reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Anuszka kwas foliowy 5 jest na receptę, folik (bez recepty) jest w dawce 0,4. Kosztuje też grosze, bo coś około 3 zł.

basia-krk ja też byłam na panieńskim paszporcie 2 lata temu za granicą a ślub brałam 3,5 roku temu. Później jeździłam na dowód do UE więc nie posługiwałam się paszportem. Trochę się boję, że mogą być problemy.

reklama
MARZEC:

13.03.2014 anuszka punkcja 10:30
13.03.2014 Wanesska punkcja
15.03.2014 basia-krk punkcja
15.03.2014 anuszka transfer 12:15
17.03.2014 Anulla28 wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
17.03.2014 godz. 19:00 Mada wizyta kwalifikacyjna
17.03.2014 KasiaMakaronik wizyta
18.03.2014 godz. 11:00 Agaawa wizyta kwalifikacyjna Opole
18.03.2014 kasik36 wizyty kontrolne i ustalenie dalszego planu działania (genetyk i gin)
18.03.2014 ilka_a wizyta przed crio
19.03.2014 godz. 14:00 _Infinity_wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
29.03.2014 AniaM wizyta serduszkowa
31.03.2014 danii wizyta omówienie dalszego planu działania

juz jutro wasze punkcje :) jak superowo :) juz mam zacisniete kciuki :) moje pecherzyki zeby nie popekaly to tez trzymaja kciuki, bo mysla o tym, a nie o pekaniu :p

Anuszka, ja 9 rano
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

juz jutro wasze punkcje :) jak superowo :) juz mam zacisniete kciuki :) moje pecherzyki zeby nie popekaly to tez trzymaja kciuki, bo mysla o tym, a nie o pekaniu :p
dobre
niech 3mają i nie pekają
bedzie dobrze!!!

Anuszka kwas foliowy 5 jest na receptę, folik (bez recepty) jest w dawce 0,4. Kosztuje też grosze, bo coś około 3 zł.
no prosze
to czemu ginkowie nie daja takich recept :angry:

babeczki
piszą że nie można uzywać perfum przed punkcją ... antyperspirantu też nie powinnam?
płyn do higieny intymnej rano?
proszę o jakieś ogólne rady ...

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki, KasiaMakaronik, przykro mi, że musisz zyc kolejny dzień w stresie, ale mocno trzymam kciuki by ten stres był tego warty i okazało się, że maluszek przyspieszy :tak: AniaM gratuluje pieknego widoku :) Poprosze o dopisanie mnie do listy, 31.03 mam wizyte u profesora by omówić dalszy plan działania. jestem bardzo zdziwiona, że termin jest tak odległy. Przy okazji sie dowiedziałam, ze w Inviccie jak się jest w programie, wystarczy odczekac tylko jeden cykl by móc ponownie podchodzić. w takiej sytuacji trzeba sie zgłosic między 19 a 21 dc i wtedy wizyta jest bezpłatna, w innym przypadku należy sie umówic prywatnie i niestety zapłacić. Kasik, może Ci sie akurat uda i nie będziesz musiała płacić. Tez idziesz do profesorka, czy do Z? Nieustająco trzymam kciuki za wszystkie podgladanka, punkcje, transfery i bety.
Danii, to dziwne to co mówisz, bo ja mam odczekać 1 cykl i zgłosić się między 1 a 5 dc. Może to ma tylko dotyczyć ponownej stymulacji? Bo ja już sama nie wiem o co chodzi.

Ewelina, przykro mi bardzo, że się nie udało, ale masz mrozaczki, to napawa optymizmem i masz szansę:) Co do podejścia do crio - to zależy od lekarza kiedy możesz podejść. Mi powiedziała lekarka, że muszę odczekać 1 cykl po stymulacji. Później pewnie już nie.

Wanesska, Anuszka &&&&&&&&&&&&&&&&& za wasze punkcje i oby sie działo na szkiełku ;-)

Ewelinka strasznie mi przykro :

Anulla
ja tez sie bardzo zdziwiłam, ale tak mi pani powiedziała na recepcji! Może rzeczywiście przy pełnej stymulacji to obowiązuje.

dziewczyny ja widze, że w maju znowu tu bedzie bardzo intensywnie, oby owocnie :tak:

Anulla i Danii podchodząc do crio po crio można z cyklu na cykl. Natomiast podchodząc do crio po stymulacji należy odczekać 1 cykl. Trzeci przypadek (taki jak mój i Danii) od stymulacji do stymulacji należy odczekać minimum 1 cykl ale najlepiej 3.

Anuszka
perfum nie używaj i mydła do higieny intymnej również nie. Żeby było ciekawiej kiedyś wyczytałam, że wszystkie te mydła działają przeciwplemnikowo ;-) Najlepiej kup sobie szare mydło (nie żartuję) i tym się cała umyj przed punkcją i transferem, M też (przed punkcją). Zarówno komórki jak i plemniki są bardzo wrażliwe na zapachy. Dezodorant najlepiej użyć bezzapachowy bo bez antyperspirantu też sobie nie wyobrażam przeżyć tak stresujący dzień.

Dzień doberek :-)
Kasik a ja skorzystałam wieczór przed punkcją z mydła do higieny intymnej, z rana tak troszkę też :-/ Co do mydła to skorzystaliśmy z Białego Jelenia z takimi jakby otrębami :-) ale one chyba trochę jest zapachowe. Mam nadzieję że źle nie zrobiłam :-/

Heiza w maju musi się nam udać, w końcu w maju jak w gaju ;-)

Anuszka nie każdy potrzebuje tak dużej dawki kwasu foliowego. Ja biorę bo mam mutacje w pewnym genie i bez dodatkowych witamin B ten kwas mi się nie wchłania. A dodam, że moja siostra ostatnio wyczytała że duże ilości kwasu foliowego mogą przyczyniać się do nowotworów więc troche mi się odechciało kwasu :-/

Miłego dnia dziewczyny!

reklama
ojej to ja przed moja punkcja i transferem wszystkiego uzywalam... no ale sie udalo... wiec to chyba nie dziala tak do konca. nie wiem juz... a dzis dostane z kliniki relanium :D bo sie tak spinam ze poprosilam...

Do góry