reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Czyli to dość popularna firma jak się okazuje :)

Emili- Emu - a próbowałaś 3 kółka?? ja też nie byłam przekonana z początku, wydawało mi się, że przechyla się na boki ale szybko się przyzwyczaiłam. Przy zablokowanym przednim kole był naprawdę o niebo lepszy na "ciężkie" tereny niż 4 porządne pompowane kółka :)

Też piankowe kółka nie przemawiały do mnie ale muszę przyznać, że w parasolce mi sie sprawdziły, zobaczymy jak ten Peg Perego będzie jeździł. A właśnie, pewnie to będzie głupie pytanie ale jakoś się nie orientuję. W komplecie do tego wózka jest fotelik z bazą ale u nas w aucie nie mamy isofixa, czy jeśli nie wpinać bazy to da się taki fotelik przymocować pasami jak te standardowe czy nie przyda mi się on??

Fajna też ta parasolka, dobrze się rozejrzeć wcześniej niż potem kupować w ciemno. My mamy taką:
Wózek spacerowy Travel Baby Design (szary) - NODIK.pl
ale to Ig sobie wybrał sam, dużo różnych oglądaliśmy, w jednych posiedział chwilę i schodził, do innych nawet nie dał się posadzić a ten spodobał mu się od razu. I całe szczęście, że wybrał bardzo dobrze :) Tylko nie wiem dlaczego to oje dziecko takie wybredne co do wózków, w sumie od małego, bo ze spacerówką trafiłam dopiero za trzecim razem na taki w którym się nie darł cały spacer

reklama
Emyly mam taką samą spacerówkę:tak:
A fotelik powinien dać się normalnie pasami przypiąć, także spokojnie

A ja powinnam ubić męża, bo wszystko posprawdzałam i co? Mamy isofixa:tak: Tak mi nie pasowało, że nowy samochód i nie ma. Pokazałam mężowi, jego reakcja - to jest isofix?! To jak miał znaleźć skoro nie wiedział czego szuka..ech faceci..

Siedzę na allegro i mam dylemat jaki ten materac wybrać: lateks, lateks-kokos czy może kokos-pianka-kokos. Chyba lateks wybierzemy (oby z niego też robale nie wychodziły :eek: )
Dzięki musiałam to ominąć i znalazłam. Także jak ktoś też ominał ten temat materacyków to był poruszany wcześniej. Dziękuje za odesłanie mnie wstecz.

Czyli to dość popularna firma jak się okazuje :)

Emili- Emu - a próbowałaś 3 kółka?? ja też nie byłam przekonana z początku, wydawało mi się, że przechyla się na boki ale szybko się przyzwyczaiłam. Przy zablokowanym przednim kole był naprawdę o niebo lepszy na "ciężkie" tereny niż 4 porządne pompowane kółka :)

Też piankowe kółka nie przemawiały do mnie ale muszę przyznać, że w parasolce mi sie sprawdziły, zobaczymy jak ten Peg Perego będzie jeździł. A właśnie, pewnie to będzie głupie pytanie ale jakoś się nie orientuję. W komplecie do tego wózka jest fotelik z bazą ale u nas w aucie nie mamy isofixa, czy jeśli nie wpinać bazy to da się taki fotelik przymocować pasami jak te standardowe czy nie przyda mi się on??

Fajna też ta parasolka, dobrze się rozejrzeć wcześniej niż potem kupować w ciemno. My mamy taką:
Wózek spacerowy Travel Baby Design (szary) - NODIK.pl
ale to Ig sobie wybrał sam, dużo różnych oglądaliśmy, w jednych posiedział chwilę i schodził, do innych nawet nie dał się posadzić a ten spodobał mu się od razu. I całe szczęście, że wybrał bardzo dobrze :) Tylko nie wiem dlaczego to oje dziecko takie wybredne co do wózków, w sumie od małego, bo ze spacerówką trafiłam dopiero za trzecim razem na taki w którym się nie darł cały spacer

Wiesz co, prowadzilam quinny buzz i jak wjezdzalam pod kraweznik (stawialam ciezar na przednim kole) to sie gibal na boki. Moze niektore sa stabilniejsze ale jakos mam uprzedzenia po tym wozku :P
Podobaja mi sie bardziej trojkolowce to fakt ale jakos sie ich boje i kolezanka tez odradza. Moze taki model... Nie wiem ;)

Jagódka, mówiłam Ci zebys sama poszukala. Mój tez szukał i nie znalazł, dopiero mi sie to udało :)

A co do fotelikow to nie każdy fotelik da sie przypiąć na pasy. Niektóre sa stworzone tylko do bazy, ale mysle ze jest ich niewiele. Większość pewnie mozna przypinac na pasy.

Nowo produkowane chyba muszą sie dac przypiac na oba sposoby ewentualnie na bazę typu family. Ale starsze nie muszą. Ale po co płacić za bazę z isofixem, skoro jej sie nie wykorzysta? Tak jak pisałam przewznie w sklepach da sie wymienić fotelik z zestawu na inny i dokupić adaptery do wózka. Przecież często ludzie kupują jedo, tako, tutka i do tego dobry fotelik maxi cosi, cybex, recaro...

reklama
Małgorzatkar - no jasne, że w sklepie moge sobie wybrać co chcę tylko że nie będę kupowała nowego wózka a chcę odkupić używany od znajomej. No i tak jakoś mi średnio powiedzieć, że chcę np to i to i to ale bazę ma sobie zostawić na pamiątkę :)

No i jeszcze muszę młodemu kupić nowy fotelik bo ten co mamy to kompletny niewypał, kolejny raz przekonała się, że czasem nie warto kupować czegoś o 200 zł tańszego bo potem płaci się podwójnie. tEraz chcę kupić Maxi Cosi Rodi XP2, a ten stary będzie jeździł w samochodzie teściów na wszelki wypadek

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry