• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupy dla naszych maluszków

staniczek trzeba dobrać do kształtu biuściku bo inaczej masakra zamiast ładnie się prezentować wygląda jak kupa :-Ddlatego trzeba mierzyć :tak:w ciemno to ewentualnie można sobie gacie kupić :-D

reklama
Ja specjalistką nie jestem, przechwalać się nie miałam zamiaru a chciała tylko pomóc. Wiem,że zarówno duży jak i mały biust potrafi atrakcyjnie wyglądać w miekkim cycniku. Sama miałam podobne zdanie jak Wy na temat miekkich dopóki nie skorzystałam z pomocy kogoś doświadczonego w tej branży. Jeżeli natomiast ktoś ma zle dobrany rozmiar (czego Tobie ani nikomu nie zarzucam a wspomniałam tylko i wyłącznie,że może być przyczyną złego wyglądu to i żadne druty , usztywnienia nie pomogą)
Na marsie też nie mieszkam i wiem jak wygląda bust kobiety karmiącej, zarówno mniejszy jak i większy.

Ja specjalistką nie jestem, przechwalać się nie miałam zamiaru a chciała tylko pomóc. Wiem,że zarówno duży jak i mały biust potrafi atrakcyjnie wyglądać w miekkim cycniku. Sama miałam podobne zdanie jak Wy na temat miekkich dopóki nie skorzystałam z pomocy kogoś doświadczonego w tej branży. Jeżeli natomiast ktoś ma zle dobrany rozmiar (czego Tobie ani nikomu nie zarzucam a wspomniałam tylko i wyłącznie,że może być przyczyną złego wyglądu to i żadne druty , usztywnienia nie pomogą)
Na marsie też nie mieszkam i wiem jak wygląda bust kobiety karmiącej, zarówno mniejszy jak i większy.

Sama piszesz, że masz mały biust, a taki moim zdaniem w każdym staniku wygląda dobrze. Ja używałam zarówno miękkich jak i usztywnianych i zły wygląd biustu nie był tu kwestią źle dobranego rozmiaru. Mój jeden cycek w czasie karmienia ważył dobrze ponad kilogram i żadem miękki stanik nie utrzymywał go na właściwym "poziomie"
A ja dopóki sama nie karmiłam nie wiedziałam jak wygląda biust karmiącej i ile potrafi ważyć, widocznie żyję na Marsie.

Szuszu na marsie napewno nie:-D:-D. Ale powiem masz racje to prawda duzy biust u karmiących czasami nie nadaje sie do miekkich typowo stanikow, moja siosta też tak miala, przy karmieniu biust jej strasznie poszedł w wielkość i tylko te jakos usztywniane kupowała bo tak jak mowila same materialowe to po kilku założeniach by jej sie rozciągły od ciężaru do pepka ;)), a kiedys przed ciaza kupowala rozne staniki. Każda z nas sie przekona jak to przy karmieniu wyglada.

szczerze powiem że ciężko dobrać jest odpowiedni biustonosz sama po sobie to wiem i widze koleżanki moje też popełniają podstawowe błędy, całe życie nosiłam miske C lub D ale pod biustem to było 80-85 cm i tu był błąd non top mi fruwało non top poprawiałam bo mi cyc wypadał z miseczek, aż trafiłam na mądre artykuły i programy, poszłam do sklepów i zaczęłam mierzyć zaczynając od 75 E aż w końcu trafiłam na idealnie dopasowany 70 G ( szok wtedy przeżyłam) ale przynajmniej mogę skakać, pochylać się i nic mi nie wypływa, po tylu latach dopiero jest ok, i mimo dużego biustu teraz ładnie się prezentuje i nie sprawia wrażenia że jest ogromny i wreszcie zmieniło się moje spostrzeżenie na własne piersi (zawsze mówiłam że chce operacje na zmniejszenie biustu) dziś jestem dumna i zaznaczę wystarczyło zrozumieć o co chodzi i odpowiednio dobrać.
podstawa to pod biustem musi mocno trzymać żeby nie było możliwości luzu między plecami a biustem a drugie miseczke dopiero dopasować
do karmienia mam miękkie z drucikiem żeby też dobrze trzymało (formowało), i co ważne te do karmienia mają materiał dopasowujący który będzie się dostosowywał do zmieniających się rozmiarów miseczek (nieraz będzie mleka więcej albo nawał )
ale sie rozpisałam heheheh...

Zmieniając temat... dziewczyny, jak to jest ze smoczkami? dzisiaj w tesco widziałam promocje za 2 smoczki Tommee Tippee za 2.49 e 0-3 miesięcy i tak stałam..wziąć, nie wziąć... no i nie wzięłam,bo sama nie wiem... będą potrzebne?? :-D:-D

Zmieniając temat... dziewczyny, jak to jest ze smoczkami? dzisiaj w tesco widziałam promocje za 2 smoczki Tommee Tippee za 2.49 e 0-3 miesięcy i tak stałam..wziąć, nie wziąć... no i nie wzięłam,bo sama nie wiem... będą potrzebne?? :-D:-D

Taycia, raczej będą;-) Chociaż moja córcia nie chciała smoczka w ogóle, ale syna już do tego zmuszę:-)

taycia ja kupię na wszelki wypadek ale wolałabym nie przyzwyczajać do smoczka...

szuszu a dlaczego chcesz zmuszać? przeciez później jest problem z odstawieniem...

A dlatego, że dziecko ma silny odruch ssania i jak nie ssie smoka to ssie albo mojego cycka, albo butelkę. Moją córkę do tej pory uspokaja picie z bidoniku, maskara jakaś. I jak była niespokojna jako dziecko to było picie z butli non stop..

reklama
TAYCIA-JA BYM WZIEŁA TE SMOKI -:-)już nawet 2 szt.zakupiłam:-)
Wracając do tematu cyckowego:-Dkupiłam właśnie przed chwilą śliczny czarny staniczek w sklepie ESOTIQ przeceniony z 79zł. na 21,90:szok: szkoda ,że nie było więcej kolorków w moim rozmiarze chciałam jasny jeszcze jakiś biały ,ale może innym razem coś upoluję.Staniki mają tam naprawdę bardzo dobre gatunkowo i śliczne wykonanie zawsze tam kupuję i często mają tam duże przeceny teraz mieli do 70 % na początku ciąży kupiłam tam 3 szt.ale w skubane już się prawie nie mieszczę.Cena naprawdę szok na rynku za szajs zapłaciłabym więcej.Tak więc dziewczyny POLECAM !!!!!
a to fotka staniczka:-)
DSC01093.jpgDSC01092.jpg
pencil.png

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry