reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ja mialam rozp szwy po cesarce ale jak piszecie tantum rosa po 2 naturalnych jak sie podmywalam to bylo cos wspanialego..i te siateczkowe majteczki :) super sprawa..

czy ktos wie jak w UK wyglada sprawa majtek itp zaraz po porodzie??? wiem ze sie tu kilka godz lezy i myk do domu ale co jak bedzie trzeba z 2 dni polezec , czy mam majteczki sobie sprawic te siateczkowe czy jak??:confused::eek:

Minisia, w szpitalu niestety Ci majtek nie dadzą, mogą wkładem poratować co najwyżej ;-) ja kupowałam do porodu, znalazłam bez problemu w Tesco na dziale dziecięcym, tak samo były tam też wkłady poporodowe i maty ochronne na łóżko jednorazowe, co by nie nabrudzić "wietrząc" ;-) Nie pamiętam już dokladnie, ale produkty chyba 3 czy 4 różnych marek, ja stwierdziłam po cenie że zaryzykuję te marki Tesco i nie mam im nic do zarzucenia, nie ma sensu wydawać więcej kasy na te droższe ;-) A majciochy poporodowe z siatki i nie spadały, bardzo wygodne, poza oczywiście wątpliwą aparycją :-p

reklama
ja używałam majtek z siatki z hartmana i super się sprawdziły. zresztą mam je w szafie, z tego co pamiętam można było prać w wysokiej temperaturze. miałam opakowanie 5 szt, wszystkich nie używałam bo prałam i na zmianę nosiłam. były super, nic nie ściskało a fajnie trzymały:

Ja przy pierwszym porodzie miałam podpaski/podkłady Belli i majtki Babyone i to była porażka.
Przy drugim miałam podpaski/podkłady Hartmana i były nie do porównania.

Podkłady Belli to taki zwykły prostokąt bez przylepca, a te Hartmana wyglądały jak zwykłe podpaski z paskiem klejącym od spodu.. tylko większe. Są dostępne w kilku rozmiarach. Ja miałam średnie i na sam początek były super. Teraz też je kupie.
Z resztą w szpitalu położna mówiła innej dziewczynie, że ma sobie odpuścić te podkłady Belli. Dała jej szpitalne, bo ponoć lepsze ;)

głupie pytanie a to nie mozna miec jakis maxi big podpasek trzeba specjalne podklady porodowe? rany szykowanie do porodu to bedzie dla mnie czarna magia

A wystarczą Ci takie? Ze mnie na początku - przepraszam te wrażliwsze - lało się jak z zarżniętej świnki, więc normalne wieksze podpaski mogłabym sobie włożyć wiesz gdzie:sorry2:

głupie pytanie a to nie mozna miec jakis maxi big podpasek trzeba specjalne podklady porodowe? rany szykowanie do porodu to bedzie dla mnie czarna magia

ANilewe, w pierwszych dniach te podkłady moga byc niestety konieczne a to ze względu na ich rozmiar. Sa po prostu bardzo długie. Ze mne lalo sie strasznie i podkłady musiałam zmieniać bardzo czesto.

aNilewe to są belli popatrz na rozmiar
Podkłady poporodowe Bella Mamma 10 szt. :: Pierwsza-Wyprawka PL
a tu masz te drugie
HARTMANN WKŁADY POPORODOWE ANATOMICZNE midi 14szt - Sklep internetowy ABC Malucha wszystko dla Niemowląt
Ja tych drugich nie znam. Nam jeszcze mówili o belli w szkole rodzenia.
Ja te wielkie podkłady nosiłam tylko na wstanie z łóżka. W szpitalu były na prześcieradło drugie podkłady i lignina- to dawało radę. Pierwsze 4h przez które nie kazano mi wstawać miałam tylko podkłady na łóżko założone a póżniej zmiana oddziału, łóżka i kąpiel.

Kurcze, drogie te hartmanny.
Po wpisie Smile zastanawiałam sie czy ich nie kupic ale za ta cenę to niekoniecznie... Ja w szpitalu dostałam jedna paczkę jakichś szpitalnych podkładów a pozniej używałam swoich (bella), za ktore zapłaciłam ok 4-5 zł jesli dobrze pamietam.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry