reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

:-)to co mi sie też przydało jak córcia była malusia to taki wkład do łózeczka tzn dwa małe wałki połaczone ze sobą na rzepach i pomiędzy to szło dać dzidzie i spała na boczku a nie przewróciła sie na brzuszek czy plecki !
no i pilnowałąm tez żeby kłasć ją raz na jednym raz na drugim boczku zeby głowisia płaska sie nie robiła lub tego przykurczu nie miała !
a jak mi ulewała to pod materac na alegro kupiłam taki klin dzieki czemu lekko z górki leżała a dalej na prostym !

reklama
Ja wlasnie tez sie balam spac bo maly w szpitalu jescze przestał mi oddychac i zrobil sie caly siny... okazalo sie ze zaksztusil sie wodami ktore mial jescze w sobie, pozniej caly czas mialam nerwy (jescze teraz jak wstaje do ubikacji to ide zobaczyc czy oddycha) . Polozna mowila zebym wsadzila jakies ksiazki (mam gruba encyklopedie) pod materacyk jakby maly ulal zeby sie nie zaksztusił i wlasnie zamiast tych ksiazek kupiłam na allegro poduszke klin, super sprawa, spal na niej dlugo.

dragulla86, moze nie jestem ekspertem wózkowym, ale powiem Ci tak.
Zdecydowanie polecam opcję wózka głebokiego, a po jakims czasie np pół roku zakupić lżejszy wózik-samą spacerówkę. Rozwiązanie wydaje mi się praktyczne, bo z reguły te wozki sa lżejsze, noa a nasze szanowne robaczki staja sie coraz cięższe.
Ja mieszkam na 4 pietrze bez windy więc nie wyobrazam sobie wnoszenia wózeczka ok 13kg+dzidziuś .

dagulla86 gondola jest o tyle lepsza że przedewszystkim jest większa....a pamiętaj że będziemy rodzić w grudniu...w nosidle ciężko i niewygodnie byłoby maluchowi w kombinezonie itd....
A poza tym nikomu nie polecam wózków typu Kaps3,Nestor,Tako,Dorjan...to wózki wielofunkcyjne,ale masakra....Są w miare tanie bo na piankowych kołach można już dostać za 500pln ale to co się z nimi dzieje.....po pierwsze są bardzo ciężkie,łamią się stelaże,odpadają koła,łamią się rączki,pękają oparcia,wyrabiają się hamulce...mówię wam katastrofa...:no:

dagulla86 pisząc o nosidle mam na myśli nosidło do wózka zamiast gondoli:-)
To są wózki spacerowe,które zamiast gondoli mają nosidło(miękkie):-)tzw. wózki spacerowe z funkcją głębokiego:-)
A jeśli chodzi o fotelik samochodowy to wszystko zależy czy masz zamiar wpinać je na stelaż wózka...jeśli nie to wózek głęboko-spacerowy czyli najpierw gondola,a jak dziecko wyrośnie i zaczyna siadać to wypinasz gondolę i wpinasz spacerówkę:-)

Foteliki samochodowe od 0-13kg są potocznie zwane nosidełkami....ale to zupełnie co innego jak nosidło do wózka:-)

A co sądzicie o tym? Czy przyda się?

394515375jd9.png

reklama
Cena jest magiczna, strasznie wysoka i teraz pytanko czy jest to niezbedne:-). Dzidzis będzie z tego króciutko korzystal wię nie wiem czy jest sens kupować.

Do góry