reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Myślę, że jest możliwe. Ja 6dpt miałam betę 40, a 4dpt rano cień, który popołudniu był już bardziej widoczny. Kiedy badasz progesteron?
W ogóle nie dostałam zalecenia żeby badać progesteron, tylko żeby zrobić od razu betę 12 dpt. Może zbadam dla świętego spokoju. Zobaczę czy to plamienie się będzie utrzymywać go póki co to była niewielka ilość po jednej wizycie w toalecie.

reklama
O to super efekt. A jaki bralas koenzym? Ja mialam teraz tylko jeden zarodek 4BC (nie bralam nic), w poprzedniej mialam co prawda 3 zarodki - ale byly z tego 3 biochemy. Zaczelam brac od 3 dni koenzym Q10 ze Swansona (ubichinon, ale chyba kupie ubichinol i zamienie), niacynę (to chyba B3), inozytol+cholina+B6, wit. A+E, mama dha, kwas foliowy, magnez. Zobaczymy czy da to jakiś wymierny efekt.
Lepiej sobie zmienić na ubichinol. Brałam NOW Foods Ubiquinol Ubichinol 200mg nawet po 3/4 kapsułki. Możesz jeszcze zapytać lekarza o witaminę PP (na receptę, nie suplement), ja miałam zleconą jako suplementację do drugiej stymulacji. Do rozważenia jeszcze resweratrol, melatonina, witamina C.

Lepiej sobie zmienić na ubichinol. Brałam NOW Foods Ubiquinol Ubichinol 200mg nawet po 3/4 kapsułki. Możesz jeszcze zapytać lekarza o witaminę PP (na receptę, nie suplement), ja miałam zleconą jako suplementację do drugiej stymulacji. Do rozważenia jeszcze resweratrol, melatonina, witamina C.
Planuje wizytę w kolejnym tygodniu, bo mam się pojawić w ok 10 dc, to poproszę o receptę na wit PP. Ja kompletowałam tę moja listę na podstawie Twojego starego postu 😀

Planuje wizytę w kolejnym tygodniu, bo mam się pojawić w ok 10 dc, to poproszę o receptę na wit PP. Ja kompletowałam tę moja listę na podstawie Twojego starego postu 😀
O, super, że się na coś przydał! Jeszcze NAC i witamina D. Ja brałam te suple jakoś 2,5 miesiąca. U mnie diametralna różnica w ilości zarodków, ale zaznaczam, że w pierwszej stymulacji musieliśmy mrozić komórki jajowe, więc na pewno miało to jakiś wpływ, ale ciężko określić (na 6 zapłodnił się 5, a przetrwała tylko jedna blastocysta), za drugim razem też tylko 6 dojrzałych, ale 6 zamrożonych 5-dniowych blastek, więc myślę, że suplementacja też zrobiła swoje. I oczywiście mąż też suplementował w tym samym czasie.

Do góry