reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
nie wiem czy mój zrobi usg. Ale może założy mi kartę ciąży, więc raczej powinien. Tak tylko sama spekuluję, ale już chcę żeby ten czas szybko minął i chcę już kropka zobaczyć:)

Kasik, a estrofem bierzesz dalej? Czy już zaczęłaś odstawianie?

aha,czyli jeszcze za wcześnie u mnie. To tak jak myślałam, też pewnie w 10-11tc zacznę powoli odstawiać leki. Ale nie mogę uwierzyć, że w 13tc kropek już ma 7cm :) Tak szybko rośnie:) A jeszcze miesiąc temu miał kilka mm :-D

Anulla no właśnie już od kilku wizyt nie mam żadnej fajnej fotki, tylko jakieś wykresy przepływów i serduszka małej dostaje ;-) Dzisiaj nawet specjalnie poprosiłam o jedno zdjęcie dla tatusia bo nie mógł ze mną byc na wizycie i dostałam jedną ale niestety trochę rozmazana:

Obraz 014.jpg

A kropki bardzo szybko rosną przez pierwszą część ciąży a później zwalnia wzrost a przybierają tłuszczyku - dlatego od pewnego momentu nie mierzy się długości tylko kontroluje wagę :tak:

Smerfeta staram się jeść więcej białka ale też bez przesady. Każdy dzień zaczynam od dużego kubka kakao ;-) często też jem płatki z mlekiem na śniadanie lub kolację i do tego jakieś twarożki/serki/jogurty/maślanki etc. Nie sądzę aby to szczerze mówiąc miało większy wpływ ale dzisiaj też mi to moja dr. sugerowała, żeby więcej białka, więc będę starała się nadal trzymac tego żeby każdego dnia coś mlecznego było...

Załączniki

• Obraz 014.jpg
    Obraz 014.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
Hania, a Ty tak po cichaczu i takie dobre wiesci nam niesiesz. Widzisz, mówiłam że wszystko dobrze będzie. Tak trzymać !
Kasik, 7 cm to juz duzzyyy kropuś. Dobrze że wszystko ok. A powiedz lutkę kiedy masz definitywnie odstawić? Ja miałam w sumie na poczatku zeszłego tyg. ale sie bałam i dzis pierwszy dzien jestem bez lutki. Do czwartku biore jeszcze metypred i koniec z lekami.
Infinity, piękna ta Twoja córeczka. I nie masz co się przejmowac, jak każda kobieta po prostu dba o linie ;-)

reklama
Kotuska doktorek wie, ze boje sie odstawiac lutke wiec uzgodnilismy, ze mam zmniejszac co 5 dni o 50 mg podjezykowej a pozniej po 50 mg dowcipnej. Ostatnia dawke 3x50 zmniejszyc do 2x50, nastepnie 1x50 i koniec :) Troche to potrwa. Akurat pewnie do kolejnej wizyty.

Do góry