• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupy majóweczek

ja się może nie znam ale ja nie mam fotelika pasującego do stelaża wózka, jak już jechałam na zakupy to wkładałam fotelik do wózka zakupowego i jakoś dawałam radę :) a potem to parasolka na zakupy, wiadomo że zależy kto ile i gdzie zamierza jeździć no i co wozić w bagażniku, ale jak dla mnie nie ma musu posiadania fotelika i stelaża wózka z jednej bajki

reklama
Moj synek osobiscie mial wozek Roana Marite , ktory z calym sercem polecam osobom , ktore duzo chodza po wertepach ,lasach , nad morzem , nad jeziorami - duzy , na duzych kolach - spacerowka na dlugo - synek ma 2,4 miesiace i dopiero teraz szukam lekkiej spaceroweczki -do teraz ta z roana byla genialna .
A z tych co wymieniacie to Jedo tez jest super - nie slyszalam zlego slowa o nich , a duzo znajomych ma . Bartanina wlasnie jest podobna do Roana Marity - w sumie sa takie same z malymi detalami.

Ullana a z tym navingtronem to juz zglupialam - teraz popatrzylam na ich strone www i ona ma taki czerwony z biala wstawka to niby z innego modelu ale dam sobie reke uciac ,ze ma z tymi wlasnie skretnymi kolkami:-)

U nas sprawdzaly sie dlugo,dlugo,dlugo tylko pampersy i huggisy!Na Rossmana-uczulenie.Lidlowskie takie-se byly.Dada duuuzo pozniej sie pojawila ale tez pojawilo sie uczulenie.Wiec latalam jak wariatka po calym miescie za przecenami pieluch... :-) Najbardziej lubilam Huggisy ale te z Kubusiem.Sa duzo lepsze...ale dlaczego-nie wiem?
Teraz z "1" tez nie chce ryzykowac i wezme pampersy.A pozniej poszukamy zamiennikow.Dla Mlodej z Niemiec wozilam pieluszki aldikowskie Mamia bo nigdy jej nie uczulily i byly baardzo chlonne.Wiec jak tylko Malizna podrosnie na tyle zeby zmienic rozmiar to kupuje :-)

Dla Malizny jeszcze tylko stanie przewijak,wanienka i mamy wszystko w sumie.Jakies tam butelki i laktatory ale to z TT chce kupic i sprzedajacego wybralam.Wiec tez bez stresu.Dla siebie jakies zakupy jeszcze musze zrobic.Bo biustonosze nie sa kupione.Zupelnie nie ogarniam rozmiaru :no: i jakis t-shirt porodowy...Pizamka...cos jeszcze?

Nia tu chyba nie ma "obowiazku" koszulki nocnej po porodzie jak w Pl?Wystarczy przewiewna pizamka i majtki bawelniane?Czy jak?Sie doswiadczonej poradze :-)

ja po porodzie jak mialam na sobie pizamke do porodu to mi pielegniarka powiedziala ze moge sie w koncu przebrac w normalne ciuchy bo chora nie jestem :) tu po porodzie normalnie dres, lub w tym w czym ci wygodnie, majtki kupilam sobie takie wieksze najtansze z kika bo i tak pozniej wyrzucilam, a na noc oczywiscie pizamka dwuczesciowa rozpinana do karmienia- takie moje doswiadczenia po pierwszym porodzie w de teraz tez sie tak przygotowuje, a ze to maj bedzie to koszulki jakies wezme i spodnie dresowe

Framama- kupowalas chyba maxi cosi citi- masz go juz w domu? jestes zadowolona?

dziś mój R. ze swojego konta na allegro napisał o te łóżeczko,że jest zainteresowany kupnem,ale zależy mu na czasie a mają kilka komentarzy narzekających na czas przesyłki,w odpowiedzi dostał że czas realizacji zamówienia do 2 tygodni,więc im odpisał że w takim razie czemu "żona" kupiła z drugiego konta i czeka już miesiąc,że na mail nie odpisują,telefonu nie odbierają i że allegro zostało poinformowane a po niedzieli zgłaszamy sprawę na policje!!! i dosłownie po minucie telefon "bardzo przepraszamy...jutro wyślemy...w sobotę będzie u Pani...a za zwłokę jakiś gratis dorzucimy w ramach rekompensaty..." poczekamy,zobaczymy:crazy:

ja się może nie znam ale ja nie mam fotelika pasującego do stelaża wózka, jak już jechałam na zakupy to wkładałam fotelik do wózka zakupowego i jakoś dawałam radę :) a potem to parasolka na zakupy, wiadomo że zależy kto ile i gdzie zamierza jeździć no i co wozić w bagażniku, ale jak dla mnie nie ma musu posiadania fotelika i stelaża wózka z jednej bajki

Mój fotelik też nie pasuje do stelaża wózka ;) Kupiliśmy recaro i zeby móc go zapiąć na stelaż to dostaniemy takie specjalne uchwyty. Większość wózków 2w1 ma taką możliwość zeby przypiąć fotelik na takie uchwyty...

Marja - może koleżanka ma kombinowany, bo można inne podwozie wybrać do innej gondolki i spacerówki
mi w tym wózku pasuje to, że gondolę można montować na różnych wysokościach, co przy naszej różnicy wzrostu jest ważne
na filmikach mi się podoba, ale "w praniu " chciałabym wiedzieć, a jest na tyle mało popularny jeszcze, że ma mało opinii

ALG - właśnie dlatego pytałam o Jedo, bo mi się podoba, moja siostra ma Mutsy Mura - dla mnie za ciężki, koleżanki w większości x-landery, a ja ich nie lubię
a że z wyra się nie ruszam, to nie mam ani kogo na ulicy zaczepić, ani do sklepu pojechać
opinie na różnych forach ma dobre, tylko właśnie zastanowiło mnie dużo uwag do spacerówki :baffled:

co do pieluszek, to my mieliśmy różne pieluszki na próbę - w aptece dają czasem po kilka jako próbki :tak:
i co ciekawe Pampers i Huggies były za szorstkie :baffled: te z Rossmana przeciekały, a sprawdziły się Bella Happy, na które większość osób narzeka :baffled:
teraz też spróbuję zdobyć po kilka z różnych firm i sprawdzę, które najlepiej wypadną w testach :-D

Noirel - oj łobuzy, dobrze, że ich tak ich się udało podejść ;-)życzę, żeby szybko doszło i żebyś była zadowolona z zakupu :tak:

Ja sie zastanawiam jakie kosmetyki kupic malemu. Bo myslalam nad Nivea, ale na wszystkich pisze, ze sa dopiero powyzej 1 miesiaca:szok: Jedyne ktore widzialam dla noworodka od 1dnia to Oilatum i Hipp:confused:

reklama
Noelle - a ktore masz? Te niebieskie czy biale?

Patrzcie co wczoraj kupilam:-D

885423_459928854078224_906688983_o.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry