reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Ja takie codzienne ubrania piore w 40, czasem w 50. W jakims artykule wyczytalam aby ciuszki dzieciece prac w 60, ale tak jak Jagodka nie widze sensu.

Narazie wyprawalam wszystko w 40 w doroslym proszku, a jak bede szykowala sie do szpitala wypiore w 40 w dzieciowym proszku.

Moj baby program w pralce jest na 1,5 h na 50 stopni

reklama
Każdy materiał ma wskazania co do prania - dlatego nie dziw się, że jak producent pisze, żeby prać w 40stopniach, a Ty upierzesz w 90 i wszystko się zdeformuje, zbiegnie itp. Wtedy jakakolwiek gwarancja przepada ze względu na niestosowanie się do wskazówek producenta. Oni się po prostu tym zabezpieczają.

kiedyś tak się prało (czytaj gotowało) i mnie nadal pytają mama i ciocie czy będę gotować ubranka:-D ja też mam kilka głupich programów, ale ten baby jest o tyle fajny, że ma pewnie dodatkowe płukanie

pamiętam, że któraś mama pisała, że kąpała dziecko w wiaderku, nakręciłam się na wiaderko, zwłaszcza, że mi wychodzi, że się z nim zmieszczę w mojej mini łazience, tylko się zastanawiam czy Tummy Tub czy inne No i jakoś wierzyć mi się nie chce, że zmieszczę tam 3 letnie dziecko, ale to już wtedy prysznic a może dorobimy się większego lokum:-)

3 letniego dziecka nie kąpie się w wanience:-p Ja Klaudie przesadziłam do wanny jak miała jakieś 9-10m-cy - tj.stabilnie siedziała, pod prysznicem kąpiemy ją odkąd sprawnie chodzi (mam wannę i brodzik). Nie wyobrażam sobie tego nalewania wody noszenia itp tyle czasu:no:

kiedyś tak się prało (czytaj gotowało) i mnie nadal pytają mama i ciocie czy będę gotować ubranka:-D ja też mam kilka głupich programów, ale ten baby jest o tyle fajny, że ma pewnie dodatkowe płukanie

pamiętam, że któraś mama pisała, że kąpała dziecko w wiaderku, nakręciłam się na wiaderko, zwłaszcza, że mi wychodzi, że się z nim zmieszczę w mojej mini łazience, tylko się zastanawiam czy Tummy Tub czy inne No i jakoś wierzyć mi się nie chce, że zmieszczę tam 3 letnie dziecko, ale to już wtedy prysznic a może dorobimy się większego lokum:-)

to ja kąpałam Synka w Tummy Tub. Kąpałam do ok 1 r.ż. dopóki nie zaczął mi wstawać w tym :-). Potem wstawiłam taką większą miskę/skrzynkę jak na zabawki mamy do prysznica i do teraz się tam kąpie, na zmianę z prysznicem.

ja mam program baby na 40st w mojej pralce, on dwa razy płukanie ma chyba...

ja kąpię Olę w wanience, ale u nas od początku wanienka jest wstawiana w wannę. mam dużą wannę i dużą wanienkę, Ola sie mieści, a trochę mniej wody idzie, niż jakby wannę nalać

Ja miałam wanienkę onda
Zobacz załącznik 619162
dziecko1.jpg
Bardzo byłam z niej zadowolona, pożyczyłam siostrze męża, może jeszcze odzyskam :-p
Swoją córkę nie dłużej niż rok w niej kąpałam.
Później kupiłam podłużną miskę plastikową i wstawiałam w wannę, podobnie jak Małgorzatkar mam sporą wannę i długo się woda nalewa, a tak było szybko :tak:W końcu miska nam pękła i już kąpałam K w wannie.

Teraz podoba mi się taka wanienka
6387075e830dd8fdmed.jpg
a9f8ff647d081641med.jpg
Muszę ją na żywo zobaczyć.

Ale zrobiłam historyjkę obrazkową he he he

Załączniki

• dziecko1.jpg
    dziecko1.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 71
  • 6387075e830dd8fdmed.jpg
    6387075e830dd8fdmed.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 74