reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Ja tez bym postawiła pozytywa. Skoro jest nie długo,to moze sie nie orientuje,ze wypada dac znac jesli sa poslizgi w przesyłce:sorry:.

reklama
Ja tez bym postawiła pozytywa. Skoro jest nie długo,to moze sie nie orientuje,ze wypada dac znac jesli sa poslizgi w przesyłce:sorry:.
Tym bardziej, że pisałam w czwartek maila, co z moją paczką. Pani na maila nie odpowiedziała, za to w piątek wysłała paczkę (sprawdziłam na stemplu). Mało tego - w piątek zadzwoniłam, ale telefon odebrała kobieta, która twierdzila, że nie jest tą panią :eek: albo kłamała, albo podała błędnie telefon. Pomijam już fakt, że zapłaciłam za paczkę ekonomiczną 12 zł, a pani wysła listetem poleconym na 7 zł. No, ale kupiła kopertę bąbelkową, wiem, że każdy ma prawo sobie doliczyć za kopertę a nawet za drogę na pocztę kasę jeśli chodzi o koszty wysyłki.

Kasiu jeśli miałabym wybierać to albo pozytywny komentarz albo nic..
Po co dostać odwetowy negatyw czy neutral..
A komentarz na mejla możesz wysłać:tak:

jeśli nie wiesz do końca to nie wystawiaj żadnego komentarza ja czasem tak robię jeśli w sumie to ani negatyw ani neutralny trudno określić.
tylko jeśli kurtka jest ok i cena była ok to może pozytyw i wytłumaczyć Pani mailem jak działa allegro.
a co do przesyłki to ja też zawsze zawyżam-bo nie wiem ile faktycznie zapłącę .no i jak kupię kopertę zaadresuję i pani mi wyliczy ile muszę zapłacić to różnicę wkładam do paczki i wtedy zaklejam i wysyłam.nie chcę dokładać do interesu ale też nie chcę nikogo oszukać na przesyłce.

w sumie Kasia jak masz oberwać negatywa za uczciwą z twojej strony transakcję to wolałabym na twoim miejscu wcale nie wystawiać komentarza :no:na pewno za śmierdzącą papierosami kurtkę pozytyw jej się nie należy mogła chociaż wyprać przez sprzedażą:sorry:neutral jak dasz da ci negatywa a pewnie za negatywa oberwiesz negatywem :cool:

takie to już jest niesprawiedliwe na allegro :crazy:choć widziałam ze w przypadku transakcji która kończy się sporem i oddaniem prowizji np ze strony kupującego tylko tylko ta osoba co odzyska pieniążki będzie mogła wystawić komentarz i to jest dobre jak dla mnie bo ja też nie wystawiałam negatywów jak ktoś mi oddał prowizję i nie zapłacił bo z mojej strony nie było problemów tylko tej osoby a niby za co miałam dostać negatywa za to że trafiłam na głupka co u mnie kupował ?

Zrobię tak jak radzicie, wystawię jej pozytywa, coś w stylu: "Przesyłka szła bardzo długo, ale suma sumarum dotarła, kurtka bardzo ładna", a na maila napiszę jej kilka słów.
Porobiłam zdjęcia kurteczki razem ze spodniami od kompletu:

reklama
Do góry