reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

martusia - ja jak przeniosłam Jasia na duże łóżko, to łóżeczko poszło na te parę miesięcy na strych.
Też rozstawię pewnie w ostatnim momencie, albo m sam rozstawi i pościel powlecze :-)
w sumie ja kołderki na początku nie używałam nawet, bo mały zawinięty był zazwyczaj w kocyki i tak sobie spał :-)
przed świętami pewnie sprawdzę liste czy wszystko mam, kupię pampersy i jakieś pierdoły co będzie potrzebne dla mnie do szpitala i dla dziecka, no i popiorę ubranka, a po świętach będzie jeszcze tydzień to pewnie wtedy przygotuję torbę

reklama
blondi a jakie to pieluchy z dzidziusia są?

claudia - ja o dada wiem tyle że większe rozmiary są fajne a te maleńkie nie wiem. Ja kupię paczkę hugiss i paczkę babydream z rosmana;) te małe po 27 sztuk

Kochana pewnie cos pomylilam, chodzi mi o polskie pieluchy, a pewnie z proszkiem pokićkałam nazwy:p wybaczcie dla mnie to wszystko nowość
:-)

no pokickalas z proszkiem albo chusteczkami;)
ale przeciez nic sie nie stalo..

dziewczyny a ja mam pytanie czy butelki tommee tippee mozna robic taj jak aventa tzn, dokupic uchwyty i smoczki dziubki i pozniej zrobic kubek niekapek? wlasnie sie zastanawiamy nad zakupem zestawu za 56zl 2 male 2 srednie i kubek niekapek do tego smoczki i smoczek uspokaj. albo kolorowe butelki po 1 szt, które mi sie bardziej podobaja tylko nie wim czy z tej butli pozniej zrobie niekapek??

ostatnio ktoś mi mówił, że najlepiej dla dzieci materac jak jest nowy powinien poleżeć trochę - chyba ok. miesiąca by przeszedł zapachem pokoju a nie pachniał nowościa - słyszał ktoś coś na ten temat?

klaudoos-Ja tez się nad tym zastanawialam....:-)
Wcześniej używałam nuby-niekapki,ale byly rózne i cięzko bylo dokupić sam ustnik silikonowy który mis uwielbiał przegryzać....bo akurat nie bylo,tak ze kończylo się na nowym niekapku i następnym.
A duzo latwiej i taniej byłoby jak by mozna bylo wymienić częsć i zeby była ona łatwo dostępna.

Teraz się zastanawiam pomiędzy miodowym aventem a tt właśnie:)

samantaa- nie słyszałam o czymś takim.Ja swój rozpakowałam 2 dni przed porodem z folii,i powlekłam prześcieradelkiem.A tak to kładłam tam gdzie głowka rozlożoną pieluszke tetrową(i ta pieluszka juz ''pachniala ''nami)

Ariska-Mi się tez podoba ten proszek,chusteczki nawilżane są,moze z czasem wypuszczą pieluchy na rynek:)

Ostatnia edycja:
dziewczyny to co piszecie to dla mnie czarna magia:-( kompletnie nie mam pojecia o tych butelakch smoczkach do nich, jakie sa nam potrzebne na poczatek i ten poczatek to jak dlugo i na jakie potem zmienic, czy to wystarczy sam smoczek czy cala butelek...masakra...tak samo nie wiem jak z tymi normanymi smoczkami jakie są najlepsze dla dziecka, jak powinny byc zakończone czy takie spłaszczone czy ten dziubek taki okrągly jak sutek....totalnie zielona jestem w tym tamacie...a butelki niekapki...o matko i corko co to takiego....jestem przerażona ile ja jeszcze nie wiem:-(

kubki niekapki są od 6 m-cy plus....jak dobrze pamiętam(mozna nalać soczku np.marchewkowego czy czegoś,i malec będzie sobie pil,a my nie będziemy mialy zawartości kubka na dywanie czy pościeli,bo to średnia przyjemność...jak sama nazwa wskazuje-nie kapie dopiero jak dziecko pociągnie zaustnik to bedzie leciał plyn)kolezanka moja przetestowała metodą prób i błędów bo niby niekapek i miała całą pościel w soku z marchwi.... najbardziej była zadowolona właśnie z tego nuby.W zależności od tego jaki wiek ma dziecko ten silikonowy ustnik jest mięki,albo twardszy.
Ale spokojnie na opakowaniach przeważnie pisze 0+,3+.6+ to jest liczone w miesiącach i 0+ to od urodzenia,3+ od 3 miesięcy itd.
A co do kształtu smoka to wydaje mi się ze najlepszy taki aby był zbliżony wyglądem do kobiecego sutka,wtedy bejbik będzie miał łatwiej.
Taki ten niekapek mialam:
http://allegro.pl/nuby-kubek-startowy-2-etapowy-niekapek-240ml-1094-i1296459565.html
Na początek ja zakupię smoczki do butelki 0+ albo 0-3,-2 szt i dodatkowo 2 szt 3+,l. 1 butelkę na mleko i oddzielną na wodę,herbatkę.

Klaudoos- cały czas się zastanawiam między tymi dwoma firmami,były na all fajne zestawy tt,i nawet widziałam w smyku 2 butelki 125ml za 24,99....i juz mialam brać....ale taka niezdecdowana jestem ze hej.
Nie wiem wlasnie jak z tą dostępnością smoczków do butelek tt,bo do aventu nie miałam problemu kupić,
i teraz pobuszowałam i jeszcze znalazlam tej firmy od niekapka butelki antykolkowe do karmienia.hmmm

Ostatnia edycja:
no właśnie sparwdzilam sobie na allegro te kubki i już kojarze:-) faktycznie dużo dzieci np jak sa w wózku to trzymaja taki kubek:-)

reklama
Do góry