Dziewczyny ja mam zamiar przyzwyczaic malego/mala, zeby spal/a od poczatku w lozeczku, a nie z nami na łóżku. Myslicie,ze to realne? podobno potem jest problem z odzwyczajeniem od spania z rodzicami.
A planujesz karmić piersią? Jesli tak, to przemyśl to jeszcze, naprawdę umeczysz się wstając do malucha co 1,5 - 2 h na karmienie... A dziecko do 10 miesiąca zycia powinno jeść w nocy.
To nieprawda, że trudno jest odzwyczaić potem od spania z rodzicami, nie ma co generalizować. Synek spał z nami do 10 miesiąca życia, dopiero wtedy postanowiłam nauczyć go SAMODZIELNEGO ZASYPIANIA w łóżeczku, czyli po kąpieli cycuś, mały do łóżeczka a ja wychodzę, on usypia sam. Nauka zajęła mi równo pięć dni

A wtedy nadal wyglądało to tak - mały sam zasypia, ja odzyskałam wolne wieczory, ale w środku nocy i tak lądował u nas w łóżku na tankowaie ;-) Sam z siebie zaczął przesypiać nocki w wieku 14 miesięcy a karmić go piersią przestałam gdy miał 1,5 roku
Z drugim maluszkiem planuje zrobić podobnie, z tą różnicą, że karmić będę dłużej. Synka odstawiłam, bo planowałam kolejną ciążę.