reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

spotkałam się z opinią lekarza?położnej?(nie pamiętam), że lepiej nie wprowadzać na samym początku oilatum i tym podobnych specyfików, że należy próbować myć kosmetykami owszem dla niemowląt, ale takie które są z założenia do skóry 'normalnej' i niepotrzebnie nie chronić niemowlaka przed czymś, co w ogóle może nie wystąpić. Jeśli coś się dzieje, to wtedy przerzucić się na jakieś cudo typu oilatum. Bo można ponoć(nie wiem ile w tym prawdy) więcej szkody czymś takim narobić niż pożytku, bo dziecko może w przyszłości mieć problem z tolerowaniem 'normalnych' kosmetyków.

reklama
Ja wlasnie kupilam oilatum 500ml tez te niebieskie. Kolezanka zalatwila mi w dobrej cenie bo zapl,. 45zl. Ceny w aptekach sa b rozne i moga sie roznic nawet o 10zl. OliB a odpazona pupe co uzywalas?? Zasypywalas pozniej faldki pudrem??

tylko sudocrem, żadnych zasypek. Ale ze 3-4 razy sie zdarzyło a ma już 2 lata. Żadnych kremów profilaktycznie i zasypek tylko chusteczki do tej pory ;-)

spotkałam się z opinią lekarza?położnej?(nie pamiętam), że lepiej nie wprowadzać na samym początku oilatum i tym podobnych specyfików, że należy próbować myć kosmetykami owszem dla niemowląt, ale takie które są z założenia do skóry 'normalnej' i niepotrzebnie nie chronić niemowlaka przed czymś, co w ogóle może nie wystąpić. Jeśli coś się dzieje, to wtedy przerzucić się na jakieś cudo typu oilatum. Bo można ponoć(nie wiem ile w tym prawdy) więcej szkody czymś takim narobić niż pożytku, bo dziecko może w przyszłości mieć problem z tolerowaniem 'normalnych' kosmetyków.
dziwne, bo w wiekszości szpitali kąpią dzieci właśnie w balneum lub oilatum.

a mi w szpitalu polecili jak wychodziłam i położna która przyszła też powiedziała że dobry wybór i gorzej można zaszkodzić używając wszystkiego na raz : balsamów (oliwek które wysuszają skórę) pudrów itd

A poza tym to nic innego jak olejek parafinowy więc nie wiem czym tu można zaszkodzi :sorry:

też napisałam, że nie wiem ile w tym prawdy, bo co lekarz to opinia.
A ja używałam tylko tego płynu z oliwką 2w1 i tak przez pół roku nic poza tym, żadnych (fuj) pudrów i innych kremów.

A i u nas kąpali w Nivei, ucieszyłam się jak to zobaczyłam :-D bo miałam akurat w domu:)

Dziewczyny któraś z Was pisała tu kiedyś o pamperkach DADA Premium z Biedronki i bardzo je chwaliła Mucha czy to nie ty?????:tak:Czytałam w necie na różnych forach ,że te pieluszki to rewelacja jak orginalne pampersy bardzo chłonne -więc się skusiłam i dziś namówiłam mężulka na wyjazd do Biedronki i zakupiłam na próbę 1 paczkę tych najmniejszych od 3-6 kg. jest tam 78 sztuk za 26,99:szok: .
Otworzyłam w domku i obadałam 1 szt.jest przede wszystkim papierowy z falbankami ,cienki i kolorowy jest bardzo podobny do orginalnego Pampersa -prawie identyczny :tak:

Lana ja pisałam,że moja siostra ich używa i jest bardzo zadowolona. chusteczki tez podobno mają dobre... Ale któraś też jeszcze o nich pisała...

A ty widzę rodzisz jako jedna z pierwszych więc od razu daj cynk jakie są:)

reklama
Do góry