reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy majóweczek

no my niestety mamy tylko dwa pokoje w domu (tak tak angole budują dwupokojowe domy!!) więc musimy jakoś się zmieścić z małą w sypialni ale chciałam bardzo zrobić jej kubusiowy kącik, tak żeby zrobić w sypialni strefę naszą i jej, dlatego własnie jestem na etapie kupna łóża bo nasz 170x210cm zajmuje 3/4 pokoju, więc teraz kupimy zwykłe podwójne a mała bedzie miała kącik tak żeby był daleko od przeciągu w najciemnijeszym kącie sypialni.

reklama
no my niestety mamy tylko dwa pokoje w domu (tak tak angole budują dwupokojowe domy!!) więc musimy jakoś się zmieścić z małą w sypialni ale chciałam bardzo zrobić jej kubusiowy kącik, tak żeby zrobić w sypialni strefę naszą i jej, dlatego własnie jestem na etapie kupna łóża bo nasz 170x210cm zajmuje 3/4 pokoju, więc teraz kupimy zwykłe podwójne a mała bedzie miała kącik tak żeby był daleko od przeciągu w najciemnijeszym kącie sypialni.

ja mysle ze jesli przy dziecku troche zostaniecie w tym domu to czy tak czy siak sciany malowac bedziecie musieli przy wyprowadzce, dziecko- te juz wieksze, przynajmniej moje...- brudzi wiec zawsze jakies cienie, odciski malunki na scianie beda, i zcy naklejka czy obrazek to sciane niszczy, z naklejkami moze o tyle gorzej ze jesli za rok bedziesz chciala zmienic to jak farba odejdzie trzeba bedzie malowac bo raczej w tej samej formie nie bedziesz tam nic naklejala, obrazki mozna latwiej wymieniac, dlatego my sie na obrazki zdecydowalismy
apropo brudzenia scian, my w lipcu przeprowadzilismy sie na duze mieszkanie i od lipca moj synus tak juz urzadzil sciany ze teraz mozna by tez bylo malowac :)

u nas ogólnie są ściany brudne! Wczoraj poprzestawialismy meble w salonie, odsunelismy sofe a tak ma ścianie na całej długości taka tłusta linia (jak? kiedy?) W kuchni przy koszu na śmieci to mi słabo, starałam się myć bo yo niby farba zmywalna ale co ty, nic nie puszcza, uciapana ściana scała ... Nie wiem czy kosztów malowania się nie pokrywa z depozytu przypadkiem... Jednak co jak co ale zabrudzonych ścian się nie da uniknąć jak się żyje normalnie, trzeba by było jak w muzeum ...

U nas ściany oblepione naklejkami, głównie firmy Miętowy Kot. Chyba niestety odchodzą razem z farbą, bo Kuba część poodklejał i musiałam ratować, bo nieszczególnie wyglądało.

a ja planuje cos takiego:
DLA DZIECI naklejki SAFARI dżungla KWIATKI LAS-10% (2881074745) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ;)[/QUOTE]

super, ja też bym chciała "coś" w dziecięcym zrobić, na razie w planach malowanie chyba na coś jasnego bo pokój chłopięco-dziewczęcy i szafa narożna i może bieliźniarka
łóżeczko mam białe i kołyskę jeszcze dostanę ale ta będzie chyba u nas w pokoju bo wszyscy mówią że nie da rady dwóch maluchów w jednym pokoju na początku trzymać bo będą się nawzajem budzić... trochę mi to nie pasi bo młody od początku nocował u siebie i nie mamy problemu że nam się do łóżka wgramala czy też że nie zaśnie w drugim pokoju, teraz też bym tak chciała, ale niestety mieszkanie 2 pokojowe

Właśnie moja mama wróciła z zakupów, no i poszalała .... zakupiła w next bodów, pajaców, bluzek, spodni wszystkiego po 3 rozmiarówki :szok:
I do tego taki bujak (Graco Baby Delight) graco.jpg

A ja już się nie mogę doczekać kiedy mi to wyśle:-p

Właśnie też się zastanawiam nad naklejkami na ścianę, chcę zrobić małej kolorowy kącik nad łóżeczkiem. Ostatnio widziałam te naklejki z Miętowego Kota, i nawet mi się podobały;-)

No i jeszcze zahaczyłam dziś o lumpka i za 23 zł kupiłam 3 rzeczyZdjęcie146.jpgZdjęcie147.jpgZdjęcie149.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry