reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

Wygląda naprawe bardzo ładnie, takie inne, nie zwyczajne...:biggrin2: Moje ma kolor tekowy i fronty z dodatkiem ecri no i miś. Nie chcialam tego z żyrafką bo nie pasowaloby mi kolorystycznie do reszty mebli. Śliczne:biggrin2:
powiedz proszę, jak bardzo ecru jest ten ecru :p, bo na zdjęciach wygląda jak biały. Bardzo mi się podobają te łóżeczka z żyrafą i misiem (to z drewexu tez), ale biały mi kompletnie nie pasuje...

reklama
powiedz proszę, jak bardzo ecru jest ten ecru :p, bo na zdjęciach wygląda jak biały. Bardzo mi się podobają te łóżeczka z żyrafą i misiem (to z drewexu tez), ale biały mi kompletnie nie pasuje...

Powiem tak- nie jest to napewno wcale kolor biały, tylko taki...no wlasnie ecru. No jak tu wytlumaczyc...może kremowy, sama nie wiem. Mnie bardzo odpowiada, no i ten ecru świetnie rozjasnia to łózeczko.
Oczywiscie pisze o moim łózeczku z misiem , kolor tekowy i ecru. Te z żyrafką to nie wiem czy wlasnie nie maja frontow koloru czysto bialego:rofl2:

A i jeszcze dziewczyny znalazlam cos fajnego- gaziki juz nasączone 70% spirytem do pępuszka:tak:i wcale nie drogie.
Gościu ma jeszcze inne fajne rzeczy np podklady na łózko, siatkowe majty i takie tam.

10 szt gaziki SPIRYTUS 70% NOBA do PĘPUSZKA (1298865288) - Aukcje internetowe Allegro

malta - spirytus salicylowy jest lepszy od tych nasączonych gazików. Nie wiem czy miałaś okazję te gaziki dotknąć - są sztywne - i pomyśl, że teraz masz nimi wysmarować pępuszek w środku i na zewnątrz. Lepszy jest spirytus z pałeczką do uszu.
A jak zrobić spirytus 70% pisałam o tym w "ciekawostkach..."

Mi mówiła babka z apteki , ze najlepszy jest spirytus najzwyklejszy w spożywczym sklepie że mam szukać , tak więc już nie wiem

A co do aspiratorka , widziałam jak koleżanka wyciąga małej i wyglądało to nie najgorzej, a dziecko było spokojne :-)

Ja tez miałam taki normalny spirytus ze sklepu,małz rozrobil na 70% i nawet nie patyczkiem tylko tak polewalam wacik a później go wyciskałam na kikutek.
miałam tez gaziki nasączane,dostałam od kol,bardzo fajne były bardzo mokre,ale niestety nie naaszej produkcji

jak chodziłam na szkołę rodzenia w 1 ciąży też mówili, że spirytus jest lepszy, ale w szpitalu używali tych gazików jednorazowych nasączonych "LEKO" i potem mama mi przyniosła też takie z pracy (pracuje w przychodni) i ich używałam.
fakt, że trochę sztywne, ale nie przeszkadzało mi to.
wolałam sztywny, a jałowy gazik, niz niejałowy wacik czy patyczek do uszu.
a jałowe gaziki jednorazowe też są trochę sztywne.

podsumowując - będę raczej używała tak samo jak za pierwszym razem tych nasączonych gazików "LEKO" :-)

reklama
Do góry