Ale fajne zakupy, dziewczyny! Kurcze,u mnie przy drugim dziecku (szczególnie tej samej płci) aż się przykro robi, patrząc na Wasze nabytki - bo tez bym chciała coś pokupować, a prawie wszystko mam!

Więc w sumie ewentualne zakupy to będą jakieś ciuszki - takie, co mi się szczególnie spodobają, lub jakieś super promocje... bo inaczej to by czysta rozrzutność była.. Ale pamiętam, że na tym etapie w poprzedniej ciąży to miałam już 7 cudnych par mini jeansów dla Antka wyszperanych właśnie w lumpkach - co z tego, że ubrał może je ze 2 razy i to nie wszystkie.. ale nie mogłam się powstrzymać

Teraz chyba bardziej czekam na urządzanie pokoiku - bo przerabiamy pokój tzw. gościnny na drugi dziecięcy - i to mnie cieszy.
Widziałam, że był temat naklejek na ściny - ja nie chciałam ryzykować, bo u nas taki tynk, że przy odklejaniu pewnie pół ściany by odpadło, ale kilka zwierzaków nakleiliśmy Antkowi na szafę - taką zwykłą, białą z Ikea. O tak:

Pokój drugiego malucha chcemy w podobnym, Ikeowskim i wesołym stylu urządzić - myślę o jednej ścianie niebieskiej i żółte dodatki, np. dywan - albo coś w style marynarskim - niebieski, biel i czerwień... Łóżeczko i przewijak będą od Antka, a jemu kupimy "doroślejsze" łóżko