reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Hmmm... ja o kremach weleda nie słyszałam :no: więc nie wypowiem się na ich temat.

Co do kremu na sloneczko, to ja zakupiłam na wszelki wypadek własnie ten z Nivei o którym pisała iwon.

Ja na dzisiejszych zakupach nabyłam:
- pieluszki Pampers New Baby 2-5kg
- wkładki laktacyjne i podkłady Belli
- spirytus salicylowy
- wyjałowione gaziki
- maść Bepanthen
- maść Linomag
- fiolki z solą fizjologiczną

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

reklama
No ja dziś zakupów nie zrobiłam. Za to zamówiłam w aptece Emolium emulsję do kąpieli i krem. Pozostałe rzeczy mają cały czas na stanie więc jutro odbiorę wszystko i będzie mi brakowało tylko dzidzi do pełni szczęścia:tak:

Ja dzis zakupiła materacyk ,pościel,przewijak,a po łóżeczko pojedzie małżonek może pod koniec tygodnia,bo w moje autko niestety by sie nie zmieściło:-),tym bardziej że dziś były duże zakupy:tak:
dokupiłam też mniejsze pampersiki te z jedyneczka,bo miałam wczesniej kupioną2 ,też sie zastanawiałam nad dadą bo czesto jestem w biedronce,ale to już bedziemy testowac na małym jak bedziemy w domku.:-)

Ja polecam wszystkim łóżeczko sun kupione na allegro. Ma wszystko. A co do ciuszków, to radzę kupować te o rozmiar większe. Pierwsze dziecko miało uszykowaną wyprawkę w standardowym noworodkowym rozmiarze, a przyszło na świat o wadze 4440 i mierzyło 60cm. I w ten sposób szlak trafił pół wyprawki:-D

Mam pytanie jeszcze odnosnie prania - czy prac nowy gruby koc polarowy, rożek i ochraniacze na szczebelki ?? czy moze tylko wymoczyc ?

No ja dziś zakupów nie zrobiłam. Za to zamówiłam w aptece Emolium emulsję do kąpieli i krem. Pozostałe rzeczy mają cały czas na stanie więc jutro odbiorę wszystko i będzie mi brakowało tylko dzidzi do pełni szczęścia:tak:

Gabiaz a czy Emolium to coś takiego jak oilatum? Czy to się różni od tradycyjnych kosmetyków. Nie mam jeszcze nic do kąpieli, a tak się zastanawiam. I po ile jest to emolium. Może przez allegro zamówię.

Mam pytanie jeszcze odnosnie prania - czy prac nowy gruby koc polarowy, rożek i ochraniacze na szczebelki ?? czy moze tylko wymoczyc ?

Ja prałam wszystko łącznie z ochraniaczem. Podobne te rzeczy są nasączone takim środkiem, który powoduje, że materiał się nie kurzy w sklepie. Na wszelki wypadek pozbyłam się go.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jo-anna oilatum jest bardziej tłuste bo tam jest typowa oliwka. A tu masz emulsję, koszt też jest niższy. Ja w aptece płaciłam za emulsję do kąpieli 400ml 39zł, a krem 25zł. Po tej emulsji nie musisz oliwką smarować dzieciaczka po kąpieli podobno. Ale pewnie wszystko zalezy od skóry.

Hej dziewczyny

Emolium rózni sie od oilatum, emolium można stosowac od 1 miesiaca życia i ma skład pogadszy (Arlasilk® Phospholipid GLA (2%), urea (5%), hialuronian sodu (0,5%), olej macadamia (3%), masło shea (2%), trójglicerydy oleju z kukurydzy (1%), alantoina (0,6%), olej parafinowy (10%), gliceryna (15%) ) od oilatum-
(Liquiud Paraffin).
Mysle ze jeżeli dzidzi jest zdrowe i nie ma żadnych problemów ze skóra to wystarczy oilatum,chociaz on też jest leczniczy:-)

Pozdrawiam

reklama
hej dziewczyny mam pytanie co pakujecie do szpitalnej torby dla siebie i maluszka? bo ja juz sama nie wiem , najchetniej spakowalabym wszystko co mam:-D nie chce przesadzic i wziac tylko to co naprawde bedzie potrzebne

Do góry