reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy styczniówek 2009

reklama
Spooky ja tez mam wozek po Julce na poczatek a od maja zamierzam kupic spacerówke wiekszaą..

Wczoraj kupo]iłam jescze wieczorkiem proszek z lovelli i płyn do płukania z jelpa
a dla siebie stanik dla kobiet w ciazy z Tiumpfa za 60 zł i wreszcie mnie nic nie gniecie poza tym on z takiej szmaty co bedzie rosła razem z cyckami. nada sie tez do karmienia bo łatwo oduwa sie i wyjmije mleczarnię..
przymierzałam tez fajne dtypowe do kamienia ale to kupie dopiero po nowym roku zaraz jak bede wiedziec jaki gabaryt w tej kwestii..;-)

Przyszła mi dzisiaj pościel...tak jak mówiłyście bawełenka troszkę sztywna..ale w sumie za taką cenę to i tak jest w porządku..myślę że wypiorę ją i będzie OK :)

A ja dzisiaj byłam z mężem w sklepie i przymierzaliśmy się do wózka. Ku mojej wielkiej radości stelaż mieści się nam w bagażniku bez zdejmowania kółek, mimo że wg wymiarów nie powinien. Okazało się, że bagażnik mierzyliśmy w najwęższym miejscu, ale tam, gdzie jest węższy (z boku), to rączka stelaża już nie sięga. Na szerokość jest ok., więc stelaż wchodzi bez problemu! :-D Teraz zabieram się za wybieranie kolorków i szukanie najtańszego sklepu internetowego :-)

przymierzaliśmy się do wózka.

Melulu - poprosiliście żeby Wam na chwilkę dali stelaż i tak bez problemu sobie wyjechaliście pomierzyć do auta ?
w jakim sklepie byłaś ?

szukanie najtańszego sklepu internetowego :-)

Kochana - powiem tak - ponieważ wiem, że mamy ten sam typ wózka upatrzony to jak już odwalisz całą pracę poszukiwawczą, mailowe oferty wg. Twoich zestawień i znajdziesz tego najlepszego sprzedawcę to szybciutko napisz, bo ja bym poprostu poszła na łatwiznę i już nie szukała :zawstydzona/y:

Melulu - poprosiliście żeby Wam na chwilkę dali stelaż i tak bez problemu sobie wyjechaliście pomierzyć do auta? w jakim sklepie byłaś ?
Kochana - powiem tak - ponieważ wiem, że mamy ten sam typ wózka upatrzony to jak już odwalisz całą pracę poszukiwawczą, mailowe oferty wg. Twoich zestawień i znajdziesz tego najlepszego sprzedawcę to szybciutko napisz, bo ja bym poprostu poszła na łatwiznę i już nie szukała :zawstydzona/y:
Hehe :-)
Dobra, chętnie się podzielę, zwłaszcza że mój tata jest poznaniakiem z pochodzenia i mimo, że na niego nie padło, to na mnie trochę tak - czasem mam fazę i wtedy potwierdzam teorię, że Poznań to polska Szkocja, same skąpiradła tam żyją ;-)
Na razie zrobiłam sobie w Excelu listę kilkunastu sklepów, gdzie mają te wózki i do nich jeszcze dodatki (chcę torbę i fotelik samochodowy, a także folie przeciwdeszczowe). Najtaniej cały zestaw dla mnie wychodzi kupowany pół na pół w dwóch miejscach (w jednym nie mają wszystkiego).
A jedną stację metra ode mnie mam sklep www.90n.pl. Tam właśnie byłam oglądać wózek na żywo i wyglądało to tak, że poprosiłam w sklepie o możliwość przymiarki, mąż podjechał pod sklep samochodem, sprzedawca zdjął gondolkę i wyszedł ze mną przed sklep, razem z moim mężem wpakowali stelaż do bagażnika i sprawdzili że się mieści. Bez żadnego problemu.
A potem w ramach polskiej Szkocji z domku napisałam do nich maila, że chętnie kupię u nich cały ww. zestaw (zwłaszcza, że mają wszystko, przynajmniej tak piszą na stronie), ale że w innym sklepie znalazłam taniej i czy byliby gotowi obniżyć cenę, żebym nie poszła do konkurencji. Teraz czekam na odpowiedź :-)
Ufff, ale się rozpisałam. Ale w końcu wózek za 3000 zł to nie pielucha za 1,90 zł :-)

ha :-)
też mi się wydawało, że w tym sklepie są dość korzystne ceny i nawet pisałam z pytaniem o tapicerkę w kolorze cargo navy, bo mieli wymienione, że jest, ale się okazało, że nie aktualizowali strony i poprawili po moim mailu :baffled:

mi szybko na maila odpisali, więc pewnie Tobie też odpiszą;
myśle, że raczej utargujesz bez problemu rabacik :-D

Ale w końcu wózek za 3000 zł to nie pielucha za 1,90 zł :-)

no dokładnie :tak:
do takiego klienta to muszą z szacuneczkiem ;-)

=====

no to ja czekam na wieści jak Ci poszło i gdzie się zdecydowałaś na zakupy ostatecznie :-)

=====

aaa ... zapomniałabym - dwa pytania:
1. kupujesz od razu ten dodatkowy kosz, czy później ?
wygląda mi na to, że się go montuje tylko przy spacerówce.
2. gdzieś chyba w opisie czytałam, że ta torba to ma uchwyt mocowania do spacerówki, czy jakoś tak.
a do gondoli to tak ją będziesz wieszała na rączce ? i będzie tak dyndała nigdzie nie przypięta ?

reklama
My w emmie musimy zdejmowac kółka niestety, bo inaczej nie włazi za diabła. Własnie sobie przypomniałam, że chciałam na nie jeszcze ochraniacze kupic.

Co do Szkocji, to ja nie wiem, czy oni tacy skąpi, mój ma troche szkockiej krwi w sobie, a dokładniej piktowskiej (co po nim widac :-p) a do skąpstwa mu tak blisko jak mi do postury topmodelki :baffled:.

Ja narazie mam szlaban na zakupy :sad:, bo jeszcze szafa czeka na odebranie, a fundusze poszły precz z portfela :baffled:. Jeszcze przed snem powinnam zrobic zestawienie finansowe, ale raczej sie nie wyrobię.

Do góry