reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Makotka i karola :) ladne i zgrabne wozeczki! Podobaja mi sie. Ja kupuje x-landera x-move ze wzgledu na rankingi wozkow i opinie znajomych bo maja taki... Reszta firm prawie jest mi obca, opinii tez brak. Quinny buzz jeszcze ma moja znajoma w anglii. Jest to jak dla mnie ladniejszy wozek od x-move ale kolezanka strasznie narzeka :( ale jest piekny ;)

ma jedną wieeelką wadę - kubełkową spacerówkę - jeśli dobrze widzę.
W kubełkowej nie rozkłada się samo oparcie tylko cała skorupa czyli dziecko nadal jest w pozycji siedzącej tylko poziomo - jak w foteliku samochodowym.
Moja córka od kiedy sama się przekręcała to spała na brzuchu a w takim wózku się nie da...

Ja mam teutonię mistral s czyli taki jak wkleiłam jako przykład na poprzedniej stronie :)
Teraz pewnie kupiłabym taki sam :)

Ostatnia edycja:
ma jedną wieeelką wadę - kubełkową spacerówkę - jeśli dobrze widzę.
W kubełkowej nie rozkłada się samo oparcie tylko cała skorupa czyli dziecko nadal jest w pozycji siedzącej tylko na płasko - jak w foteliku samochodowym.
Moja córka od kiedy sama się przekręcała to spała na brzuchu a w takim wózku się nie da...

Ja mam teutonię mistral s czyli taki jak wkleiłam jako przykład na poprzedniej stronie :)
Teraz pewnie kupiłabym taki sam :)

Aaaa... Kumam... No fakt. Nie sprawdzilam tego, bo nawet o tym nie pomyslalam... Ogolnie wozek mi sie podobal, bo dobrze sie prowadzil, ladnie sie skladal, nie byl mega ciezki i calkiem zgrabny, ALE nie wpadlam na to, zeby sprawdzic jak mozna polozyc spacerowke... Sprawdze nastepnym razem.

Swoja droga juz mnie szukanie wozka meczy... Wszystkie w sklepach stacjonarnych sa drogie, a w necie na pewno czegos nie doczytam i pozniej bede sie meczyc ja, albo dziecko...

Teraz niestety dużo wózków ma kubełki
Ten Makoty chyba właśnie też
9766b.jpg
Trzeba sprawdzić, jak gdzieś będę w wózkolandii na pewno zerknę :)

Poszukałam w necie - ma bardzo słabe opinie

Załączniki

• 9766b.jpg
    9766b.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 63
Ostatnia edycja:
Właśnie szukając wózków sprawdźcie spacerowke! Mi pan w sklepie właśnie spacerowki głównie pokazywał jak wyglądają i jak działają i jestem mega zadowolona, a spacerowki używamy do dziś. Nie musieliśmy kupować oddzielnej, kupiliśmy ale tylko po to, żeby jeździła na w razie czego w samochodzie, ale jak jedziemy na dłuższy spacer czy wyprawę, jedzie z nami duży wózek

Byliśmy z mężem w weekend w sklepie i skupiliśmy się głównie na łóżeczkach, wózkach i fotelikach. Z wózków od wejścia spodobały mi się x-landery x-a i x-move. Ładnie się prowadziły i akurat były wystawione w łandych kolorach więc przyciągały mnie jak magnes. Ale po rozmowie ze sprzedawcą odrzucam w ogóle wybór tego wózka. Dlaczego? Ano z prostej przyczyny, że rodzę w lipcu i chciałabym jak najdłużej w gondoli wozić małą, chociażby do stycznia a może by się udało i dłużej. X-landery mają tę wadę, że długość gondoli to zaledwie 72/73cm przy czym mają dość mocne zwężenie przy nóżkach malucha więc na oko korzystałabym z gondoli przez 3/4mies. Oznacza to, że przy chłodnych, zimnych dniach listopada, grudnia mała musiałaby jeździć już w spacerówce, która jest jednak bliżej ziemi i nie zabezpiecza tak przed zimnem.
Na razie nasz wzrok skierowany jest na Jedo Fyn - prowadzi się nieźle, gondola 80cm, bardzo szeroka. No ale zobaczymy za miesiąc, jaki ostatecznie wózek kupimy. Pewne jest, że na bank będzie musiał mieć większą gondolę.. :)

do czytania opinii też już doszłam,, ale niech ktoś mi znajdzie wózek, który nie kosztuje 1000-4000 i ma dobre opinie... nie kupię x-landera, dlatego, że jest x-landerem, bo zwyczajnie szkoda mi kasy. usilnie szukam czegoś tańszego, bezpiecznego i lekkiego :baffled:

reklama
Makota89
Ja szukałam wózka bardzo długo i w końcu znalazłam baby merc, opini wiecej pozytywnych, plus koleżanka ma taki wozek i strasznie jest z niego zadowolona.
Ja zamówiłam, cena jest jak najbardziej w porządku. Tak jak pisze bardzo duzo szykałam i zastanawiałam się.
Co do kół stawiam na równe koła, bez mozliwosci skrętu z przodu, ponieważ w sklepie i po równych terenach wozki z obrotowymi kołami sie sprawdzają, ale na wybojach i nie równym terenie, niestety mozna dostać apopleksji.
Ja juz go zamówiłam, jest juz na miejscu w PL cały obejrzany, nie jest ciężki, fajnie sie go prowadzi z balastem, bratowa sprawdzała, teraz czekamy jeszcze na lozeczko i pare dodatków które zamówiliśmy, i paczka tutaj bedzie slana..

Poczytaj, moze i Tobie sie spodoba. Zobacz ofertę: 3w1 Wózek Baby Merc Orion 2 + fotelik + gratisy http://allegro.pl/showItem2.php?item=4067713395

:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry