reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych malenstw

ja mam 62 kombinezon ale normalny z nogawkami. Taki dostalam, ale jakbym kupowała to bym szukała tego z dziurą na pasy, lepiej ubierać i wogóle dziecku lepiej bo ma więcej miejsca

A rożek też biorę choć wiem że są szpitalne ale wolę mieć

reklama
Ja tam też szykuję rożek do szpitala. Wydaje mi się, że małemu będzie fajnie i miło jak będzie w takim rożku zawinięty... :)

na naszej szpitalnej liście rzeczy dla maluszka jest właśnie między innymi rożek - więc ja muszę wziąć ... i tetrę i kaftaniki i śpioszki i niedrapki i skarpetki i pampersy i czapeczki i kosmetyki... :-) sporo tego:-)

wiecie co mój Tomek jest sredniaczkiem... o ja mu na pierwszą zimę czyli jak miał prawie rok.. zakładałam kombinezon 72-74 ... wydaje mi sie ze 68 to juz duzy kombinezon.. Tomus nie urodził sie jakis malutki 54cm ..

Ja mam kombinezon z nogawkami i kupilam rozmiar 0-3 mies. ale jak doloze spiocha 62 to on jest jeszcze troszke wiekszy wiec mysle ze mi wystarczy spokojnie.Zreszta Ja rodze w tej drugiej polowie stycznia(chyba)I liczylam tak ze jesli jest do 3 miesiaca to bedzie luty,marzec,kwiecien i juz przyjdzie wiosna wiec nie bede go w grubym kombinezonie wozic tylko jakas kurteczke i spodenki.Mysle ze 68 to juz za duzy bedzie no chyba ze dlugo zamierzacie dziecko wozic w kombinezonie.

Ja mam kombinezon 3-6 miesięcy, dostałam od siostry bardzo ładny i wymyślać już nie będę. A niech tam jest trochę większy...

reklama
Hmmm...nadal mam dylemat:-) niby 68 lepszy bo wiekszy i na dluzej starczy, no ale z drugiej strony zeby maluszek sie w nim nie "topił" a wiadomo jaki dlugi on sie urodzi i jak szybko bedzie rosl....myslalm, zeby kupic jak juz sie urodzi ale z drugiej strony w czym jak go przywioze do domku......narazie obstawiam 68 ale nie jestem przekonana w 100%.....ale dzieki za rózne rady:-)

Do góry