reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

O Bolderze z Implasta już pisałam wcześniej a jeśli chodzi o Mutsy to niestety nie prowadzimy go u siebie bo za dużo klientek na niego narzekało...:-)

reklama
Jesli chodzi o lozeczko to powiem wam, ze wszystko zalezy od tego ile ma sie miejsca w domu :zawstydzona/y: my robimy sobie sypialni razem z pokoikiem dla dziecka, ze wzgledu na 2 pokoje w mieszkaniu (pozniej oczywiscie sie przeniesiemy) i doszlam do wniosku, ze najlepszym rozwiazaniem bedzie lozeczko turystyczne, jest lekkie i zawsze moge je targac za soba ;-) a na dodatek sa bardzo ladne.
JEsli chodzi o wozek to musze porozmawiac z fachowcem czyt. yoka ;-)

przekopiowalam sobie opinie naszej specjalistki na temat wozkow i teraz sobie bede ogladala i czytala a jak sie na cos zdecyduje to dam wam znac ;-)

URL]

kurcze, myslałam, ze zdjecie będzie na forum, oświeccie mnie czemu nie ma? W kazdym razie taka posciel już kupiłam:)

Zapomnialam zapytać. Do Cyprysiowej i wszystkich doswiadczonych maminek.
Jakie kosmetyczki dla maluszka polecacie na poczatek? Co do kąpieli? Co do ciałka?
pozdrawiam A

reklama
Do kapieli na poczatek najlepsze jakies apteczne poniewaz maluchy z reguly maja bardzo sucha skóre, my kupowalismy od poloznej srodowiskowej taki specjalny plyn ale dobry jest tez np. Oilatum emulsja nawilzajaco- natłuszczajaca do kapieli. Najmniejsze 150ml opakowanie kosztuje ponad 20zł ale warto na poczatek.
Cyprian pozniej mial ładna skórke wiec kupowalam rózne plyny Johnsona lub inne.
Na rózne wysypki i potówki najlepsza kapiel w krochmalu (maczce ziemniaczanej)

Do pupy na poczatek standardowo kupuje sie sudokrem (do odparzonej pupci) i linomag. sudokrem starczyla mi powiem szczerze próbka ze szpitala bo lepsze u nas rezulataty przynosila zwykla maczka ziemniaczana. Pozniej nasypalam maczke do pojemniczka od pudru i tak uzywalismy caly czas, tanie, naturalne i najlepsze.

Do cialka zwykla oliwka, najlepsza bambino, zadne inne wynalazki w zelu itd.

Do góry