reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

a ja mam dylemat tzn. wszystkie ciuszki mam ze stópkami - pajacyki, śpioszki wszystkie je mają, więc czy mi wogóle będą potrzebne skarpetki na początek dla dzidzi ??? może o czymś nie wiem może powinno się zakładać dodatkowo skarpeteczki na te stópki :o już chyba zgupiałam  :-[ ... a ja się w sklepie poprostu nie moge na żadne zdecydować :)
no i wczoraj nie wytrzymałam kupiłam taką jakby cienką kołderke, albo cieplejszy kocyk - z jednej strony jest polar bardzo milusi zresztą, a z drugiej bawełna i plus za to jak się pierze - wczoraj odrazu wrzuciłam do pralki :)

reklama
Kosmi - chyba w sumie madrze zrobilas kupujac wiekszosc ciuszkow ze stopkami. Tak chyba jest wygodniej dla dzidzi i odpada koniecznosc kupowania wielu skarpeteczek. Ale 1-2 pary mysle, ze powinnas na wszelki wypadek kupic - moja kolezanka ubierala swojej malej dodatkowo na spioszki bo jej marzly stopki. Poza tym skarpetki moga zastapic rowniez lapki-niedrapki, jakby dzidzia lubila sie za bardzo drapac. I zgadzam sie z Dori - te malutkie skarpetusie, sa takie sliczne, ze naprawde w sklepie ciezko sie oprzec.... :)

łapki mam bo były z czymś co kupowałam, a na skarpetki się nie moge zdecydować potrafie stać 15min i się gapić ::) w rezultacie i tak nie moge się zdecydować... nic może ktoś mnie wyręczy ;) albo w końcu mi się uda, zazwyczaj w sklepie dobrze wiem czego chce i zakupy idą dość sprawnie, a tu to :)

Dziewczyny tych łapek to chyba za duzo nie musimy mieć? Mam dwie pary i chyba starczy, bo po wyjsciu ze szpitala można obciąć paznokcie i wtedy już łapki chyba nie są potrzebne, mam rację??

Ja mam prawie wszystkie ciuszki ze stopkami, ale profilaktycznie kupilam tez 4 pary skarpeteczek ( no dobrze moze nie profilaktycznie, ale dlatego bo mi sie same rece kleja do tych maciupcich ciuszkow no i musialam takie kupic :) ) ale tak jak Dori juz chyba czas zastopowac z zakupami, bo rozsadek naprawde podpowiada ze juz wystarczy :)

a ja nie wiem czy powinnam kupować więcej rzeczy czy na początek to wystraczy... bo jak patrze ile dziewczynom prania z tego wychodzi to wydaje mi się że mam mało - najwyżej będzie trzeba coś tam dokupić...

magdalena25 też mam dwie pary łapek, to zdecydowanie wystarczy :)

Anek śliczny kącik dla dzidzi i wózeczek super :)

U mnie tez już niedłógo kącik dla synka będzie gotowy musimy tylko kupić nowy materac jest w planach na ten tydzień i do niedzieli pewnie już wszystko będzie przygotowane. W tym tygodniu planuję też zakup wszystkich brakujących rzeczy: kosmetyków, wanienki, pieluszek i dla siebie kilka drobiazgów i spokojnie bede mogła oczekiwac na małego.

Oj łapki mam jedne, ale skarpetek... chyba 10 (!) par. To spadek po Maksie. Wtedy jak tylko ktoś przychodził to skarpetki przynosił. Przydają się nawet na śpiochy ze stópkami, bo przynajmniej jak są za duże (śpiochy) to skarpetki trzymają je na miejscu. To trwa niedługo bo dziecko szybko dorasta.
A mnie się bardzo poszczęściło bo dostałam jeszcze ciuszki od znajomych i w sumie mam ubranek malutkich aż nadto! Kosmi masz rację prania jest dużo o prasowaniu nie mówiąc. Mam to już za sobą, wszystko czeka na torbę, która się właśnie suszy bo zakurzona była. jak wyschnie zapakuję, bo Adam boi się, że zacznie się w każdej chwili i nie chcę szykować sam.

reklama
a ja wogole nie mam tych lapek-niedrapek ... nie uwazalam ze beda mi potrzebne ... z michalem ich nie uzywalam - bardzo szybko zaczelam mu obcinac pazurki  inie byly konieczne (nawet nie wiem czy 5 late temu takie cos istnialo :) )

Do góry