reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy :)

stylowe-lozka-dla-niemowlaka-5.jpgstylowe-lozka-dla-niemowlaka-7.jpgstylowe-lozka-dla-niemowlaka-8.jpgstylowe-lozka-dla-niemowlaka-9.jpg

Załączniki

• stylowe-lozka-dla-niemowlaka-5.jpg
    stylowe-lozka-dla-niemowlaka-5.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 45
  • stylowe-lozka-dla-niemowlaka-7.jpg
    stylowe-lozka-dla-niemowlaka-7.jpg
    42,7 KB · Wyświetleń: 35
  • stylowe-lozka-dla-niemowlaka-8.jpg
    stylowe-lozka-dla-niemowlaka-8.jpg
    47,9 KB · Wyświetleń: 50
  • stylowe-lozka-dla-niemowlaka-9.jpg
    stylowe-lozka-dla-niemowlaka-9.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 35
reklama
Ja kacik dla Adasia bede miala u siebie w pokoju. Co prawda jest maly i bede musiala wyniesc biurko by przestawic swoje lozko pod okno a lozeczko pod sciane. Kolor scian u mnie to taka jasna lawenda ale Adasiowi to nie bedzie przeszkadzalo hihi. Nad lozkiem jest polka ktora wykorzystam na maskotki ktorych od groma u mnie. I taki oto kacik bedzie na wiecej pozwolic sobie nie moge bo mieszkanie ma tylko 40m. Ale damy rade.

U nas tez bedzie "tylko" kącik- aczkolwiek z prywatnego doswiadczenia wiem ze przynajmniej do roku czasu dla wlasnej wygody lepiej miec dziecko w sypialni- lub pokoju gdzie spia rodzice:) swoja drogą ja uwazam to za cudne uzupelnienie sypialni:) takie male gniazdeczko :) ja bede "kombinować" z meblekami- nie mam zamiaru kupowac nowych bo wydaje mi sie to zbednym wydatkiem- wykorzytam to co mam:) z sypialni wyniose długą komode w miejsce ktorej postawie szafke z witrynką z salonu- być moze szybe okleje jakimś białym ażurowym czymś zeby tą częsc szafki ktora jest za szybą tez wykorzysytac jako "szafe" a nie wystawke:) jak wstawie tą węższą szfke z witrynka to zrobi mi sie miejsce na łozko- choc narazie bede miala tylko mini łóżeczko dostawne dołączone do łożka sypialnianego- dlatego zastanwaim sie nad wyprawa na flohmarkt i wyszperaniu jakiegos slicznego fotela bujanego- zebym sobie tam w kącik miejsce do kamrienia piersią zafundowala poki jeszcze nie stoi tam to większe łozeczko ktre mam zmaiar zakupic jakos na przełomie maja/kwietnia 2014 roku (jak groch bedzie mial ok 6 miesiecy). kolorystyke mam zamiar dopasowac do sypialni- nie bede robic az takiej rewolucji zeby ja przemalowywac, a z koli jak juz mówilam lubie jak "wszytko do siebie pasuje kolorystycznie" wiec kącik grocha bedzie przedłuzeniem sypilani w kolorach- bieli, turkusu (morksiego) szarosci i odrobiny brązu :)
taki jest plan:D zobaczymy co z tego wyjdzie:)

Die napewno pieknie bedzie wygladalo bo masz swietny gust. Ja mebelkow nie kupuje bo nie mam miejsca. Szafke na ubranka Adasia odstepuje mu swoja ;-) a ja przeniose sie do mniejszej. Postaram sie by bylo przytulnie. No i chce rowniez baldachim do lozeczka ale zobacze jak to wyjdzie. Posciel mam na all juz upatrzona taka kremowa zolta w misie 3 czesci wraz z ochraniaczem. Aj dam rade nie moge sie doczekac gdy juz bedzie wsio kupione i bede skladac ukladac dekorowac.

ja tez ja tez:D

wczoraj kupilam w tk maxx otulacz- za super cene :) chwale sie :D P1060818.jpgP1060819.jpg

Załączniki

• P1060818.jpg
    P1060818.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 55
  • P1060819.jpg
    P1060819.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 71
Die Perle ale cudo, piękny otulacz. A te pokoje- boskie! Tylko bądź tu człowieku mądry i zdecyduj się na coś :) My nie mamy na szczęście takiego dylematu- mamy dwa pokoje, Tomaszek będzie spał z nami w pokoju a później przeniesie się do Neli :)
Rajani ja mam tak samo, już bym chciała wszystko mieć kupione. Tylko że wiem, że sporo rzeczy dostaniemy, dlatego wstrzymuję się np. z ubrankami. A takie rzeczy jak np. leżaczek-bujaczek czy matę edukacyjną kupi rodzina, jeszcze o tym nie wiedzą, ale powiemy żeby się zrzucili w ramach prezentu jak będą chcieli coś kupić.

Jutro postaram się porobić fotki tego, co już mamy.

Ja taki otulacz sobie na razie upatrzyłam Pokój dziecka | Śpiworki i otulacze | Sklep, Artykuły Dla Dzieci, Wszystko dla Dziecka, Krzesełka, Łóżeczka - bebele.pl Zalezy mi na takim z kapturkiem. I tan ma nawet przystąpną cenę, bo inne jakie oglądałam to po ok 130,-
Mógłby być jeszcze taki kocyk z kapturkiem np. Pokój dziecka | Kocyki | Kocyki David Fussenegger | Sklep, Artykuły Dla Dzieci, Wszystko dla Dziecka, Krzesełka, Łóżeczka - bebele.pl ale będę jeszcze szukać.

Ostatnia edycja:
pierwszy raz widze otulacz z kapturkiem:)
a te kocyki od davida fussenegerra wklejam jakos wczesniej- i tez sobie chce od niego kocyki i reczniczki zamowic bo ma sliczne:)
ja otylacz chce na noc- i po jedzonku- bo to antykolkowe ma dzialanie- wiec nie wiem jak to w nocy z kapturkiem ma funkcjonowac chyba bym sie bala ze mi sie maluszek w kaptur zaplata albo ze mu pod głowką bedzie niewygodnie z tym kapturkem?

reklama
Te otulacze fajnie wyglądają, teraz dostałam taki spiworek i zobaczymy czy się nada. Przy Neli miałam dwa i ani razu nie użyłam, spała pod kołdrą albo w rożku, którego uzywałam z 3 miesiące.
Ehh tak strasznie bym chciała kupić małemu tyle rzeczy, ale dzięki mojemu "tatusiowi" nie mogę- całe pieniądze, jakie dostałam od mamy za sprzedane mieszkanie oddałam na jego długi jakich narobił mi i siostrze (póki co 20 000 zł wywaliłam). A można było maluchowi kupić piekną wyprawkę czy łazienkę wyremontować....

Do góry