie ( krzywo beż żadnego porządnego wykończenia), ale czego można się spodziewać za 20 zł
Dlatego też teraz chcę wydać więcej a być zadowolona, z tego co wiem to posciel z feretti jest lepsza jakościowo od drewexu
Ochraniaczy nie będę kupować, dla mnie są zbyteczne, ale na pościel się skusze
W końcu to i tak wydatek nie na miesiąc ale na ok 3 lata

Ale to każda z nas już sama decyduje co kupuje ja tylko podałam link nic więcej

Ostatnia edycja:
Do góry