reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Też nie czuję się urażona :) Tym bardziej, że ja prawie nic nowego nie kupiłam, bo albo po synku mam, albo z siostrą się ciuszkami wymieniłyśmy:tak:
Noo a wydatki jeszcze będą, oj będą :tak:

Właśnie wróciłam z lidla:-) Kupiłam sukienkę granatową -świetna jest i bardzo ładnie wygląda, top w szaro białe paseczki - też fajnie leży. I biustonosz - którego nie planowałam, ALE.. Wyjęłam ten z obwodem 80 i patrzę, kurka, ścisły jakiś, jak 75 hmmm.. niestety nie było 80C (co by się zgadzało z moim rozmiarem po przeliczeniu) i kupiłam 80B (czyli w przeliczeniu 75C) - niestety jest ciutkę za mały, natomiast jest z bardzo fajnego materiału, ma wygodne podszyte ramiączka, "kliki" bardzo solidne i kolor też fajny, bo koralowy. Nie wiem co z nim zrobić, bo zwrotu na bieliznę mogą nie przyjąć:sorry2: Ale trudno 25zł to nie majątek. Natomiast resztę polecam:tak:

Edit: Co do rozmiarówki to raczej standardowa lidlowa - czyli trzeba brać rozmiar mniej niż zwykle

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też kupiłam granatową sukienkę :-) Chciałam fuksję albo szarą, ale okazało się, że tamte to inny fason, który nie spodobał mi się wcale. Rozmiarówka naprawdę duża - na co dzień nosiłam 42, więc kupiłam M(40/42) i jest mocno luźna i trochę wisi (ale brzuch mam mały i piersi niewiele większe niż wcześniej to może dlatego). Chciałam po przymiarce wymienić na S, ale mama mnie powstrzymała mówiąc, że może w m-c jeszcze mi sporo w brzuch pójdzie a jak nie to nie będzie mi tak gorąco no i jakby co to zostanie na kiedyś siostrze.

zmobilizowaliśmy się i kupiliśmy pieluchy, tetrówki, flanelki, ochraniacz na łóżeczko, rożek, czapeczki dwie letnie, termoopakowanie do butelki, prześcieradełka, okrycia na przewijak, nocnik :P (Ola swój nosi do przedszkola, już raz zapomniałam dać, więc kupiliśmy drugi...). zapomniałam jedynie szczotki do włosów kupić, z butelką i smokiem się wstrzymuję do tej akcji aventowej, może dotrę i coś dostanę (butelka u mnie tam kosztowała 25zł, a w smyku...38!)

O! i dlatego kupię tą torbę:-)

Anilewe, fajne ubranka, ale ja mam aż nadto i z chęcią sama bym coś dziewczyńskiego sprzedała;-)

moze przyadl by sie taki watek, odsprzedam, wymienie?
potem moze sie okazac ze nasi chlopcy to jednak dziewczynki itp. i moze trzeba bedzie zmieniac cala garberode a ktos zawsze moze skorzystac.
ja mam jeszcze cala komode nowych kupionych rzeczy ale ciezko mi sie z nimi rozstac a naprawde szal kupowania nas dopadl i teraz mamy za swoje :)

ja przy kupowaniu lozeczka, wozka czy innych rzeczy zastanawiam sie nad tym czy to jednorazowo czy np. rodzenstwo przyszle tez bedzie z tego korzystalo. bo wtedy nawet te 400zl na lozeczko mozna rozlozyc na dwie pociechy i wyjdzie nie najgorzej.
kupilam mate edukacyjna dwa dni temu bo super promocja 19euro czyli 80zl ale rozlozylam patrze a ona taka mala, niezbyt bogata w atrakcje wiec ja oddam i zwrocilam uwage na mate za 50euro - 200zl bo jest mega wyposazona w rozne szeleszczace elementy i inne bajery i pomyslalam ze jak z niej beda korzystac moje wszystkie dzieci to zaplace wiecej. chociaz zalozylam sobie zeby na niektore rzeczy nie tracic kasy bez sensu. ale w niektorych przypadkach warto sie chwile zastanowic jak dlugo chcemy czegos uzywac itp.

tez mysle ze nikomu do tego kto ile wydal i nie chcialabym czytac wpisow ze ktos kupic tanio badziewie itp. bo ktos inny wydal 3 razy wiecej :)

Anilewe, jeśli dziewczyny poprą taki wątek, to możemy założyć bazarek lipcówek, bo ja mam ubranka i buciki do 4 roku życia na dziewczynkę, jakiś różowy kocyk i ręczniczek z kapturkiem też mogę sprzedać. Poza tym czasem sama na siebie kupię coś w czym nie chodzę i wisi bez sensu w szafie.

reklama
Nawet nie zartujcie, ze urodzi mi sie dziewucha zamiast chlopa :-D

Mozemy zalozyc taki bazarkowy watek :tak:

Wrocilam z lidla i przysiegam, ze to moja ostatnia samotna wyprawa w upal, o ile nie w ogole w ciazy...

Nie bylo biustonoszy do karmienia, a to byl glowny cel mojej podrozy. Sukienki ladne, ale znalazlam w szafie 4, ktore spokojnie pomieszcza moj brzuszek, wiec nawet tych 35 zl bylo mi zal.

Kupilam tylko top w paseczki, w rozmiarze S. Jeszcze nie mierzylam. Nie wiem, czy nie lepiej bylo kupic M. Moze dokupie jeszcze M, bo z takich typowo ciazowych bluzek mam tylko 2

Malgorzatka - niezle zakupy...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry