reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

nimfii ja chce kupic taki niekapek ale mniejszy.Z moich znajomych nikt nie ma takiego to nie wiem jakie są opinie.spróbujemy to zobaczymy;-)

Kupiłam Zosia na mikołaja tą lokomotywę jeżdżąca i piramidę z kólek teraz muszę tylko zapakować:-) i chyba jeszcze mikołaj przyniesie Zosia nocnik:tak::-)

Ale co pod choinkę to nie wiem jeszcze:confused::oo:

reklama
Moja Flavia lubila tylko niekapek Nuby z silikonowym ustnikiem, wszystkie twarde plastikowe ustniki byly ble. Na Julianku jeszcze nie wyprobowalam niekapka, choc 2 kolejne Nuby juz zakupione. My w sumie nadal na etapie uczenia sie picia ze zwyklej butli. Jak dotychczas Julianek woli popijac sobie z normalnego kubeczka. :confused2:

ja mam niekapek z aventu, plastikowy po 12 miesiacu, puki co jest beznadziejny, Maks nie chce z niego pic.Mam nadzieje, ze dorosnie do niego. Nie przeczytalam z tyłu, ze jest plastikowy i od 12 miesiaca zycia ;/

Zuzia pije tylko z takiego niekapka z silikonową końcówką, no ale nie jest to taki typowy niekapek, bo trzeba z nigo pić na zasadzie słomki. Choć taki zwykły też mam, to mała 3/4 z niego wylewa :crazy:

No silikonowe najlepsze( Nuk i Nuby- w Nuku można dokupić sam ustnik za 9 zl w Nuby kupić cały kubas za ok 19)
Przyszła do mnie ta matka wydająca odgłosy zwierząt i ... kompletna porażka. Dla raczkującego dziecka wogóle się nie sprawdza. Zosia przez 5 minut próbowała rozwalić ( waląc o podłogę) ten żółty mechanizm.Odgłosy są za głośne, można ogłuchnąć. Po 5 minutach nieudanego psucia zabawki Zosia poszła rozładowywać zmywarkę i do dzisiaj nie zainteresowanła się matką:(
Poza tym ta niby gama to jeden wielki fałsz- chcąc wygrać Odę do Radości wyszło "niewiadomoco".Nie polecam dla dzieci których wszędzie pełno. Aha i te odglosy są sfałszowane, żaba nie robi kum kum tylko coś gardlowego, kaczka nie robi kwa kwa i koń nie robi ihaha. Czyli mętlik.Jedyne co sie sprawdziło przez chwilę to Zosia mi pokaząła gdzie jest piesek i krówka i kaczka.

my wczoraj dostałyśmy od znajomych dla Igi garnuszek na klocuszek, ale już jeden babcia pod choinke zakupila, więc dzis w sklepie wymieniłyśmy na pchacza chiccowskiego i powiem wam ze jestem w szoku mala przy nim staje i powoli kroki stawiać zaczyna...

my zakupiliśmy dziś żyrafę piłeczkową, prezent pod choinkę ode mnie i męża plus od babci :) lepiej jeden większy prezent niż niż dwa mniejsze :)
garnuszek na klocuszek i szczeniaczek uczniaczek póki co niewypał na maksa, czekamy na objawienie :)

reklama
Do góry