reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy majóweczek

Dziewczyny a robicie Baby Shower? Bo ja zrobię w kwietniu i takie drobne rzeczy jak kosmetyki, śliniaczki, smoczki, kocyki itp zostawię żeby zrobić listę dla gości (co mogą kupić). Lepiej chyba tak niż każdemu z osobna mówić albo skończyć z 25 balsamami dla niemowląt :p

reklama
ja nie robię, przy pierwszym też nie robiłam, jakoś wcale tak dużo rzeczy nie dostałam, większość sama kupowałam a potem to albo ludzie ciuszek przynieśli albo grzechotkę i tyle

Sembo ja robiłam i było super. w poprzedniej ciąży też robilam .
uwielbiam spotkania z moimi przyjaciółkami i bliskim koleżankami.
dostałam co chciałam,choć nie robilam żadnej listy. to chyba nie w moim stylu ,zeby kogoś przymuszac co ma kupić dla Małego)
poprostu każda kupiła to co uważała i na co ma kase.
a że wszystkie się znamy bardzo dobrze więc nic się nie dublowało.

ja jestem z tym imprezowych pod byle pretekstem,

ja też nie :p
Mój mężowy był w weekend u swojej ciotki, i przy okazji poodwiedzał kuzynów, no i ma zapakowany cały bagażnik samochodu (a mamy combi) rzeczami dla Gabryśki :) bo jego kuzyn ma 3 córki (6lat i bliźniaczki - po 3 lata :) tak, że już się nie mogę doczekać aż przyjedzie. :-):-):-)

u mnie baby shower tez nie wchodzi w gre, ale to wylacznie dlatego, ze zmienilismy adres i znajomi sa daaaaaleko :( Mysle, ze gdyby bylo inaczej na pewno na takie przyjecie bym sie zdecydowala, fajna sprawa, kumpela mase rzeczy dostala w prezencie, niewiele kupowali sami.

Natalia co do kosmetykow do pielegnacji malucha ja zakupilam wszystkie firmy Johnson's Baby, zapakowane w kuferku, ktory latwo chwycic i wziac w calosci do lazienki czy tam gdzie kapiemy/przewijamy malucha, wygodne rozwiazanie. Co do ich jakosci nie wypowiem sie bo to moja pierwsza ciaza, z alergiami tez bywa roznie u roznych dzieci. Ale to prawda, ktoras z dziewczyn pisala, chyba latwiej rozpoznac co uczula kiedy ma sie wszystko z tej samej firmy. Wkleje tu linka do tego mojego kuferka, nie wiem czy w PL dostepne sa (polecam dziewczynom z UK), mnie sie udalo caly zestaw kupic za pol ceny w promocji 10f.
Johnson's Baby Skincaring Essentials Box | Toiletries | ASDA direct

reklama
Framama na kuferek sie kilka tygodni czailam, bo w pelnej cenie to troszke przegiecie. Ale super wygodne rozwiazanie, dokupilam tylko na wszelki wypadek zasypke tez tej firmy.

Mam do was pytanie dziolchy. Pewnie nie wszystkie z was kupuja sterylizatory, ja mam upatrzony ten z tommee tippee
Tommee Tippee Closer to Nature Electric Steriliser Kit: Amazon.co.uk: Baby
Pytanie brzmi, czy uwazacie ze warto zakupic tez podgrzewacz do butelek, mam na mysli cos takiego:
Tommee Tippee Closer to Nature Electric Bottle and Food Warmer: Tommee Tippee Closer to Nature: Amazon.co.uk: Baby Mnie osobiscie wydaje sie to wygodniejsze niz gotowanie wody w czajniku i zanurzanie butelki.
Pytam bo tommee tippee ma 2 opcje sterylizatorow, ta co powyzej i taka z juz podgrzewaczem w zestawie i innymi dodatkowymi butelkami i gadzetami, a moge go zakupic tylko za 15f wiecej niz ten podstawowy zestaw. Myslicie, ze warto troszke wiecej zainwestowac i miec juz i ten podgrzewcz, dla porownania do ten bardziej rozbudowany zestaw:
Tommee Tippee Closer to Nature Complete Starter Kit: Amazon.co.uk: Baby

Do góry