reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Ja posciel juz mam, ale nie wiem czy bede ja powlekac, zobaczymy. Moze tylko kocykiem bedzie malenstwo przykrywane. Albo w rozku, choc Sandra w rozku wcale byc nie chciala i zawsze sie z niego wykopala. Poduszki nie daje wogole, pod materac podloze recznik zeby lekki ukos byl.

A ja znów mam kłopot, bo dziś jakoś wróciłam myślami do łóżeczka turystycznego i po rozmowie z siostrą zdecydowałam się jednak na takowe, a potem zobaczyłam na allegro to i jakoś zmiękłam już kompletnie...
*A*GRACO KOJEC CONTOUR ELECTRA WYS W 24 H (592541535) - Aukcje internetowe Allegro

Chyba to pragnienie wiosny mnie podkusiło, żeby w ogóle obejrzeć łóżeczko w tak intensywnym kolorze :zawstydzona/y:

Kłopot jest taki, że materacyk w tym łóżeczku ma wymiary 70x100 cm i zastanawiam się, czy prześcieradełko 70x140 cm da się jakoś ładnie w nim poukładać. Chociaż siostra podpowiada mi, że jak jest gumka, to nie powinno być problemu.
Kalina widze, ze Ty tak jak i ja jestes niezdecydowana ;-)
Mnie to lozeczko bardzo sie podoba (po Sandrze mam bardzo podobne), kolorek ladny i wydaje mi si eze z przescieradelkiem problemu nie bedzie, zawiniesz pod spod i bedzie dobrze.

Posciel tez bardzo ladna :tak:

Annya Twoje lozeczko tez bardzo ladne :tak::-)

dee ladne zakupy :tak:

tricolor piekne kolorki tego lozeczka :-)
Krzeseleczka boskie :-D Marzy mi sie takie :tak::-)

reklama
o kurcze :baffled: no to ja już nie wiem co robić. Muszę się faktycznie poważnie zastanowić:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
A czy znacie jakieś niedrogie i w miarę lekkie wózki?????????????

Ostatnia edycja:
Wybaczcie, jeżeli znowu poruszę temat, który był, ale nie jestem na bieżąco :zawstydzona/y:
PAAASY POPORODOWE!!! Kupujecie?? jakie??

O pasach to słyszałam tyle, że warto nosić takowy po cesarce. Po porodzie naturalnym podobno lepiej nie nosić, bo mięśnie muszą samodzielnie pracować - coś w ten deseń.

Ja swojego zdania na razie nie mam, po poprzednim porodzie nie miałam takiego pasa, a brzuszek do niedawna miałam pierwsza klasa - bez żadnej fałdki nawet ;-)

Ja też słyszałam, że po porodzie w takim pasie mięśnie się "rozleniwiają" i nie chcą wrócić na swoje miejsce, więc lepiej ich unikać.
A jak się chce, żeby brzuszek po ciąży szybko wrócił do formy, to należy podczas ciąży chodzić z wciągniętym brzuchem i napiętymi mięśniami - tylko jak wtedy oddychać:confused:

Ja mam zamiar kupic taki wózek. Jest lekki, mały po złozeniu, uniwersany.
WÓZEK WIELOFUNKCYJNY KARINA,FOLIA+TORBA PROMOCJA (590894659) - Aukcje internetowe Allegro

Irenko powiem ci ze całkiem fajniusi ten wózek a i cena bardzo przystepna ja jednak swój typ tez juz mam a nawet wiecej jest juz kupiony i grzecznie czeka w sklepie jak juz bede po wszystkim mój S odbierze tak sie umówiłam ze sprzedawca dlatego tez juz go kupiłam bo inaczej nie kupiłabym wózka wczesniej zeby stał w domku.
A kupiłam taki zielono- czarny
TAKO JUMPER X +FOTELIK SAMOCHODOWY 0-11kg-wys 0 (592584638) - Aukcje internetowe Allegro

Monika_M nie wiem jak wózek, ale ja z firmy 4Baby (tej z ktorej w pierwszm linku wózek pokazujesz) mam fotelik samochodowy/nosidełko i muszę powiedzieć że jak dla mnie jest fatalnie wyprofilowany, tani. Zastanawiam się jak sie go pozbyć, bo nie mam sumienia drugiego dziecka w nim nosic i wozić.

Mnie się marzy taki wózeczek, Ballerina. Nawet w tym kolorze choć pewnie okropnie niepraktyczny. Kosztuje 800 zł .
Jak nam się z kasą nie polepszy to chyba skończy się na polskim wózku Kunert. Ale on jest przynajmniej na pasach i ma przekładaną raczkę.

Załączniki

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 37
  • 144.jpg
    144.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
dee83- ja właśnie myślałam o tym wózku. Z wyglądu bardzo mi się podoba-musiałabym tylko go przetestować na żywo. No i cena w miarę przystępna.

reklama
A jak się chce, żeby brzuszek po ciąży szybko wrócił do formy, to należy podczas ciąży chodzić z wciągniętym brzuchem i napiętymi mięśniami - tylko jak wtedy oddychać:confused:

Ha ha, ja mam taki wieeeelki rozstęp mięśni powyżej pępka, że co się ruszę, to wyłazi mi wielka przepuklina :tak: Oczywiście nie jet to nic złego, w pierwszej ciąży miałam podobnie. W każdym razie mój gorset mięśniowy został rozszarpany, rozseparowany i zniszczony, więc nie wiem, czy wciąganie brzucha w ogóle jest jeszcze u mnie możliwe :baffled:

I mój ulubiony obrazek: :elvis:

A co do wysokich krzesełek, to młoda używała od ok. piątego miesiąca, jeszcze nie umiała za dobrze siedzieć na pewno. Mieliśmy krzesełko Chico, w którym tę część siedzeniową można było ustawiać w dowolnej pozycji, np. tak jak leżaczek. Dzięki temu młoda była w bezpiecznym i zdrowym ustawieniu i do tego na dobrej wysokości, z której wszystko widziała i nie marudziła mamusi :-D

Ostatnia edycja:
Do góry