reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
a jakie kupujecie rodzaje pidżamy? już nawet we wczesnej ciąży lepiej mieć uszykowana na szpital koszulkę czy mogę się z tym wstrzymać do lata? Bo ja generalnie lubię mieć w nocy spodnie - nie lubię gołych nóg...

ja miałam koszule rozpinane na karmienie, ale są też komplety dwuczęściowe. No i pamiętajcie o szlafroczku do szpitala. Ja tam nie lubię paradować żeby mi brodawki było widać, a przecież po porodzie jest się bez stanika :tak:

reklama
Na niespodziewany pobyt możesz mieć pizame. Ja też nie lubię koszul...kupuje normalne pizamy
A na po porodzie mam z pierwszej ciąży koszule na ramiaczka. Pamiętam że baba sie ze mną klocila ( sprzedająca) ze do szpitala nie wolno na ramiaczka i musi być ta do karmienia ( droższa i za duża na mnie )

Ostatnia edycja:
a jakie kupujecie rodzaje pidżamy? już nawet we wczesnej ciąży lepiej mieć uszykowana na szpital koszulkę czy mogę się z tym wstrzymać do lata? Bo ja generalnie lubię mieć w nocy spodnie - nie lubię gołych nóg...

U mnie w szpitalu nie wolno mieć piżamy, tylko koszule wchodzą grę - żeby się nie rozbebeszać podczas obchodu;-)
Szlafrok przeklinałam, bo było okropnie gorąco - muszę kupić jakiś leciutki tym razem (mam satynowy, ale on do sypialni, a nie do szpitala) - ale chodziłam w nim, bo na patologii jadło się we wspólnej sali, a do zabiegowego też jakoś trzeba było przejść po porodzie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
P1260717.jpg

Ja kupiłam taką koszulę. Z tego co ostatnio się dowiedziałam u nas w szpitalu, to akceptują tylko koszule, więc się nie ma co wygłupiać z piżamką. Choć w domu też wolę spodnie i koszulkę. Całkiem ładnie w niej wyglądam, ma wcięcie w talii ale jest na tyle luźna, że nawet jak jeszcze przybędzie mi kg to spokojnie wejdę i będzie ok. Głęboki dekolt - wszystko zakrywa ale łatwo go opuścić. To chyba dobrze. Materiał bardzo przyjemny. Szlafrok też muszę kupić, w domu mam takiego typowego "miśka" co to do szpitala się nie nadaje :P

Po porodzie bez stanika? A kiedy zalecają go zakładać? Jest jakiś schemat?

Załączniki

• P1260717.jpg
    P1260717.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 77
u nas kazali zakładać biustonosze. nie wiem jak po porodzie sn, ale po cc jak tylko wstałam to kazali się ubrać. Chyba co szpital to swoje zasady ma.

U nas też kazali.zakładać, żeby cycow nie przeziebic, ale też kazali wietrzyc sutki.
Miałam taka koszule, ona z muzzy jest, tak? Dla mnie s była ciut za duża, ale ja z metra.cieta jestem i ciężko mi.coś znaleźć... Za to uwielbiam pizamki tej firmy

U mnie w szpitalu położne fukały na biustonosze i wkładki laktacyjne, a mnie do szału doprowadzało to, że jak karmię to z drugiego cycka kapie na koszule i nosiłam. Protestowały dlatego, żeby wietrzyć sutki, żeby szybciej się goiły.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry