reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Piszecie o kombinezonach i rozmiarach. To chyba zależy od firmy.
Ja mam zimowy coccodrillo po córce, jednoczęściowy, rozmiar 68 i bardzo duzy jest. Ale oni zawsze wieksze rzeczy mają.
Na teraz kupiłam H&M 62 bo też jakiś duzy jest.
Wychodzę z założenia ,że dopóki dziecko nie chodzi odrobinę wieksza rzecz nie zaszkodzi.

Ja tez wychodze z zalozenia, ze taki bobas moze miec troche za duze ciuszki. Misia z hm kupilam 68... I kurcze jak hm zawsze mial zawyzona rozmiarowke tak mis jest prawie dobry:/ na zime chce kupic jej taki spiworek, to juz 74 albo i 80:/ nie bede teraz zamawiac przez internet tylko se pojde i przymierze jej :/ ImageUploadedByForum BabyBoom1412102187.256739.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1412102187.256739.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1412102187.256739.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 58
No to mnie zestresowałaś, bo ja w necie kupiłam i jeszcze nie dotarł . A może ja źle wymierzyłam???
Dostałam ostatnio body z H&M i pajaca welurowego. Wszystko 68. Body ok , na teraz a pajac jakiś strasznie duży

no moja szwagierka karmila cyckiem do 1rz i dziecko anemii dostało więc trzeba rozszerzac dietę, ale chyba moje mleko zostawię jako przepitke ;P

Samą piersią?
Żelazo z okresu ciąży starcza na pół roku. Potem trzeba mięsko dawać albo jajko.
Wszystko powoli po łyżeczce dwóch. Potem jeden słoiczek to jeden posiłek
Mleko i tak najważniejsze jest. No i gluten wprowadzamy.

Najnowsze zalecenia mówią, że gluten im później, tym lepiej. Mam koleżankę, która ma roczniaka także coś tam mi mimochodem z tych nowości wpada w ucho;-) Wyłącznie piersią karmimy pół roku, potem rozszerzamy, ale pierś nadal jest najważniejsza tak ja napisała Elifit

Na Laure pajac jest w miare dobry, jedynie boki ma jakies szerokie:/ tez sie sugerowalam tym ze hm ma zawyzona rozmiarowke.. Zestaw jej kupilam body+legginsy+czapka.. I co czapka ciasna, body akurat a legginsy sa lekko za dlugie.. I to tez 68.. Mam tez zestaw z hm tunike plus legginsy.. Rozmiar 68 i Laura sie w tym topi:/

reklama
To już nie trzeba strzelać z glutenem w okienko jakoś w ok 6 msc?

A jeśli chodzi o moment rozszerzania diety, to rzeczywiście najlepiej wyczuć dziecko. Po moim starszym wyraźnie widać było kiedy pierś przestała jej wystarczać, jakoś w połowie 5 msc.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry