reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Anilewe, śliczne te ciuszki, ja nie skorzystam, bo będę miałą drugiego chłopaka, poza tym w poprzedniej ciąży też szalałam za bardzo i mam trochę rzeczy praktycznie nieużywanych, bo np w pogodę nie trafiłam...
Ale jak kompletowałam poprzednią wyprawkę to robiłą to z myślą że chcę 2 dziecko i że to jakby dzielę na pół. Także w wózek zainwestowałam taki żeby mi służył na 2 dzieci i może jeszcze uda się odsprzedać i odzyskać część kasy.
Teraz się trochę cieszę że pory roku mi się nie zgrały i że mogę dokupić parę rzeczy. Może i niepotrzebnie, ale mam z tego taką radochę że nie będę się powstrzymywać :)

Poprzednio chciałam zaoszczędzić na leżaczku i kupiłam taki z którego byłam niezadowolona, teraz go spieniężyłam za 60% ceny i dokupiłam inny, trochę dorższy, ale taki co go baaardzo chciałam :)

I chyba też się skuszę na nową torbę do wózka, bo ta co mam jest beznadziejna - wielka, a rzeczy do niej mieści się masakrycznie mało i niewygodna jest okropnie.

zmobilizowaliśmy się i kupiliśmy pieluchy, tetrówki, flanelki, ochraniacz na łóżeczko, rożek, czapeczki dwie letnie, termoopakowanie do butelki, prześcieradełka, okrycia na przewijak, nocnik :P (Ola swój nosi do przedszkola, już raz zapomniałam dać, więc kupiliśmy drugi...). zapomniałam jedynie szczotki do włosów kupić, z butelką i smokiem się wstrzymuję do tej akcji aventowej, może dotrę i coś dostanę (butelka u mnie tam kosztowała 25zł, a w smyku...38!)

Patrz tu:
masz butelkę i jeszcze bepanthen gratis :)
AVENT butelka do naturalnego karmienia ze smoczkiem, 0m+, 125ml+ Bepanthen Baby maść ochronna 30g - Dla dzieci i niemowląt | AptekaGemini.pl

AVENT butelka do naturalnego karmienia ze smoczkiem, 1m+, 260ml + Bepanthen Baby maść ochronna 30g - Dla dzieci i niemowląt | AptekaGemini.pl

reklama
Ja też po wyciecze z Lidla i Biedronki.
Poszłam po spodenki dla młodej, ale chciałam 62/68 i były same różowe. A ja nie chcę różowych, pewnie i tak jak będą małą odwiedzać, to się różowe ciuszki przytrafią, a ileż można. Niestety widać chłopięce kolory bardzie popularne.
Za to kupiłam top... oczywiście szary w paski jak wszystkie widzę :-D Ale M zabiło mnie rozmiarem i wzięłam S, a ja przecież szczuplaczek nie jestem i już zaczęłam myśleć czy nie będzie za mały, ale zmierzyłam w domku i jest bardzo fajny. Szkoda, że nie było granatowego w tym rozmiarze.

popieram bazarek.

gratuluje udanych zakupów dziewczyny

makota w upały to lepiej uważaj. mi mąż od dawna grozi, że mam nie wychodzić z domu z godz szczytu słońca i zawsze mieć telefon naładowany bo inaczej będzie buba.

Aha!

Widzę że niektóre rozważają zakup otulaczka z mothercare, to mogę odradzić, bo jakiś m-c temu zamówiłam i odesłałam - dziewczyny to jest zwykła cieńka pielucha flanelowa z rzepem. Można go spokojnie zastąpić właśnie pieluszką flanelkową bądź muślinową i owinąć dzieciaczka samemu, tyle że około 30zł taniej.

Mogę wam też polecić takie pieluszki z ikea - o wiele lepsza jakość niż tetra, świetnie nadają się jako kocyk na gorące dni, do otulania. Nic się z nimi nie dzieje po praniu, cały czas trzymają rozmiar, są z takiej grubej miękkiej, mięsistej bawełny. Ja mam chyba ze 4 po synku, teraz dokupiłam jeszcze 3 komplety, naprawdę polecam.

VANDRING Muślinowy ręczniczek - IKEA

Ja też oczywiście byłam w LIdlu i w Biedronce. Lidlowe legginsy porażka dla mnie, nie tego się spodziewałam. Sukienka granatowa ze sznureczkiem fajnie wyglądała, ale rozmiary jakieś dziwne. Zresztą poszłam po legginsy więc na bluzki i sukienki tylko rzuciłam okiem. Spodnie chłopięce były tylko 50/56 lub od 74 w górę.Wzięłam na zapas 74/80.
No i biustonosz szary ,ale jeszcze nie mierzyłam więc się nie wypowiem. Zostały tylko 3,wzięłam co było bo powiedzieli,że można zwrócić
No i przymierzyłam 85B,miseczka ok, obwód za luźny niestety, bo całkiem fajny się wydaje. Może mąż gdzieś wpadnie po pracy, ale nie sądzę,żeby coś jeszcze było....

kropka ja mam ten zestaw butelka omasc z gemini,dobra cena:)zmotherhood mam flanelowe piluszki i rozek,sa ok,otulaczka niekupowalam.

emily fajnei ze udalo Ci sie kupic to lozeczko z graco w takiej cenie:)))jakby to bylo moje 1 dziecko to bym zakupila ale to juz 3 wiec nie szaleje:-D

anilewe
super ciuszki ,zastanawiam sie nad tymi 3 pajacami,to sa rzezcywiscie rozmiarowo 3-6 mcy bo mam malo z tej firmy wiec nie wiem.mam sporo do 3 miesiecy apotem mi bedzie brakowalo chyba...

ninja ja nie mam niani ale chyab bede kupowala bo mam 2 pietra teraz ale zupelnie nei wiem jaki,kiedys dziewczyny pisaly chyba o takeij z aventu.daj znac jak cos zanjdziesz/upatrzysz

jestem za watkeim bazarek:))fajnei juz jest:)))

Wróciłam z biedry.
Szlam tylko po stanik a wrocilam ze stanikiem i leginsami. To juz końcówka ciąży i nie chciałam kupowac zadnych ciuchów ciążowych ale te leginsy mnie urzekły. No i sa kryjące, w przeciwieństwie do większości tych, ktore posiadam. Pomyślałam z reszta ze moga mi sie przydać także po ciąży.

Jagódka, info dla Ciebie, w biedrze maja staniki w rozmiarach 80 C. Ja wlasnie taki wzięłam. Jest troche ciasny w obwodzie ale mysle ze dam rade :) z reszta liczę na to ze po porodzie żebra mi sie trochę zejdą do stanu sprzed ciąży.

Stałam w chyba najdłuższej kolejce swiata! Nigdy wiecej samotnych zakupów w biedrze.

Wieczorem sie jeszcze przejade do Lidla bo chce kupic tamtejszy stanik do karmienia, ale to juz z mezem.

reklama
Ja mam troche nadmiaru pajacykow ale chyba sie powstrzymam jeszcze ze sprzedaza. Moze sie przydadza. A jak nie to sprzedam lub zostawie siostrze bo ona ma termin na styczen to odziedziczy :) no albo zostawie dla mojego drugiego dziecka... Tylko nie wiem czy ciuszki oplaca sie trzymac, hmm... Zobaczymy ;)
Ja juz nie wchodze na dzialy dzieciece ;D no chyba ze wiem ze sa promocje to na wyrost mooooze cos kupie dla mlodego. Ale mam juz wszystko i dla siebie tez juz nie kupuje ubran ciazowych... Mam koszulki L na ramiaczkach w ktore jeszcze wchodze wiec wystarczy tych zakupow... Teraz tylko czekam :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry