reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

ja mam taki najprostszy na świecie nawilżacz, to jest taki plastikowy pojemnik który wiesza się na kaloryfer w środku jest gąbeczka i tam nalewa się wody, wystarczy po prostu kontrolować czy cała woda nie wyparowała, kosztuje to grosze a na pewno lepiej wygląda niż rozwieszony ręcznik.

chodzi o to co lepsze dla dziecka- ja zaś słyszałam że lepiej ręcznik - ale to kwestia gustu...i tego co mówią inni
a jak się komuś taki ręcznik nie spodoba to niech spada do siebie do domu :-)

reklama
nam położna na SR mówiła, że nawilżacze to siedzisko bakterii! dlatego bezpieczniejsze dla bobasków są ręczniki.
Ja tam będę miała ręczniczki:-)

super zakupy dziewczynki-Ja dla maluszka zakupiłam w smyku 5 par skarpetek-nie moglam się oprzeć...w paseczki ze zwierzątkami,myślę sobię takie malusie to bedą do szpitala:)przjechaliśmy do domu w niedzielę z zakupów i zaczelam szukać misiowych skarpetek co mial w szpitalu-znalazlam...i tu okazalo sie ze są dobrą polowę mniejsze od tych co wlaśnie kupiłam.ha ha ,przez 3 lata zapomnialam juz jakie to było maleństwo-wydawalo mi się ze mam w ręku malusie skarpetki:)
jutro będę chciala po usg wstąpić do rossmana po pampersy,kupić wkładki lakt,majtkki,podkłady,i jakieś tam już potrzebne rzeczy...moze się sk uszę na kaftaniki:)Swoją drogą obserwuje aukcję na all...nowe kaftanik+śpiochy +czapeczka za 11,50 są 4 -5 kolory do wyboru w paseczki.OPłaca się??
widzialam w smyku niby promocja 2 butelki 125ml tommy tippe(czy jakoś tak)za 24,90?? i jest to wg,Was promocja czy nie za bardzo??

Co do ubranek to pozwolę jeszcze dodać ze wazne jest aby pajace itp nie miały zapięcia na pleckach!(raz ze dziecko lezy na pleckach i będzie mu niewygodnie,a 2 kupilam taki pajac z niewiedzy bo bardzo mi się podobał-śliwkowy z aplikacją myszki zapinany z tyłu oczywiscie,i ani razu go nie zalozylam małemu,bo bałam się go w to ubrać,nie wiedzialam jak.
Więc teraz wszystko co ma zapięcie na plecach omijam szerokim lukiem

A co do tematu nawilżania...to ja mam za dużą wilgoć,ale jak będzie za suche powietrze,jak będzie palone to te z jestem za ręcznikami.
Nawilżacz kosztuje kolo 100zl,chociaż moja kol chwaliła sobie wlaśnie nawilzacz z tego powodu ze jak jej mały chorowal to do nawilżacza dolewała jakieś olejki,aby mu się lepiej oddychalo

Ostatnia edycja:
u nas nawilzanie konieczne bo jak grzeja kaloryfery to jest tak sucho ze ja zawsze budze sie z bolem gardla i suchym nosem:/ wiec recznik mokry jak najbardziej i bede w nocy go musiala zmienic bo tak grzeja ze rano juz jest suchy jak wior
a co do tych pajacykow odpinanych z tylu to ja mam ich pare sztuk grubsze sa na rozne rozmiary i sie pytalam szwagierki czy to wygodne i mi pow ze ona ubierala normalnie w to dziecko na body i nic nie bylo zle, zadnych odbic ani nic, to chyba zalezy jak sa te napki wszyte

reklama
Co do ubranek to pozwolę jeszcze dodać ze wazne jest aby pajace itp nie miały zapięcia na pleckach!(raz ze dziecko lezy na pleckach i będzie mu niewygodnie,a 2 kupilam taki pajac z niewiedzy bo bardzo mi się podobał-śliwkowy z aplikacją myszki zapinany z tyłu oczywiscie,i ani razu go nie zalozylam małemu,bo bałam się go w to ubrać,nie wiedzialam jak.
Więc teraz wszystko co ma zapięcie na plecach omijam szerokim lukiem
potwierdzam :tak:

a wiesz ja też mam tendencję do kupowania dla niuńka za dużych ubranek. :-) To chyba już taka naleciałość przez te nasze starszaki.:-D

nie wiem jak wyglądają te ciuszki z allegro ale wydaje mi się, że 11zł to nie jest za dużo.
Natomiast jeżeli chodzi o butelki to jak odkupuję od kumpeli, też TT, nowe i ona chce 20zł.

Martuś88 ale ja też mam po Filipku pajacyki zapinane na plecach ale takie już dla większego bejbika takiego ok. pół roku natomiast dla noworodków kategorycznie odradzam.:no:

Do góry