reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy majóweczek

reklama
Ja nie obcinałam tak całkiem od razu, ale po 4 dniach to już na pewno. Bo Kuba tak się po nosie podrapał, że bałam się, że mu blizna zostanie, tak głęboko. Najpierw używałam nożyczek z zaokrąglonymi końcami, a potem kupiłam obcinaczki Tommee Tippee i nimi obcinam do dziś:tak:

Natalia bis: ja dla swojego dzieciątka zakupiłam zestaw pielęgnacyjny z mothercare ,poleciła mi go przyjaciółka, która używała takiego samego do pielęgnacji maleństwa i sprawdzał się:) Zestaw jest 8 częściowy zawiera / gruszkę- chociaż sama zdecydowała się na zakup oddzielnie aspiratora do noska, grzebyczek,szczotkę, szczoteczkę do ząbków, pilniczki, obcinacz, zaokrąglone nożyczki i termometr do wody/ wszystko jest fajnie zapakowane i oszczędzasz czas na szukanie poszczególnych rzeczy oddzielnie:-D
Ja natomiast proszę o opinie na temat wózka bebetto solaris B 3 w 1 / fotelik maxi cosi/ , czy któraś z Was ma , widziała, lub posiada jakieś informacje na jego temat i użytkowania? ??? W sklepie zakochałam się w tym wózku / prowadzeniu, przepinaniu gondoli na spacerówkę montowaniu fotelika oraz wadze/ a co Wy o nim sądzicie?;-)

nanulika - u mnie w szpitalu taki zestaw zalecają:

Trzy tygodnie przed planowanym terminem porodu powinna Pani spakować torbę z następującymi rzeczami:
Dla siebie:

• wygodna koszula lub T-shirt (dłuższy) do porodu oraz 2 koszule umożliwiające karmienie piersią;
  • szlafrok, klapki;
  • biustonosz do karmienia piersią;
  • dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella;
  • przybory toaletowe (jak najmniej zapachowe);
  • dwa ręczniki ( kąpielowy i zwykły);
  • ręczniki papierowe;
  • woda mineralna niegazowana;
  • rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani spędzenia czasu w Szpitalu,
  • paczka zwykłych podpasek.
Dla Dziecka:

• 5 kaftaników dla noworodka np. typu body (rozmiar 56 lub 62);
  • trzy pary śpioszków lub 3 pajacyki;
  • dziesięć pieluszek tetrowych i paczkę jednorazowych;
  • dwie bawełniane czapeczki;
  • dwie pary skarpetek;
  • kocyk lub rożek;
  • ręcznik;
  • mały jasiek przydatny przy karmieniu lub poduszka rogal do karmienia;
Wszystkie rzeczy (nawet nowe) powinny zostać uprzednio wyprane.
Dla Ojca (dotyczy porodów rodzinnych):

• wygodne ubranie na zmianę;
  • buty na zmianę (klapki, kapcie);
  • coś do jedzenia;
Drogie Panie pamiętajcie o:

• pozostawieniu cennej biżuterii w domu
  • zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)
  • skróceniu paznokci (bez tipsów) - będzie Wam łatwiej zajmować się maleństwem
  • rezygnacji z czynności depilacyjnych (golenia) okolicy wzgórka łonowego przez okres 14 dni przed planowanym cięciem cesarskim ze względu na zwiększone ryzyko zakażenia rany.
cenne informacje,dzięki

Chmurka widze ze nie tylko u mnie byl problem wziecia dziecka bez rozka:)teraz moj maz tez zapowiedzial ze bez rozka malego na rece nie wezmie tak ma w glowce swojej ze sie boi a ja musialam juz na drugo dzien w szpitalu wziasc i umyc malego po kupce bo polozna wcielo a maly z pol godziny plakal to bylo dopiero przezycie u mnie:)

reklama
Do góry