Hania twoj grosiu to nie długo klopsiki bedzie

i patrz wszystko dobrze Sie ułożyło , układa
Hess witaj , w kupie raźniej jak dziewczyny piszą
Co do długiego protokołu... Cykl przed pukncją antyki i w tym cyklu z antykami od ok 16dc gonapeptyl(zastrzyki) na wycisEnie jajników , bierzesz je na początku co 2 dni, potem Przychodzi @ , wizyta i badanie progesteronu i estradiolu w celu sprawdzenia jak sie wyciszyly jajniki jeżeli wszystko ok to dostajesz właściwą stymulację gonal, menopur itp ( ja np od 8 dc zaczelam stymulke) od właściwej stymulacji gonapeptyl bierzesz juz codziennie aż do 2dninprzed punkją bo ten lek powoduje tez to ze pęcherzyki niemoralną za wcześnie , 36h przed puknkcją zastrzyk na pęknięcie (np pregnyl, ovitrell) invicta ma tak ze pierwsze podglądanie ok 7
Dnia stymulacji , potem potem jakos 9 ds i decyzja czy juz konczysz stymulke i kiedy pukncją , na każdej wizycie badania z krwi(progesteron-nie moze Byc za wysoki bo możesz nie miec transferu, po punkcji zamrożą zarodki, estradiol (wskazuje na dojrzałość komorek jajowych, o200-300j na jeden pecherzyk i USG zeby sprawdzic ile masz na dany moment pęcherzyków i jakiej wielkości )
Punkcja- pobranie pod narkozą płynu z pecherzykami, moga zapłodnić 6 , chyba ze masz 35 lat lub to twoje 3 podejście , po 24 h informacja ile sie zapłodnilo i chodowla do blastocysty , moze byc tak ze bedziesz miała transfer w 2 lub 3 dobie jeżeli lekarz tak zadecyduje , ale generalnie chodują do 5 doby , podają 1 lub 2 (35lat lub inne wskazania) a resztę mrożą no i czekasz, invicta Ma tez weryfikację tzn robi sie bete, progesteron i estradiol w 3,6 i 9 dniu po transferze ale wiem ze konsultacje sa dodatkowo płatne , chyba 180 zł zeby lekarz ci powiedział czy zwiekszyć leki , generalnie mamy tu takie specjalistki ze na twoim miejscu nie brałbym tego tylko robiła we własnym labo te badania a mu powiemy ci to samo lekarz
Uffff rozpisałam sie
Nie nastawiaj sie na sukces za pierwszym razem , lepiej miłe sie rozczarować pozytywną betą