reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakupy

Ja mam łapki niedrapki 1 parę - tylko do szpitala, bo nie można obcinać pazurków w szpitalu, a maluszki lubią mieć długie pazurki. Położna mówiła, ze obgryzanie maluszkowi paznokci tez nie wchodzi w gre! Więc jak kupowałam z Allegro wyprawkę to były dołączone łapki. Ale jak nie ma się takich gadzecików to sie rękawki kaftanika sciaga maluchowi zeby sie podrapało. Jak wszystko bedzie dobrze to te 3 albo 4 doby sie przetrzyma.

reklama
Lepiej wziąć niedrapki do szpitala. Znajomi nie mieli i potem ich córcia miała przez jakiś czas takie brzydkie zadrapania na buzi :/
A my wczoraj kupiliśmy wózek. Tzn Teściowa, a my wybieraliśmy kolor :) Później wkleję zdjatko :)
I właściwie wsio mamy. Tylko jeszcze jestem niespakowana ;) Na co ja czekam? Hmmm ;)

spakowana juz jestem do szpitala:):)w razie czego...

dzis dostalismy od mojej mamy ciuszki na wyjscie ze szpitala sliczne:):) och napatzrec sie nie moge na nie;)
jutro wielki szol po slekpach z samymi dzieciecymi dziuszkami i mebelekami itd:):) yes yes yes

A ja wlasnie wyjelam wszystko co potrzebuje do szpitala.....i......szukam wiekszej torby :) kurcze troche tego trzeba zabrac :)

No to ja musiałam kupić torbę, ale mniejszą, bo inaczej wygladałoby na to, że chcę w szpitalu zamieszkać :)
Niestety nie mam już czego kupować :( Tylko zastanawiam się czy nie kupić na allegro takiej poduszki z dziurką ale nie dmuchanej. Ale to nie taka frajda jak kupowanie rzeczy dla dzidzi. Z tego tylko przewijak mi został, ale chcę go kupić w hurtowni jak bedziemy materacyk odbierać - może pod koniec tygodnia. Ale jak znam życie, to coś tam innego mi też w ręce wpadnie :)

Ja wlasnie wczoraj spakowalam torbe :) i posegregowalam ubranka rodzajami. Jutro uloze kazdy rodzaj rozmiarami i wybiore najmniejsze, a reszte pochowam (mam fure ciuszkow z 4 zrodel i w rozmiarach od 50 do 82 ;))
Zrobilam tez prawie ostatnie zakupki. Jeszcze tylko wozek i stanik do karmienia dla mnie. Uff :)

moja torba tez juz wslasciwie spakowana + lista rzeczy jakie nalezy wlozyc w ostatniej chwili :)
jesczze musze spakowac rzeczy dla dzidzi - ale to moze pod koniec tygodnia

idzia pisze:
moja torba tez juz wslasciwie spakowana + lista rzeczy jakie nalezy wlozyc w ostatniej chwili :)
jesczze musze spakowac rzeczy dla dzidzi - ale to moze pod koniec tygodnia
U mnie ta lista co w ostatniej chwili dorzucic jest dluzsza niz lista rzeczy, ktore sa w srodku ;)

reklama
Ja też już jestem spokojniejsza chociaz jeszcze nie spakowana. Wczoraj zrobiłam resztę zakupów dla siebie, m in stanik i wkładki laktacyjne. Teraz już mogę sie spakowac. Zeby Dzidzi nie było smutno to kupiliśmy Matiemu kocyk, śliczniusi, który wybierał sam Papa Michu.

Do góry