reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy :)

O widzisz to ja po raz kolejny raz powtorze co kraj to obyczaj. Jedynki tu sa tylko w aptece. Tesko i rossmana nie mamy. I moze tu gorsza jakosc ale chlonnoscia nie bylam zachwycona. T wazyl 1640g i 40 cm wiec troche nam zeszlo zanim przeszlismy na 2.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja pampers 1 miałam do szpitala i w domu jedna potem cały czas dwójki. Co do chłonności to jak dla mnie bez różnicy.

Nianię mam, ale kupowana w Czechach, bo taniej. Nie pamiętam nazwy jak znajdę to napiszę.

Ja również odwiedziłam wczoraj Lidla i kupiłam leginsy, 2 topy za 22zł, no i spodnie jeansowe i jakież było moje zdziwienie jak okazało się że wg ich rozmiarówki 44 - ja się nie mieszczę. Tzn. mieszczę, ale wszystko jest tak upięte, że szok. Nieźle się zdziwiłam ;D Skopiowałam sobie Wasze wyprawki i wspólnie to 11 stron, ciekawe ile wyjdzie jak to opracuje ;)

Tosieńko, możesz zamienić na większy rozmiar, o ile zachowałaś lidlowy paragon - pytałam się o to kasjerki i nie będzie problemu. Niestety tak bywa z rozmiarówkami. A te topy są fajne, nie ściskają mi brzucha i w końcu mam coś, w co się mieszczę. :D Dzisiaj zajedziemy do Biedronki, kupimy jeszcze z jeden ten mięciutki kocyk oraz pieluszki.

Paulinek- a widzisz - to jednak moze niedokonca o chłonnosc sie rozchodzilo a wlasnie o to ze na moja Młoda i jej chudy zadek 1 były idealnie dopasowane??? u nas 1 tez mozna kupic wszedzie- owszem są rzadsze ale są. Natomiast w aptece mozna kupic 0 , takie same sa tez w szpitalach na porodówce - z pampersa nazywają sie chyba pampers micro- dla wczesniaków- i te są mikromałe- może w Belgii 1 to 0??

to sa takie PAMPERS micro 24 Stück kaufen - Online Apotheke und Versandapotheke medpex

A co do LIDLOWYCH rzeczy- ja już jakis czas temu zaopatrzylam się w to co teraz jest w PL bo u nas byla ta oferta jakis miesiac temu- i tak czytam że polska rozmiarówka jest zupełnie inna niz tutaj- ja tu musialm S kupowac bo M- jest mega wielkie - tutejsze S to 38-40 a M to 42-44- takze megag giga duze

Ostatnia edycja:
Mi niestety nie udało się kupić nic w lidlu. Wysprzedane. Chciałam legginsy lub topy,ale nic już nie było.
Ja napisze co mi sie nie przydało:
sterylizator- uważam, że można wyparzyć w garnku. Na to samo wyjdzie,a kasy nie trzeba wydawać.
podgrzewacz do butelek
przewijak- ja przewijałam zazwyczaj na łóżku tylko podkładałam podkłady.
Co jest super sprawą:
taki śpiworek jak pokazywała die_perle. Genialna sprawa. dziecko się nie rozkopuje.
butelki antykolkowe, ja używałam z tommee tippee i jak dla mnie są rewelacyjne
elektroniczna niania jak się ma duży dom (ja miałam pożyczoną i była beznadziejna,dlatego chce sobie kupić nową)
leżaczek-bujaczek
mata edukacyjna

Kurcze Dziewczyny - jak wczoraj w Lidlu byłam to o mały włos a już kupiłabym bodziaki - takie to cudne, maleńkie. Dziś przyszła mi decyzja ze Starostwa, że przyznali mi Znaczny stopień niepełnosprawności, więc będę miała dodatkową kaskę na Bobaska. I przy okazji dowiedziałam się, że po 8tyg. macierzyńskiego można iść na L4 i tata może przejąć opiekę, ale to może w innym wątku. Dzięki Wam za cenne uwagi dot. wyprawki - na prawdę jesteście niezastąpione ;)

oj przydałaby mi się taka lista rzeczy niezbędnych, mało ważnych i zbędnych bo kompletnie nie wiem co kupować a co nie, prócz butelek i pieluch:p

Co do zakupów... zazdroszcze:)

Co do listy...
W uk sterylizator obowiazkowy... wypytuja czy sie ma... nie słyszałam zeby połozna kazała pokazywać. ale na wszelki wypadek... trzeba miec. mimo ze nie bede urzywac... bo szkoda czasu pradu... garnek z woda na gazie wystarcza.

Podgrzewacz do butelek dla mnie to strata kasy... jak jest mikrofala i czajnik to nie ma co kupować.

niedlugo dzien dziecka... trzeba wymyslec prezenty dla starszaków:))
Jakies pomysły?

reklama
No to nie zaszaleliśmy na biedronkowych zakupach. Szok, wszystkie najmniejsze pieluszki wyprzedane, żadnych w rozm. 1 i megapaczek z 2 w pierwszej Biedronce, a kocyk został jeden, biały - wzięliśmy. Pojechaliśmy do drugiej Biedronki i jedna z pracownic wygrzebała ostatnią paczkę jedynek, o dwójkach pozostało jedynie wspomnienie...

A tak w ogóle jestem konsultantką w Oriflame. W sumie to jestem tam dla siebie i rodziny, nie czerpię z tego żadnych profitów. Dzisiaj zerknęłam na stronę z ofertami specjalnymi i jest kilka akcesoriów dla niemowląt po promocyjnych cenach.

- torba podróżna z rozkładanym przewijakiem i schowkiem na akcesoria - po cenie konsultanckiej ok. 27 zł;
- grzebyk i szczotka z włosia - po cenie konsultanckiej ok. 10 zł;
- myjka w kształcie żyrafki - po cenie konsultanckiej ok. 10 zł.

Ulotka Katalogowa - Oriflame

Do góry