reklama

Zakupy lipcowek

• Starter tematu Starter tematu użytkownik 902
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
WITAM znowu po długiej przerwie....
Widzę ,że jesteście bardzo zaawansowane w temacie wyprawek:tak: Ja powoli przymierzam się do zakupów. Tzn.mam już wózek , a nawet 3 ;-) Pozbywam się dziewczęcych ciuszków i robię miejsce na męskie które czekają w bagażniku ( przywiezione od siostry) Ilości zatrważające. To dobry sposób taka wymiana w rodzinie...:-)
Trzeba to tylko przejrzeć, posegregować i uprać, ew coś dokupić , ale to zadanie na maj.
Zaczęłam za to poszukiwać kocyków. Córeczka jest do swoich bardzo przywiązana. Mamy 2 z Drewexu Kolorino. niestety już ich nie ma w sprzedaży:-(
W związku z tym moje pytanie. Czy macie jakieś sprawdzone, dotknięte , obejrzane. Potrzebuję cienkiego na lato, najlepiej bawełna i coś większego na zimę do wózka.
Może któraś już kupiła i może polecić...
Aaaa .....Widziałam gdzieś wątpliwości co do spiochów i rampersów bez rozpięcia w kroku...Może jestem dziwna , ale ja wolałam zdjąć całe śpiochy niż plątać się z tymi nogawkami:-)

Pola - ja bym oddała jeśli to rozmiar do 68, powyżej już ci przeszkadzać nie będą. Zgadzam się, że dla chłopców takich super ubranek jak dla dziewczynek nie ma :-(

Makota - ja przy N. miałam i takie i takie. Ale z czystym sumieniem powiem, że wolałam te kopertowe (bodziaków przez całość rozpinanych akurat nie miałam), teraz dla młodego też kupiłam po 2 pary kopertowych na krótki rękaw 56 i 62, jeszcze na długi kupię, bo wygodniejsze, ale to kwestia gustu. Ja się o tym przekonałam na szkole rodzenia, dali nam lalki wielkości dziecka, kazali przywieźć swoje ciuszki i ubierać :-D Nie lubię też za dużych otworów na gówkę bez zapięcia z boku bo przy szczupłym dzieciaczku lata to i odkrywa ramionka :dry: a już pajacyków bez zapięć przez cały przód nienawidzę :dry: i uważma że napy na plecach są niepraktyczne, ja bym nie chiała na czymś takim leżeć :sorry2:
Mika - z bawełnianych mogę plecić te z f&f w tesco, grube dostałam więc nie wiem gdzie kupione :sorry2:

dzięki Kopacz.

zdążyłam kupić inne, bo akurat robiłam większe zakupy u jednego sprzedawcy na allegro.kupiłam 10 Lux takich jak te Twoje i 10 zwykłych. tak na oko ciężko było się zdecydować

poszalałabym teraz z zakupami, ale sporo wydaliśmy na przełomie marca i kwietnia i chyba najpierw poczekam aż te wszystkie zakupy zbiorę do kupy, a później zabiorę się kolejne, czyli apteczne :tak:

Dzięki Ka.wo:-)
Sprawdzę je przy wizycie w Tesco. I tak planowałam tam zakupić małe co nieco dla małego...Ich ciuszki nieźle się sprawdzają. A na kocyki jakoś nigdy nie zwróciłam uwagi.
Widziałam tylko na Allegro Baby ONO, cienkie bawełniane, ale lepiej na żywo zobaczyć....
A jeśli chodzi o zakupy apteczne polecam apteki internetowe. Ja mam swoją sprawdzoną. Za zakupy powyżej 300 zł wysyłka gratis ( kiedyś było 250)...:-(
Ale jak zrobię zapasy dla całej rodziny to się uzbiera. Szczególnie ,że kupuję dużo dermokosmetyków .....A różnice spore...
W związku z tym przygotowałam już małe zapasy okołoporodowe:-)

Dzięki Ka.wo:-)
Sprawdzę je przy wizycie w Tesco. I tak planowałam tam zakupić małe co nieco dla małego...Ich ciuszki nieźle się sprawdzają. A na kocyki jakoś nigdy nie zwróciłam uwagi.
Widziałam tylko na Allegro Baby ONO, cienkie bawełniane, ale lepiej na żywo zobaczyć....
A jeśli chodzi o zakupy apteczne polecam apteki internetowe. Ja mam swoją sprawdzoną. Za zakupy powyżej 300 zł wysyłka gratis ( kiedyś było 250)...:-(
Ale jak zrobię zapasy dla całej rodziny to się uzbiera. Szczególnie ,że kupuję dużo dermokosmetyków .....A różnice spore...
W związku z tym przygotowałam już małe zapasy okołoporodowe:-)

a jaka to apteka? ;)

Apteka Gemini , chyba z Trójmiasta.... I tam mają chyba odbiór osobisty, ale głowy nie dam....
Ja jestem z Wa-wy więc i tak korzystam z kuriera.

Aaaa Ktoś ostatnio pytał o podkłady poporodowe. Oprócz tych dużych podpasek , ja kupiłam też SENI takie na łóżko. U mnie za 1-szym razem wymagali i mąż biegał w ostatniej chwili....Przydają się, żeby nie poplamić prześcieradła....

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry