reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

przeklejam z wikipedii - co prawda źródło może nie rewelacyjne ale pociesza zapis +/- 10ng/ml
też oglądam TLC:)

Normy dla ciąży[edytuj | edytuj kod]

Prawidłowe poziomy progesteronu podczas ciąży [+/-10ng/ml][SUP][6][/SUP]:

• 4 tydzień - 21.6 ng/ml
  • 6 tydzień - 26.2 ng/ml
  • 8 tydzień - 25.9 ng/ml
  • 10 tydzień - 30 ng/ml
  • 12 tydzień - 33.4 ng/ml
  • 14 tydzień - 39.5 ng/ml
  • 16 tydzień - 47.8 ng/ml
  • 18 tydzień - 51.8 ng/ml
  • 20 tydzień - 55.6 ng/ml
  • 22 tydzień - 65 ng/ml
  • 24 tydzień - 72.2 ng/ml
  • 26 tydzień - 81.6 ng/ml
  • 28 tydzień - 90.4 ng/ml
  • 30 tydzień - 104.5 ng/ml
  • 32 tydzień - 118.2 ng/ml
  • 34 tydzień - 134.8 ng/ml
  • 36 tydzień - 152.3 ng/ml
  • 38 tydzień - 159.4 ng/ml
  • 40 tydzień - 166.2 ng/ml

reklama
ema no właśnie miałam o to spór z dr. :sorry2: łożysko jeżeli dobrze pamiętam to ok. 12tc i do tego czasu optymalny poziom to ok. 30 co potwierdzało by to co wkleilas ... generalnie mu ufam ale w tym wypadku ma odmienne zdanie od innych lekarzy i mnie to niepokoiło...może jest tak jak mówi że w zdrowej ciąży poziom ok.20 powinien wystarczyć ale trochę więcej nie zaszkodzi i pewnie dla tego większość lekarzy woli trzymać wyższy poziom ...

I nie przejmuj się przypadkiem bo u Ciebie jest wszystko ok, to ja taki niedowiarek jestem i lubie się trochę sama leczyć :-D

Ostatnia edycja:
Dzidzik kopę lat :-) Kciukasy za wysoką betę :tak:

Heiza
ciekawe czy te badania można zrobić w zwykłym labo, tzn białka pewnie tak ale resztę to nie jestem pewna. Jutro zajdę do przychodni i się dowiem.

Medalikara
ślub tuż tuż ale może lepiej poczekaj 1 cykl dłużej, za dużo stresu na raz weźmiesz na siebie :confused:

Fasolkowa myśl pozytywnie, kciukasy za punkcję :tak:

Agulla pisałam już na innym forum ale powtórzę też tutaj, że 2 na 3 to super wynik. Kciukasy za transfer :-)

też oglądam i ryczę ;-)śliczne chłopaki:-)

Dziewczynki cały czas trzymam mocne Kciuki za was. W pracy czytam was na bieżąco nie mam jednak jak w niej pisać wieczorami zanim się ogarnę mam do nadrobienia kilka stron i kiedy tu pisać?
Dobranoc moje Panie, zmykam pod kołdrę bo mega migrena Mnie dopadła.

Ostatnia edycja:
Prawdziwy wyciskacz łez ten dzisiejszy odcinek :zawstydzona/y: A powiedzcie mi proszę dlaczego ona trafiła do szpitala 3 tygodnie przed porodem bo akurat telefon zadzwonił i brat dupę truł i nie usłyszałam o co chodziło, coś z wynikami ale jakimi?

Infinity z tym progesteronem to zależy w jakiej jednostce na pamiętaj, oni w novum mają inna jednostkę :)
Boshe jak ja bym chciała żeby sie w końcu nam udało i żebyśmy były tak samo szczęśliwe jak oni !!!!!!!!

reklama
Do góry