reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Smerfera... a moze jeszcze nic straconego... moze jeszcze rusza w kopyta... przeciez tez tak sie zdarza... trzymaj sie kochana!!

Ewis ja mialam w 3 dobie podane 2 zarodki 8 komorkowe.... :-)

Tak w czwartek na bete... chyba ze jutro sie skusze.... jak cos to was zawiadomie :-)

reklama
Olusia, pytałaś czemu tak póżno mam kwalifikację? Otóż jest tyle chętnych, że może będe miała kwalifikację w drugiej połowie 2014r. Nic nie wiem, nic więcej też mi nie powiedziano. Po prostu jestem w totalnym zawieszeniu:baffled:

Smerfeta dosłownie brak mi słów:-(przykro mi bardzo. Kurcze aż mi gęsia skórka przeszła, zawsze myslałam że in vitro to taki pewniak....Tulę Cie mocno i głowa do góry kochana, chociaż wiem że nie ma słow które Cie pocieszą...

Ewis kciukasy za wgryzanie się maleństwa, przed Tobą dłuuugie dni do testowania;):):tak: oby szybko minęły i będziesz już wiedzieć że maleństwo rośnie;)
GizaS dobrze że chociaż u Ciebie dobre wieści, cieszę sie z Toba i kciuki oczywiście;):tak:

Albo mi usunelo posta albo go nie wyslalam .... smerfeta - brak mi słów kochana, na prawde.... Życie jest niesprawiedliwe. Napisz nam czy podali Ci powód i nie pamiętam też czy zastosowali u Ciebie ICSI?

Dziewczyny, np. Olusia - jestes powyżej 35 lat, że podali Ci dwa zarodki czy jakiś inny powód był? Ja próbowałam to gin powiedział, że nie możliwe mam "dopiero" 30 lat, ważę 45kg i za duże ryzyko na podanie dwóch zarodków ;/

Tak tak pomylilam sie :-) dzieki ... moze moze... wszystko mozliwe :-)

Esiek ja mam prawie 31... rozmawialam z embriologiem pierw po punkcji a potem jeszcze w dniu tranferu i pytalam sie odnosnie czy lepiej jeden czy dwa podac zarodki... powiedziala mi pani embriolog ze jak nie ma sprzeciwu lekarza to mozna podac dwa i sama pani mi mowila ze lepiej.. zawsze to wieksza szansa ze sie ktorys przyjmie... tak to ujela..

Ostatnia edycja:
Esiek, myślę że to sprawa bardzo indywidualna. Kojarzę, że podają 2 zarodki np. gdy jeden źle rokuje, jak dobrze pamiętam to przy 3 refundowanej próbie chyba też można podać 2 zarodki poniżej 35 r.ż. Ale jeśli lekarz sugeruje, że u Ciebie nie jest to wskazane, to może tak właśnie będzie lepiej? Ciąża bliźniacza to znacznie większe obciążenie dla organizmu...

reklama
W właśnie co do zarodków a raczej liczby ich podania. W przyszłym roku kończę 35lat i na to wygląda że właśnie cała moja procedura zacznie się w 2014. Urodziny mam w marcu. Jak to jest liczone to 35 w ivf, liczy sie tylko rok? czy musi byc równe skończone 35 czyli miesiąc?

Do góry