reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ech, wy to obstawione lekami podchodzicie do tych transferów, a ja nam tylko brać progesteron i estrofem jak do tej pory, trochę mnie to martwi 🙈 ale w sumie tego się spodziewałam, że jak dotrę do etapu transferu to dopiero się dowiem o kolejnych przeszkodach, o których mi sie nawet nie śniło 💩
Ja trzy transfery podchodziłam obstawiona masą leków, sterydów itp. A do czwartego W. nie przepisał nic oprócz progesteronu, mimo moich próśb. Poszłam na transfer z przekonaniem że nic z tego nie będzie… a tu 17 tydzień leci 🥹

reklama
Ja trzy transfery podchodziłam obstawiona masą leków, sterydów itp. A do czwartego W. nie przepisał nic oprócz progesteronu, mimo moich próśb. Poszłam na transfer z przekonaniem że nic z tego nie będzie… a tu 17 tydzień leci 🥹
Ja miałam atosiban tylko dlatego że mój mąż się uparł🙈 ja wgl tą stymulację spisałam na straty że nic nie uda się pobrać po punkcji okazało się że były dwie komórki dalej myślałam że nic z tego że się nie zapłodnią po telefonie z kliniki że jedna walczy czekając na telefon o transferze nastawiałam się że będzie tel z informacją że nic z tego więc moje nastawienie to jedno a los pokazuje co innego🙈🥹w dniu telefonu o wyniku hodowli miałam nie brać atosibanu ale mój się uparł żeby na finiszu nie odpuszczać 🙉 teraz po transferze raz mam myśl że może dalej passa na przekór moim odczuciom będzie trwała natomiast za chwilę przychodzi myśl że i tak nic z tego nie będzie🤦🏼‍♀️

U mnie po wizycie. Najprawdopodobniej miałam naturalną owulację której na estrofemie mieć nie powinnam 😅
Pobrali mi krew na progesteron i estradiol i mam przyjść w poniedziałek na następne usg.
Ch... wie czy w ogóle będę miała transfer w sierpniu.

Rajusiu, kiedy to zleciało 🙈 Widzę, że w sumie niewiele za mną jesteś, ledwo miesiąc, bo u mnie od środy 21 tydzień leci.

U mnie po wizycie. Najprawdopodobniej miałam naturalną owulację której na estrofemie mieć nie powinnam 😅
Pobrali mi krew na progesteron i estradiol i mam przyjść w poniedziałek na następne usg.
Ch... wie czy w ogóle będę miała transfer w sierpniu.
Ja przed punkcją na hormonach żeby wyciszyć jajniki też dorobiłam się pęcherzyka i torbieli 🫣

Ech, wy to obstawione lekami podchodzicie do tych transferów, a ja nam tylko brać progesteron i estrofem jak do tej pory, trochę mnie to martwi 🙈 ale w sumie tego się spodziewałam, że jak dotrę do etapu transferu to dopiero się dowiem o kolejnych przeszkodach, o których mi sie nawet nie śniło 💩
Ja też zwykle tylko Estrofem i progesteron, jeden syn na świecie a drugi w drodze - 24tydzien - uwierz w zarodka

Od punkcji brałam tylko progesteron:) od transferu dodatkowo tylko acard:)

reklama
U mnie zarówno w 5,6,7 dpt bialo. Dla formalności zrobię jutro test i odstawie leki.
Przed kolejną stymulacją chce poprawić jakość komorek? Wiecie może jaki jest minimalny okres suplementacji? Czy wystarczy zaczac jeden cykl przed punkcja? Czy to za krótko?
Ile Wy stosowałyscie suplementacje?
suplementowalam się 2 miesiące po nieudanej punkcji, zmiana leków suple i 3 zarodki:)

Do góry