reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Józwa witaj' niestety z badaniami genetyczny,i na NFZ jest trudno, tak jak Kasik pisze, dziewczyny złapała sie jeszcze, chociaz Kasik pobranie krwi ma w lutym, ja jestem z Bydgoszczy i u mnie kazali czekać do. Marca a dzwonilam w październiku, zadzwoniłam tez do Łodzi na sterlinga 5 i i na wizytę czekałam 1,5 tyg i oraz pobrali nam krew, dzisiaj dzwonilam właśnie czy są juz wyniki mojego M mi moje były a na jego trzeba było poczekać dłużej i wszystkie badania genetyczną są OK, innych sie nie spodziewalam oczywiście :) więc Józwa narazie nie przejmuj sie badaniami , skup sie na punkcji i transferze, a powiedz u kogo jesteś? I ktory masz nr?

Ostatnia edycja:
reklama
Genna udało mi się przełożyć pobranie krwi na kariotypy na 21 stycznia :-)

Józwa kciukasy za jutrzejszą punkcję, oby była owocna :tak::tak::tak: A ile pęcherzyków miałaś na usg i czym byłaś stymulowana?

Hej dziewczyny, chodzimy do doktora Skweresa. W październiku, w momencie kwalifikacji mieliśmy nr 252, a tymczasem do końca roku był planowany nr 220, ale dr kazał dzwonić pod koniec listopada, gdyż sądził, że może się to jeszcze przesunąć na wcześniejszą datę. I tak też się stało. 25.11 (w 1 dc) zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne (marvelon), a 10.12 (16 dc) zaczęłam co drugi dzień robić sobie rano zastrzyk gonapeptyl (do 22.12). Od 23.12 codziennie rano gonapeptyl, wieczorem menopur (pierwsze 3 dni po 3 ampułki, później po 2). W sumie to nie wiem dokładnie ile tych pęcherzyków było,ale chyba w jednym jajniku 6 większych (na USG 30.12 miały ok 16 mm) i 4 mniejsze w drugim. Szału nie było, co? Wczoraj ovitrelle, dziś mam łyknąć antybiotyk sumamed, a jutro rano pobranie. Mój narzeczony ma słabe wyniki nasienia, więc zobaczymy jak będzie.

Kasik ale super ze sie udało jupijajej:) na wynik kariotypow podobno czeka sie 3 tyg ale u nas sie przyciągnęło trochę bo odczynnikow brakowało , no ale juz po uffff
jòzwa 3mam kciuki za jutrzejszy transfer, a co do kolejki to moj dr mowil ze do końca roku robia do 250 nr bo dostali jakąś dodatkowa kasę więc wie zalapalas :) wspaniale :(

AniaM81 czy dr odezwał się do Ciebie odnośnie rozpoczęcia stymulacji?
a dzisiaj do mnie zadzwonił doktorek
icon_smile.gif
i powiedział że możemy podejść do ivf w każdej chwili
icon_mrgreen.gif

- powiedział że chciałby żebyśmy podjechali jeszcze przed @ aby zrobić badania
icon_wink.gif

także termin wizyty mamy na 10stycznia

Hej dziewczyny, chodzimy do doktora Skweresa. W październiku, w momencie kwalifikacji mieliśmy nr 252, a tymczasem do końca roku był planowany nr 220, ale dr kazał dzwonić pod koniec listopada, gdyż sądził, że może się to jeszcze przesunąć na wcześniejszą datę. I tak też się stało. 25.11 (w 1 dc) zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne (marvelon), a 10.12 (16 dc) zaczęłam co drugi dzień robić sobie rano zastrzyk gonapeptyl (do 22.12). Od 23.12 codziennie rano gonapeptyl, wieczorem menopur (pierwsze 3 dni po 3 ampułki, później po 2). W sumie to nie wiem dokładnie ile tych pęcherzyków było,ale chyba w jednym jajniku 6 większych (na USG 30.12 miały ok 16 mm) i 4 mniejsze w drugim. Szału nie było, co? Wczoraj ovitrelle, dziś mam łyknąć antybiotyk sumamed, a jutro rano pobranie. Mój narzeczony ma słabe wyniki nasienia, więc zobaczymy jak będzie.

Cześć Józwa! Mój protokół wyglądał identycznie :happy2: Powodzenia jutro!

genna a powiedz mi te kardiotypy robi sie w jakim celu? i czy pobiera sie krew tylko mi czy tez mojemu?

jòzwa 3mam kciuki za transfer :-)

Olusia co prawda pytanie było do genny, ja słabo się na tym znam ale na pewno najlepiej zrobić dla M też. My mamy pobranie krwi 21 stycznia :-)

Dla ścisłości Józwa miała dzisiaj punkcję a nie transfer ;-)

reklama
Olusia wzięłam skierowanie do poradni genetycznej od rodzinnego i poszłam na wizytę do genetyka na nfz a on a właściwie ona ;-) dała mi skierowanie na badania refundowane, tylko dłużej się czeka bo płatne to od ręki robią ale 700 zł. kosztują :-)

Ostatnia edycja:
Do góry