reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Z tego co zauważyłam te kocyki są w 2 wersjach.
1-polar + bawełna, 2- polar + bawełna z ociepleniem w środku, nazywają je kołderkami
Szczerze mówiąc ten 1 na chłodne dni w zupełności wystarczy. Ja nawet grubszego nigdy nie miałam, nawet w zimie.
Używałam takiego z Drewexu Kolorino, już ich nie robią chyba.
A teraz na upały kupiłam taki cieniutki z bawełny, 1 warstwa.
A i rożek się może przydać...

Powiem Wam ,że żal mi dzieci sąsiadów . Zimą wozili je w wózkach pod KOŁDRAMI!!!!!!!!!!
Zwykłe, duże,że dziecka nie widać. A dzieci kilkuletnie:no:

Na zimę jak dziecko w kombinezonie, wózek ma też pokrowiec ja ciągle używałam tego samego kocyka , o ile używałam.
W spacerówce nie miałam śpiworka ani pokrowca. I jakoś dziecko nie marzło

reklama
Moja jedna sąsiadka wozila swoją córkę w wózku ubrana w : rajstopki grube, spodnie na polarku, kocyk gruby, oslonka na nóżki, gruba kurtka, czapka, szalik, rękawiczki, podczas gdy mojej Oli zalozylam pierwszy raz grubsze leginsy....

Witam,
Dziś basen a potem piknik w przedszkolu. Już sie nie mogę doczekać temperatur, które nadają na ten tydzień :)

Mąż właśnie ze spaceru z dzieckiem wrócił i dzieci ponoć od krótkich rękawów po kurtki i czapki.
Mam nadzieję,że jej nie zaszkodzi wyjście, bo kaszel ciągle brzydki ma i katar. Ale już tydzień w domu siedzimy....

Ja pościeli na razie nie zamierzam kupowac. Mysle ze dopiero za kilka mcy sie przyda. Na razie beda w użytku kocyki i spoworki.

Termometr mam beurer, niby porządny ale ja jakos nie do końca mam zaufanie do takich elektronicznych termometrow. Mam jednak nadzieje ze sie sprawdzi.

Dzis w końcu kupilismy bazę do fotelika maxi cosi. Co prawda fotelika jeszcze nie mamy ale baza juz jest :)
Nówki chodzą po 600-700 zł a my kupilismy używkę za 350. Mysle ze to dobry deal :)

Muszę faktycznie przejrzeć materiały na allegro by kupić na ochraniacze na łóżko. Mama mi uszyje. Jakieś naszywki też wypatrze. Jutro praca zdalna więc będzie na to czas ;-)

Termometr mam elektryczny. Zastanawiam się nad bezdotykowym... Ale zastanawiam się czy to nie będzie zbędny wydatek.

Katka, moim zdaniem zakup tego termometru to jeden z moich najbardziej udanych. Warto zainwestować i kupić dobry, taki którego nie wkładasz na kilkanaście sek do ucha, czy nie wyprawiasz nim tajnych zygzaków na czole.
W moim celujesz w czoło (nad brwią) z odległości 1-3 cm, naciskasz guzik pomiaru i wyświetla się od razu wynik. Nie muszę nawet włączać światła w pokoju, ani budzić czy przekładać dziecka.

No mogę już torbę szykować. Wczoraj porobiliśmy zakupy drogeryjno-apteczne i poza majtkami wielorazowymi dla mnie i nożyczkami dla małej mam wszystko :-) Pan w aptece mnie załamał przyniósł dla mnie majtki rozmiar 44-46 i pyta cz mogą być? :szok::cool2: No kurcze tyłek mi urósł, ale nie aż do takiego rozmiaru :-D;-)

Jagodka - w ciazy znamiona lubia sie zmieniac. Ja mam bardzo duzo znamion, ktore musze obserwowac. W srode tez ide do dermatologa z takim, ktore wydaje mi sie wieksze. Lepiej skontrolowac...

Termometr bezstykowy jest wygodny nawet dla doroslych

Haust - no pan nie zna sie na tylkach, tylko na lekach :p daj znac jak poszlo pakowanie

Ja kupilam ziaja ulga zel do mycia twarzy i ciala. Jest w niewielkim opakowaniu, wiec do szpitala bedzie w sam raz. O dziwo, nie moge dostac miniaturowych, pustych opakowan... Mam zabierac caly zel, zasypke i oliwke do szpitala? Troche bez sensu...

Ostatnia edycja:
reklama
Makota a twój szpital nie ma kosmetyków dla bobasow? Ja nie muszę nic brać, szpital ma nivee. W rossmannie są małe buteleczki. Do pupy polecam używać nic tylko wietrzyc, dopiero jakby coś sie zaczęło pojawiać, wtedy smarowac.

Też polecam kupić dobry termometr i sie nie wkurzac niepotrzebnie potem. Ja mam thermo flash i jestem bardzo zadowolona, nie muszę Oli budzić, cichy, szybko mierzy i jest dokładny

Haust bo te majty sie nie rozciągają , mi pani w aptece jak Ole rodzilam kazała wziąć m/l jak ja noszę małe s normalnie....

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry