reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

reklama
ja po ciucholandach nie mam czasu biegać ale na allegro wygrałam wczoraj aukcję za 8zł noweZobacz załącznik 274668
pencil.png
Widzę, że siedzimy na tych samych aukcjach, bo też to oglądałam, ale już mam coś podobnego, więc nie kupowałam :-D

julka swietny zestawik i za naprawde nie duze pieniadze.
ja teraz kupilam pieluchy huggies zestaw dla noworodka( pieluchy, chusteczki i czpeczka) bo mialam kupon na 30 % znizki, wiec pieluszki wyszly 15 zl. no i kupilam 2 pajacyki kazdy 8 zl.

No właśnie malutka - dobre są huggies?
Bo mocno się nad nimi zastanawiam bo na allegro są dużo tańsze i zamierzałam się na nie nastawić zamiast pampersów.

u nas huggisy się nie sprawdziły kompletnie ... jeśli chodzi o początkowe numery teraz Gabi nosi rozmiar 4 i nawet mogą być :)

Już teraz trochę wypadłam z obiegu -ale jak pamiętam to Tymonek dostał uczulenia na Pampersy a hugisy mi się zbrylały w środku co mnie strasznie irytowało. W końcu kupowałam pieluszki z Tesco - bardzo też dobrej jakości i dużo tańsze od tych firmowych. Nie wiem jak tam teraz rynek pieluszkowy - się zobaczy :)

tak huggisy strasznie puchną

jako 2 sprawdziły nam się dada moja mama kiedyś kupiła i wydawały się całkiem spoko ale 3 już nam nie pasowały ...

moja koleżanka ostatnio polecała mi pieluszki z Lidla mówiła ze są cienkie i chłonne jak pampersy ale jeszcze sama nie testowałam ;)

u nas najbardziej sprawdziły się pampersy
teraz jest dużo promocji np w najnowszej gazetce tesco (ważna od tego czwartku) pampersy gigapak za 39,99 chyba 96 szt

była też fajna promocja że za 3 paczki pampków (180 szt) za 90 zł chyba w realu ... w takich kartonach sprzedawali :) wtedy kupiłam i 3 i 4 ;) po 2 paczki i miałam spokój przez dłuższy czas z zakupami ;)

Dla mnie pampersy były za ostre, mały miał nawet takie podrażnienie przy nóżkach. Poza tym Wiktusiowi zawsze w Pampersach kupa bokiem wyłaziła. Przestawiłam się na Huggis'y. O wiele milsze i bardziej elasyczne, ale ja kupowałam tę zieloną serię, nie czerwoną. Według mnie różnica jest zabójcza. I tak zostałam z nimi do 6. Ale za to syn mojego kolegi nosił pieluchy Bella. Bardzo sobie je chwalili i nie chcieli zamienić na żadne inne. Drugi syn tego samego kolegi nosił już tylko Huggis, dlatego że w Belli wychodziło mu wszystko górą. Tak więc wydaje mi się że dużo zależy od budowy anatomicznej naszych pociech.

Ja na początku miałam pieluchy różnych marek (pampers, huggies, rossmann) i najbardziej zadowolona byłam z Huggiesów. Pampersy jak dla mnie nie były chłonne, co chwila trzeba było je wymieniać, a z Rossmana przeciekały. Później przerzuciłam sie na Dada 3 i 4 i super były tanie i chłonne, a teraz mam kilka kartonów Huggies 5, bo w Biedronce w promocji były.

reklama
Ja na poczatku uzywalam pampersy a potem raz sprobowalam huggies i jak ktos wyzej napisal wlasnie strasznie szybko puchly i jak dla mnie wygladalo dziecko jak dawno nie przewiniete i kilka razy wylecialy siusie bokiem wiec wrocialm do pampersow i przy nich zostalam.Moje dziecko nie mialo podraznionej od nich skory ani obtartej ale mysle ze to wlasnie zalezy od skory dziecka i komu co pasuje.Ja propnuje kupic jedna paczke takich i druga takich i samemu sie przekonac ktore berdziej nam odpowiadaja:))

Do góry