reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

ja podkładów na łóżko nie kupowałam po porodzie ... w szpitalu dawali, a w domu jakoś nie były potrzebne ...
pierwsze podkłady kupiłam, jak córeczki zaczynały spanie bez pieluch :tak:
w aptekach są dość drogie - ok. 10 zł za 5 sztuk ...
ale takie same można kupić w rossmannie - firmy BabyDream - 10 sztuk za ok. 12 zł
bywają też w Biedronce z firmy Dada - też 10 sztuk i też dużo taniej niż w aptece ...

wielgachnych podpasek kupię pewnie 2 paczki ... w razie czego M będzie uzupełniał zapasy, ale myślę, że po 2, max. 3 dniach przerzucę się na zwykłe ...

reklama
a a ja wczoraj zakupilam taka mate edukacyjna dla dzidzi z pozytywka , tylko ta z pozytywka miescila sie w granicy za ktora moglam zakupic bo inne to ceny z kosmosu .mialam fajne zeczy po maksymilaianie i wszystko wydalam teraz nawet łóżeczko musze kupic.

Co do podkladow to ja po trzecim porodzie dosc dlugo nawet w domu nosilam te dlugie podpachy i majtki siateczkowe ze wzgledu na przewiew i szybsze gojenie, po michasiu szybko przeszlam na zwykle podpaski i mialam straszne zapalenie wiec wole juz nie ryzykowac i dluzej pochodzic w tych wielgasnych nie wygodnych :)co do podladow na lozko nigdy ich nie kupowalam i nie kupie zbedny wydatek jak dlamnie przy trojce sie obeszlo to i przy czwartm sie obejdzie :)

Wlasnie przyszly mi wiewiorki i sowy :tak: nie moglam sie oprzec i otworzylam a moze dzis meza namowie na przyklejenie ich do sciany :-) Nie wiem czy wytrzymam do jutra heheh a pewnie on bedzie mnie zwodzil bo w piatki wraca wczesniej.
No i czesciowo pod wzgledem maluszka zamowilam obiektyw do aparatu.Jakis czas temu juz padl nam alarat jak sie okazalo to obiektyw i tylko tel nam zostal do fotografowania a wczoraj dostalam obiektyw i zas mozemy robic zdieca ladne i calej rodzinki.

a mi dzis przyszło zamowienie z gemini (zamowione w pon wieczorem), i rzeczywiscie swietnie zapakowane.

I kolezanka przywiozła mi dzis 2 kartony ciuszków i przewijak taki na łóżeczko :) Chyba czas sie wziac za pranie i przegladanie rzeczy..

I wrzucam zdjecie szafek cośmy je w Ikei kupili niecały miesiac temu, do salonu. zamontowane prezentuja sie tak:Zobacz załącznik 590070

Po lewej są drzwi frontowe od szafki z antyramą, wiec są tam nasze zdjecia :) jeszcze na dwoch szafkach mamy takie fronty, ale jeszcze czekaja na zdjecia :)

lucere no to wychdzi na to, że porządna firma ta apteka geminii :):):) bardzo fajne te szafeczki! super wyglądają!No Mała się pojawi to będzie, jakie zdjęcia wkładać ;) A jak samopoczucie? Lepiej trochę?

reklama
mamuśka - no własnie, jedna szafeczka to czeka na jej zdjecia :) Ja w ogóle jestem fotograf amator i uwielbiałam kiedyś robić zdjecia, ale obecnie mam totalny przestój i niechec do tego. I wlasnie czekam aż się mała urodzi, wiem że nei oderwe sie od aparatu :D A teraz jeszcze może sie nam uda na jakas sesje brzuszkowa wybrac do mojego brata, on też lubi robic tylko na swoje potrzeby, ale kilka fotek napewno cyknie :) rozgladałams ie za sesja u profesjonalistow, ale chyba szkoda mi pieniedzy na to.
A samopoczucie troche lepiej, ale to każdego dnia inaczej.. teraz jak usiadłam żeby ponadrabiać to nawet chce mi sie pisać :) ale rano była deprecha.

szyszunia, mamuśka - a mi nic nie przysłali gratis :/ chyba mnei nie lubia.. a zamowienie na 300 zł było.

Do góry