reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Mam receptę na clexane :-) Lekarka rodzinna wypisała bez problemu, tylko powiedziała, że nie może na ryczałt dopóki nie przyniosę jej świstka od lekarza o zaleceniach. No ale ważne, że wypisała, przy okazji od razu na kwas foliowy 5 i bromergon (te dwa na ryczałt). Już dzwoniłam do apteki w Elblągu i poprosiłam o odłożenie bo 0,4 podobno jest trudno dostępne. Jak będę wracała jutro z kliniki to odbiorę :tak: A na budynku w pracy znowu siedzą 3 bociany :-) Spróbuję jutro wyperswadować profesorowi podanie 2 zarodków ale nie wiem czy dam radę, w końcu to sam PROFESOR ;-):-D

Kasik ty jednak masz super tego lekarza :) 10 szt clexane czyli 1 opakowanie kosztuje ok 120 zł wiec dasz radę:) a te bociany to znak jak nic, coraz więcej ich jest :) Kasia masz prawo do podania jednego wiec niech profesor sie buja :)

Genna moja pani doktor rodzinna zawsze się nagada ale i tak wypisze. Teraz żeby uniknąć gadania zostawiłam w rejestracji karteczkę z zapotrzebowaniem ;-):-D Pielęgniarka przy odbiorze recepty tylko wytłumaczyła dlaczego na 100%, mimo, że ja nie pytałam. Profesor pewnie będzie argumentował konieczność podania dwóch zarodków możliwością niedotrwania do mrożenia albo nieprzetrwania rozmrożenia. Zobaczymy, może wyjdzie spontanicznie, co ma być to będzie. I tak gdzieś u góry mamy wszystko zapisane więc co ja będę gdybać :tak:

Dziewczyny, chyba skutecznie trzymałyście te kciuki bo wszystko udało sie super. Mało tego blastka była zamrożona jako 3 AA a od rana do 16 juz była 5 AA i już sobie wychodziła ! Normalnie byłam w szoku jak to zobaczyłam ! Transfer robił mi dr Stencel ( niby ma najwyższy procent skuteczności- tak mi na ucho powiedziała piguła i mnie przepisała od Szczyptańskiej z transferu ) Teraz postanowiłam sobie do jutra w łózeczku leżakować. Poniżej wstawiam pierwszą foteczkę mego dzieciątka .Beta 1 sierpnia tak dla formalności :tak:

Załączniki

• blastka 5 AA.jpg
    blastka 5 AA.jpg
    9,5 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Kasik, trzymam kciuki za Twoje maluchy.Widać walczą dzielnie ! Będzie dobrze!
Milena , Ty niedowiarku !! A beta super... marze o takiej !!!

Milena Pecherzykowa juz ok 18 dpt , ok 26 dptbedIe widać juz pikający punkcik, rozumiem ze masz jakiegoś stacjonarnego gina , bo chyba i tak bedziesz musiała isc po leki , wiec zadzwoń i se umów :) ni chyba ze w klinice bedziesz prowadzić alechybaasz daleko .
Kotuska ale piekna ta twoja blastka poprostu mercedes !!!!!! Co tam , to jakies Ferrari :) pierwszy raz widzę jak wychodzi z otoczki :) czyli bete spokojnie możesz robić 6-7dpt :) kciukaski

reklama
Kotuska z takim zarodeczkiem MUSI się udać. Kciukasy, żeby dni do wysokiej bety minęły jak najszybciej. To dzisiaj 2 osoby robiły transfery w Invikcie? Może przez tą ewakuację, chcieli zmniejszyć opóźnienie :confused: Widziałaś się z KasiąMakaronik?

Do góry