reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
Dziewczyny mam ogromny dylemat odnośnie fotelików.
Wyczytałam wszystko co się da. Na moją młodą fotelik Maxi Cosi Cabrio jest jeszcze dobry, ale jak założę jej kurtkę, to w tym foteliku jest totalnie unieruchomiona, siedzi w miejscu i się nie rusza, bo nie ma jak - średnio jest z tego zadowolona. Miałam już kupować jej fotelik Maxi Cosi Priori albo Tobi, ale wszędzie huczą, że foteliki ustawione przodem do kierunku jazdy zwiększają ryzyko obrażeń i śmierci przy wypadku, aż 5-cio krotnie!!!! I powinno się wozić dziecko tyłem najdłużej jak się da.
I tak cholera sama nie wiem, przemęczyć się jeszcze zimę w tym Cabrio narazie póki młoda w nim nie ryczy czy kupić już kolejny fotelik.
Szkoda cholera, że u nas jest tak mało do kupienia tych fotelików ustawianych tyłem do kierunku jazdy i że większość samochodów nie jest dostosowanych do montowania takich fotelików, bo najchętniej to bym młodą woziła w takim do oporu czyli do 4 roku życia albo jeszcze dłużej.
ana i jak sprawdza się ten pchacz?

ale wszędzie huczą, że foteliki ustawione przodem do kierunku jazdy zwiększają ryzyko obrażeń i śmierci przy wypadku, aż 5-cio krotnie!!!! I powinno się wozić dziecko tyłem najdłużej jak się da.
I tak cholera sama nie wiem, przemęczyć się jeszcze zimę w tym Cabrio narazie póki młoda w nim nie ryczy czy kupić już kolejny fotelik.

larkaa to prawda im dłużej wozisz dziecko tyłem do kierunku jazdy tym lepiej, bezpieczniej. ja też chciałam teraz małemu kupić drugi fotelik, ale jeszcze mieści się w tym pierwszym. jeśli mała ci nie płacze i główka jej się mieści jeszcze tzn. nie wystaje o połowę poza górną krawędź fotelika to nie ma się co śpieszyć. ja młodemu jeszcze nie zmieniam.

larkaa no wlasnie nie wiem:-D bo troche sie pospieszylam Gabrys jeszcze nie wykazuje nim zainteresowania to co moge napisac teraz to to ze z tymi klockami ktore hipcio niby je to nie taka prosta sprawa dziecko musialoby dosc precyzyjnie najechac na klocka by hipcio go polknal ale poza tym pchacz fajnie sie prezentuje no i te klocki sensoryczne ludzie sie nimi zachwycaja a Gabrys tez je w dupci ma poki co:-)

Za to fajnie sie bawi Mula z Ikei IKEA | Zabawa | Zabawki | MULA | Kolejka
powoli zaczyna lapac o co chodzi i te klocuszki przerzuca

larkaa super stoliczek Może też kupie Zosi :-) Nie bede musiała latac i sprzątac przed nią i za nią:-):-)

ana545 fajna ta kolejka też taką chce:-)

reklama
Do góry