reklama

Zakupy majóweczek

ja się może nie znam ale ja nie mam fotelika pasującego do stelaża wózka, jak już jechałam na zakupy to wkładałam fotelik do wózka zakupowego i jakoś dawałam radę :) a potem to parasolka na zakupy, wiadomo że zależy kto ile i gdzie zamierza jeździć no i co wozić w bagażniku, ale jak dla mnie nie ma musu posiadania fotelika i stelaża wózka z jednej bajki

reklama
Moj synek osobiscie mial wozek Roana Marite , ktory z calym sercem polecam osobom , ktore duzo chodza po wertepach ,lasach , nad morzem , nad jeziorami - duzy , na duzych kolach - spacerowka na dlugo - synek ma 2,4 miesiace i dopiero teraz szukam lekkiej spaceroweczki -do teraz ta z roana byla genialna .
A z tych co wymieniacie to Jedo tez jest super - nie slyszalam zlego slowa o nich , a duzo znajomych ma . Bartanina wlasnie jest podobna do Roana Marity - w sumie sa takie same z malymi detalami.

Ullana a z tym navingtronem to juz zglupialam - teraz popatrzylam na ich strone www i ona ma taki czerwony z biala wstawka to niby z innego modelu ale dam sobie reke uciac ,ze ma z tymi wlasnie skretnymi kolkami:-)

U nas sprawdzaly sie dlugo,dlugo,dlugo tylko pampersy i huggisy!Na Rossmana-uczulenie.Lidlowskie takie-se byly.Dada duuuzo pozniej sie pojawila ale tez pojawilo sie uczulenie.Wiec latalam jak wariatka po calym miescie za przecenami pieluch... :-) Najbardziej lubilam Huggisy ale te z Kubusiem.Sa duzo lepsze...ale dlaczego-nie wiem?
Teraz z "1" tez nie chce ryzykowac i wezme pampersy.A pozniej poszukamy zamiennikow.Dla Mlodej z Niemiec wozilam pieluszki aldikowskie Mamia bo nigdy jej nie uczulily i byly baardzo chlonne.Wiec jak tylko Malizna podrosnie na tyle zeby zmienic rozmiar to kupuje :-)

Dla Malizny jeszcze tylko stanie przewijak,wanienka i mamy wszystko w sumie.Jakies tam butelki i laktatory ale to z TT chce kupic i sprzedajacego wybralam.Wiec tez bez stresu.Dla siebie jakies zakupy jeszcze musze zrobic.Bo biustonosze nie sa kupione.Zupelnie nie ogarniam rozmiaru :no: i jakis t-shirt porodowy...Pizamka...cos jeszcze?

Nia tu chyba nie ma "obowiazku" koszulki nocnej po porodzie jak w Pl?Wystarczy przewiewna pizamka i majtki bawelniane?Czy jak?Sie doswiadczonej poradze :-)

ja po porodzie jak mialam na sobie pizamke do porodu to mi pielegniarka powiedziala ze moge sie w koncu przebrac w normalne ciuchy bo chora nie jestem :) tu po porodzie normalnie dres, lub w tym w czym ci wygodnie, majtki kupilam sobie takie wieksze najtansze z kika bo i tak pozniej wyrzucilam, a na noc oczywiscie pizamka dwuczesciowa rozpinana do karmienia- takie moje doswiadczenia po pierwszym porodzie w de teraz tez sie tak przygotowuje, a ze to maj bedzie to koszulki jakies wezme i spodnie dresowe

Framama- kupowalas chyba maxi cosi citi- masz go juz w domu? jestes zadowolona?

dziś mój R. ze swojego konta na allegro napisał o te łóżeczko,że jest zainteresowany kupnem,ale zależy mu na czasie a mają kilka komentarzy narzekających na czas przesyłki,w odpowiedzi dostał że czas realizacji zamówienia do 2 tygodni,więc im odpisał że w takim razie czemu "żona" kupiła z drugiego konta i czeka już miesiąc,że na mail nie odpisują,telefonu nie odbierają i że allegro zostało poinformowane a po niedzieli zgłaszamy sprawę na policje!!! i dosłownie po minucie telefon "bardzo przepraszamy...jutro wyślemy...w sobotę będzie u Pani...a za zwłokę jakiś gratis dorzucimy w ramach rekompensaty..." poczekamy,zobaczymy:crazy:

ja się może nie znam ale ja nie mam fotelika pasującego do stelaża wózka, jak już jechałam na zakupy to wkładałam fotelik do wózka zakupowego i jakoś dawałam radę :) a potem to parasolka na zakupy, wiadomo że zależy kto ile i gdzie zamierza jeździć no i co wozić w bagażniku, ale jak dla mnie nie ma musu posiadania fotelika i stelaża wózka z jednej bajki

Mój fotelik też nie pasuje do stelaża wózka ;) Kupiliśmy recaro i zeby móc go zapiąć na stelaż to dostaniemy takie specjalne uchwyty. Większość wózków 2w1 ma taką możliwość zeby przypiąć fotelik na takie uchwyty...

Marja - może koleżanka ma kombinowany, bo można inne podwozie wybrać do innej gondolki i spacerówki
mi w tym wózku pasuje to, że gondolę można montować na różnych wysokościach, co przy naszej różnicy wzrostu jest ważne
na filmikach mi się podoba, ale "w praniu " chciałabym wiedzieć, a jest na tyle mało popularny jeszcze, że ma mało opinii

ALG - właśnie dlatego pytałam o Jedo, bo mi się podoba, moja siostra ma Mutsy Mura - dla mnie za ciężki, koleżanki w większości x-landery, a ja ich nie lubię
a że z wyra się nie ruszam, to nie mam ani kogo na ulicy zaczepić, ani do sklepu pojechać
opinie na różnych forach ma dobre, tylko właśnie zastanowiło mnie dużo uwag do spacerówki :baffled:

co do pieluszek, to my mieliśmy różne pieluszki na próbę - w aptece dają czasem po kilka jako próbki :tak:
i co ciekawe Pampers i Huggies były za szorstkie :baffled: te z Rossmana przeciekały, a sprawdziły się Bella Happy, na które większość osób narzeka :baffled:
teraz też spróbuję zdobyć po kilka z różnych firm i sprawdzę, które najlepiej wypadną w testach :-D

Noirel - oj łobuzy, dobrze, że ich tak ich się udało podejść ;-)życzę, żeby szybko doszło i żebyś była zadowolona z zakupu :tak:

Ja sie zastanawiam jakie kosmetyki kupic malemu. Bo myslalam nad Nivea, ale na wszystkich pisze, ze sa dopiero powyzej 1 miesiaca:szok: Jedyne ktore widzialam dla noworodka od 1dnia to Oilatum i Hipp:confused:

reklama
Noelle - a ktore masz? Te niebieskie czy biale?

Patrzcie co wczoraj kupilam:-D

885423_459928854078224_906688983_o.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry