reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

kasik nic się nie martw! Ja Ovitrelle brałam o 22:00, a punkcja była jakoś po 8:30. Jajniki też milczały jak zaklęte, a było wszystko ok :-) To chyba właśnie ból sugerowałby, że coś pęka. Uspokój się kobieto ;-)

reklama
Jak ja się boję jutra:( boję się o moje maluchy.... brzuch mnie jeszcze po punkcji boli:(

Kasik ovitrelle, choragon itp podaje się na 36 godzin przed punkcją.

U mnie nic się nie zaplodniło

Kochana jak to nic:szok::szok::szok::szok:??????
Przecież ty juz byłaś w ciazy, kurcze Ejjj no , to chyba jakiś żart? Mialas zwykle IVF?

A tak wogole to wrocilismy niedawno z Łodzi i jestem padnieta więc powolutku was doczytam...
jesteśmy po wizycie w poradni genetycznej, poradnia skromnie mówiąc paskudna, ale personel przemily baaaardzo:) mi pobrali krew na kariotyp a mojemu M na kariotyp , AZF i CFTR(chyba, bo juz nie pamietam tych nazw) wyniki kariotypow za 3 tyg ale reszta za 6 więc czekamy na wszystko i wizyta.
zmeczona jestem podróżą , 500km dało w kość ,
Gizas i Kasik kciukaski za jutrzejszy dzien, za zarodeczki Gizaska by ładnie siepodzielily i wczepily w mamusie i za duuuzą ilośc komoreczek Kasik , pamiętaj ze mogą tobie zaplodnic wszystkie:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mój M ma bardzo dobre nasienie - 118 mln a z tego ok 60% w ruchu A więc ICSI chyba nic by nie pomogło. Jeszcze jutro doktor ma do mnie dzwonić i powiedzieć czy już koniec i zmniejszyć dawki leków

Ps W całym ejakulacie ok 300 mln

Smerfeta, to jakiś koszmar co Cię spotkało. Ale powiedz, czy mąż miał dokładniejsze badania? Chodzi głównie o fragmentację plemników (tzw. badanie SCD). Przecież ilość, ruch, morfologia chociaż byłaby najlepsza to jeszcze nie gwarantuje sukcesu. Najważniejsze czy w tym super wyglądającym, super ruszającym się plemniku jest prawidłowy materiał genetyczny. Mi to lekarz obrazowo tłumaczył, że to jest tak jak z samochodem: patrzysz na niego i widzisz piękną karoserię, a jak zajrzysz pod maskę to się okazuje, że on nie ma silnika, a tym samym jest bezużyteczny.

reklama
Kasik36 daj szybko znać jak dojdziesz do siebie, kciuki:):)
Fusun gratulacje;)
Genna spory kawałek masz do łodzi, też się tam dużżżżżżżżo najeździłam tylko że mam 130 km do łodzi:):) Powiedz mi co to są te kariotypy? Co może wyniknąc z takiego badania?

Do góry