reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Laktator zawsze można kupić....a nie wiadomo czy sie przyda...miałam mnóstwo klientek które kupowały bo ktoś im powiedział że powinny i potem się z nim bujały....
Sterylizatora nie kupuję bo wolę płyn lub tabletki do zimnej sterylizacji...nie zajmuja miejsca;-)
Podgrzewacza też na początek nie będę kupować,no chyba że się oka:-) ze że będę musiała karmić butelką to też zawsze mogę:-) dokupić...na rynku jest tego pełno:-)

reklama
ja tam akurat niewierze w te wszystkie przesady i juz troche rzeczy mam:tak: ale jeszcze duzzo mi brakuje:-) a wole kupic na raty niz potem wszystko mi sie zwali na raz :-)

To nie do końca o przsądy chodzi:-) Najpierw chcmy pomalować pokoik i kupić jakieś mebelki bo na razie nie mamy gdzie trzymać rzeczy dla maluszka. Daję sobie wrzesień i październik na zakupy. Na razie zabieramy maluszka na wakacje

dagulla tu nie chodzi o przesady... W pierwszej ciazy kupowalam praktycznie od razu. Do 3 miesiaca mialam juz fotelik samochodowy i inne rózne duperele jak skarpetki itd. ale w drugiej dobrze ze niuc nie kupowalam bo poronilam pod koniec 3 miesiaca i wzmoglo by to tylko rozpacz... np. nie moglabym uzyc tego przy kolejnym dziecku bo przypominaloby mi aniolka...
Ja zaczne tez kupowac we wrzesniu, po wakacjach... duzo kupic nie musze to beda bardziej zakupy z checi a nie musu bo praktycznie wszystko-oprócz wózka kosmetyków i butelek mam.

Ja całe szczęście też nie musże zbyt wiele kupowac więc narazie się nie śpieszę tym bardziej że teraz w sklepach są raczej letnie rzeczy, które w grudniu mogą okazac się nieprzydatne a przecież dzidzius tak szybko rośnie

A dzisiaj kupiłam sliczny kombinezonik zimowy dla Bąbelka w kolorze zielonym żeby pasował i chłopcu i dziewczynce

reklama
Do góry