reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Ja naprawdę tego nie ogarniam:zawstydzona/y:przecież Wasze wyniki, Twoje Kasik i Twoje Smerfeta nie są aż tak złe, armie mężów też ok, a tu dwa takie same przypadki w przeciągu kilku dni:zawstydzona/y: Wcześniej spotkałam się tylko z czymś takim z Blue, ale ona była jedyna którą znałam z tej historii a teraz Wy do niej dołączacie:crazy:
Przecież Wasze AMH też ok, więc nie moga zgonić na słabą jakość komórek:baffled:
Sama nie wiem co Wam napisać czy co Wam doradzić, to jakiś horror:zawstydzona/y:

Mam nadzieję że Olusia rozjaśni dzis forum:sorry:czekam na betę z niecierpliwością, a plamieniem sie nie martw aż tak bardzo, bo może oznaczać i @ ale też i ciaże, wiele dziewczyn plami, ważne żeby to nie byla krwista czerwień:sorry:

Kasik do wczoraj brałam takie dawki leków jak na początku miałam przepisane przez lekarza po punkcji a po wczorajszym telefonie mam brać luteine przez 7 dni 2x2 dziennie

Gizas chyba musze zacząć stosować takie suplementy które Ty bierzesz, i to identyczne

Edit. Do mnie doktor sam dzwonił z informacjami i kazał mi przyjść dziś, ale że dziś nie mogłam, to mam się stawić w sobotę

Ostatnia edycja:
Smerfeta a po cholerę tą wstrętną luteinę brać? Ja sobie myślę, że dzisiaj wezmę jeszcze estrofem i unidox tak jak mam przepisane ale od jutra powinnam dołączyć luteinę i chyba już nie wezmę bo po co?

Kazał więc biorę, tym bardziej że boje się torbieli, choć nie jestem pewna czy w ogóle jest takie zagrożenie. Dopiero w sobotę zapytam po co to. Jeszcze nic nie wiem co i jak i dlaczego bo dr powiedział że to nie jest rozmowa na telefon

Właśnie mnie naszła myśl Smerfeta o moich suplementach:sorry:Przecież ja mam mniejsze od Was AMH, mój M ma tragiczne nasienie a mimo to już mam 3 transfer za sobą, ciaży nadal brak, ale może teraz będzie cud:sorry: Nawet moje dwa maluchy walczą dalej pod okiem embriolog, staram się o nich nie myśleć... ale wiadomo jak to jest:confused2:
Już przy drugim ivf mówiłam Wam że moej suplementy mi pomagają, może nie jest to takie tanie ale jak widac chyba mi pomaga. M też dawałam ostatnio.
A przy pierwszym ivf miałam jeden mizerny zarodek, przy drugim już 2 i to ładne, a teraz aż 3, tyle że decyzja padła żeby dwójkę trzymać do blastocysty.
A co biorę... przede wszystki i uważam za najważniejsze koenzym Q 10, ogólnie biorę 2 tabl po 30 mg, ale na na miesiąc przed stymulacją zaczełam brać aż 5 tabletek czyli 150 mg koenzymu Q10, zagraniczne stroy podają że warto brać nawet 200-300 mg ale to strasznie drogo wychodzi więć pozostałam przy dawce 150 mg. Następnie zestaw witamin dla staraczek Beparen women, do tego DHEA 2 tab po 25 mg, selen z wit E x1, wit D3 1000 jed x1, sprilurinę 2 tabl, omega 3 1 tab, kwas foliowy 1 tab ( pomimo że jest w beparent ale dawka 800 jest dobra) i magnez +B6 1 tab. I to by było chyba na tyle:sorry: Większość kupuję na allegro bo np ceny beparent czy koenzymu w aptekach są kosmiczne:confused2:

reklama
Smerfeta torbieli raczej nie powinnaś się bać bo powstają z niepękniętych pęcherzyków.

kasik ja mimo iż miałam pobrane komórki i miałam lutinusa to zostały jeszcze małe pęcherzyki które nie były nakłute i miałam po cyklu IVF torbiele, wiec bierz tabsy które zaleca lekarz.
nadal nie mogę ogarnąć tego wsyztskiego Kasik Tule mocno !!!!!!

Do góry