reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Martyna nadal mieszka z nami w pokoju bo mimo że mieszkam w domku to takim raczej nieustawnym. Duży pokój mam zostawiony dla gości bo tylko tam mam duży stół, w jednym pokoju mieszka teśc a góra czeka sobie od lat na wyremontowanie zreszta nie wyobrażam sobie żeby trzylatka śmigała w tą i spowrotem po stromych schodach. Tak więc została nasza sypialnia, która znajduje się najbliżej kuchni i pełni też rolę saloniku.

reklama
Yoka dziękuję za opinię:-)

Kokusia i jak ten wózeczek na żywo się prezentuje?
Anoli ja uważam,że 15 kg to nie dużo.Ale to mniejsza z tym.Ogólnie jak na razie ten wózek wizualnie podoba mi sie najbardziej ze wszystkich,które tutaj widziałam.Bardzo chętnie bym go kupiła...Ale nie mam czasu czekać aż zdasz relacje jak się sprawuje,bo pewnie urodzę przed Tobą:-p Mówisz,że widziałaś go na żywo.I jak wrażenie??

Wlasnie jak je zobaczylam to sie przekonalam material nie bylejaki ladne kolory, fajnie sie prowadzi, jestem niska i raczka super sie dopasowuje, dokladnie nie pamietam, ale gondole cos kolo 70cm. Zastanawiam sie tylko nad kółkami bo nie spytalam sprzedawcy czy te ,,alu,, sa z plastiku czy z czego i teraz mam dylemat, ktore wybrac.

Tu gdzie mieszkam chodniki i ulice raczej bez dziur nie jak w polsce, nawet w parku mamy rowny chodniczek, dlatego nie boje sie o awarie:-)

A my bedziemy musieli kupic 2 lozeczka, bo choc w polsce mamy prawie 200m dom, to tu tylko niewielkie mieszkanie. Kupimy wiec drewniane tutaj a ze czesto mamy zamiar odwiedzac dziadkow w polsce potrzebujemy jeszcze turystyczne:-)

My mieszkamy w 40 metrach czyli mamy 2 pokoje. Spore pomieszczenia.Jeden to salon z wypoczynkiem , na którym śpimy a 2 pokój to sypialnia dzidzi. Wstawimy tam drewniane łóżeczko dla lalki. Mamy już komode na ubranka i wersalkę dla mnie po porodzie aby spać z Małą w jednym pokoju a czasami na jednym łóżeczku:tak:
Tak więc fajnie da się to wszystko skomponować :-)

Za rok chcemy się przenieść do 3 pokoi albo wynająć domek więc wtedy problem z głowy.

Dziś w pracy na żywo oglądałam X-Landera XA limitowaną edycję i bardzo mi sie spodobał...wiem że jest tylko kilka w Polsce więc nie zastanawiając się długo zarezerwowałam dla siebie...hehe :-)

My jak na warunki warszawskie mamy całkiem niezłe warunki, tak się szczęśliwie udało kilka lat temu za normalne pieniążki kupić domek w zabudowie szeregowej więc mamy koło 100m2 i dodatkowo poddasze do zaadoptowania czyli kolejne 50m2.... na początku łóżeczko wstawimy do sypialni, jak nie będe dawał rady ze snem to na kanape do salonu pójde, później Zośkę przeniesiemy do jej pokoiku:)

Mam upatrzone łóżeczko 140/70 drewniane, czyli to o największym wymiarze, część znajomych nawet mieszkających w mneijszych mieszkankach też to polecają bo dzieciaczkom najzwyczajniej wygodniej:)

Też już po wizycie u kilkorga znajomych a także u mojej mamy sporo ciuszków mamy, przewijak a także pościel także powoli też się zaczynamy "zbroić: :-D

YOKA-wózek bardzo fajny ja też o takim myślę.Ale podoba mi się jeszcze Mutsy 4 Rider.chociaż ani jednego ani drugiego nie oglądałam na żywo.

Dziewczyny, wybawcie mnie z opresji. Kupiłam kolezance w ramach odwiedziń po porodzie body i skarpetki dla dziewczynki. Lecz ona urodziła synka, teraz mam problem, co z tym zrobic. My będziemy miec synka:(
Body kupiłam na allegro, dalam za nie 20zł za sztukę, a za skarpetki zapłacilam 6,50. Jesli się któras mama zdecyduje na oba to skarpetki dam gratissss.A jesli pojedynczo to za jedno body chciałabym 17zł.
dscf1517ou1.jpg

dscf1518cq8.jpg

dscf1519ya9.jpg

dscf1516dp2.jpg

reklama
No to ja wam powiem, że chciałam turystyczne łóżeczko od razu, ale ostatnio się dowiedziałąm, że te nakładki wyginają się na środku - słyszałyście o tym?

Do góry